Agnes Dünneisen

Acteur

Agnes Dünneisen is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Der Onkel vom Meer

2000 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 2000. Komedie van Marie-Louise Bless. Met o.a. Ana Xandry, Robin Dreja, Agnes Dünneisen, Giselle Vesco en Ueli Jäggi.

Het scenario van regisseuse Bless en Ralf Z[KA3]oller gaat over de elf-jarige Lisa (Xandry), die door een ontmoeting met een jonge Italiaanse gastarbeider, Antonio (Cuciuffo), beseft dat ze verandert van een kind naar een jong meisje. De moeder van Lisa, Anna (D[KA3]unneisen), is serveerster en probeert de hoofden boven water te houden van haar, haar jongere broertje Willy (Dreja) en haar oma (Vesco), die als men niet kijkt aan de fles lurkt en sympathiseert met communistische partijvoorzitter Mao (van het Rode Boekje). Als Anna aankondigt te willen trouwen met Albert (J[KA3]aggi) voelen de kinderen zich verraden. Regisseuse Bless debuteert met een avondvullende film op een bijzondere wijze: alles wordt gezien vanuit het standpunt van het kind en de dialogen zijn daarop aangepast. Beslist origineel, maar uitsluitend bestemd voor de serieuze kijker. De spelprestaties zijn heel behoorlijk en de film is gesitueerd in Z[KA3]urich (Zwitserland) rond 1963. De titel slaat op een zomervakantie aan zee bij oom Franz (Pataki), waarvoor al heel lang van te voren de koffers gepakt staan. De kinderen schrapen iedere cent bij elkaar om naar hem toe te kunnen gaan, maar deze zomer zijn de gebeurtenissen anders dan anders.

Die Nacht mit Chandler

1979 |

Duitsland 1979. Hans Noever. Met o.a. Agnes Dünneisen, Rio Reiser, Vania Vilers, Thomas Schücke en Ray Verhaeghe.

Twee straatslijpende jongens en een meisje op zoek naar haar broers moordenaar, op reis door Duitsland, België en Frankrijk in een reeks zowel spontaan opgenomen als gespeelde scènes.

Halbe-halbe

1977 | Komedie, Drama

Duitsland 1977. Komedie van Uwe Brandner. Met o.a. Hans Peter Hallwachs, Bernd Tauber, Kai Fischer, Adrian Hoven en Ivan Desny.

Twee energieke jonge mannen treffen elkaar nadat beiden toevallig met het geld van een flinke afvloeiingsregeling op straat staan. Ze verliezen al gauw alles en terwijl de een steeds verder aan lager wal raakt, probeert de ander moeizaam een nieuw bestaan op te bouwen. Een sympathiek sociaal drama met komische noten.

Tatort - Kassensturz

1976 | Mysterie

Duitsland 1976. Mysterie van Michael Braun. Met o.a. Heinz Schimmelpfennig, Ilsemarie Schnering, Werner Feisst, Peter Bongartz en Johan Adam Oest.

Uit de brandkast bij de post worden driehonderdduizend mark gestolen. Tegelijkertijd wordt hoofdinspecteur van de postale recherche Salm (Wolff) vermist. Salm is een goede kennis van Kriminalobermeister Ihle (Bongartz) en die twijfelt aan diens schuld als men hem voor de verdachte houdt. Vervolgens wordt iemand die connecties in de onderwereld heeft, vermoord en de kogel blijkt afkomstig te zijn uit Salms dienstwapen. Nu komt Ihle in de problemen als hij onverbiddelijk blijft geloven in de onschuld van Salm. Pas als Salms lijk gevonden wordt, begrijpt Kriminal-Kommissar Gerber (Schimmelpfennig) dat Ihle gelijk had. Hij moet nu snel ingrijpen voordat er nog meer doden vallen. Het scenario van Hasso Plötze is een tamelijk conventioneel misdaadverhaal, dat heel netjes is ingevuld door de rolverdeling. Schnering is Gerbers vrouw. Vierde zaak van Gerber, aflevering 60.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Agnes Dünneisen op televisie komt.

Reageer