Caspar Wrede

1929 -1998 Regisseur, Scenarist

Caspar Wrede (1929-1998) is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Ransom

1975 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1975. Misdaad van Caspar Wrede. Met o.a. Sean Connery, Ian McShane, John Quentin, Robert Harris en Jeffrey Wickham.

Een bende terroristen gijzelt de Britse ambassadeur in Noorwegen waarna een bruuske Noorse geheim agent (veertiger Connery) wordt ontboden om de crisis te bezweren. Ransom is vooral op en top jaren '70, met dikke snorren, doffe pakken en matte auto's. De breed uitgemeten dialogen en trage cameravoering completeren het tijdsbeeld en geven ruim baan aan een politieke thriller die uitblinkt in listige plotwisselingen en geinige terzijdes. Gelauwerd cinematograaf Sven Nykvist (The Unbearable Lightness of Being) schoot de fraaie winterse plaatjes. Ook bekend als The Terrorists en Un homme voit rouge. Deels gefilmd op locatie in en rond Oslo.

One Day in the Life of Ivan Denisovich

1971 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Noorwegen 1971. Drama van Caspar Wrede. Met o.a. Tom Courtenay, Espen Skjonberg, James Maxwell, Alfred Burke en Eric Thompson.

Alweer een voorbeeld van een boek dat gewoonweg te ingewikkeld was om te verfilmen: Alexander Solzjenitsins verhaal over een gevangene in een Siberisch werkkamp sorteert op het witte doek slechts bij vlagen effect. Goed camerawerk.

Private Potter

1962 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Oorlogsfilm van Caspar Wrede. Met o.a. Tom Courtney, Mogens Wieth, Ralph Michael, Ronald Fraser en Brewster Mason.

Een onopvallende soldaat ziet God en verpest een commando-actie tegen terroristen op Cyprus. Zijn daaruit voortkomende rechtszaak wegens lafheid en insubordinatie plaatst de krijgsraad voor morele problemen. Dit ongewone televisiedrama is op houterige wijze opnieuw verfilmd als speelfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Caspar Wrede op televisie komt.

Reageer