Maria João

Acteur

Maria João is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Die innere Sicherheit

2000 | Drama

Duitsland 2000. Drama van Christian Petzold. Met o.a. Julia Hummer, Barbara Auer, Bilge Bingül, Günther Maria Halmer en Katharina Schüttler.

Intelligent en sober regiedebuut over een Duits terroristenechtpaar dat al jaren ondergedoken leeft in Portugal. Als al hun spaargeld, bedoeld voor een reis naar Brazilië, wordt gestolen, keren de voormalige RAF-leden voor even terug naar hun geboorteland, waar al hun vroegere strijdmakkers inmiddels keurige burgerlevens leiden. Hun vijftienjarige dochter Jeanne, al haar hele leven op de vlucht, droomt van net zo'n doodgewoon bestaan, en begint te rebelleren. Door zowel de Duitse critici als de juryleden van de Deutscher Filmpreis uitgeroepen tot film van het jaar.

Mit der Stimme Tanzen

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1998. Documentaire van Manfred Waffender. Met o.a. Maria João, Mário Laginha, Wolfgang Muthspiel, Trilok Gurtu en Mário Andrea.

Maria João werd geboren in Lissabon. Op haar achtentwintigste gaf ze, aangespoord door haar muziekleraar, haar eerste concert. Ze werd al vlug opgemerkt in jazz-kringen, maar ze wou meer. Ze werkte aan een heel persoonlijke sound die ergens het midden hield tussen jazz, vocalisatie en fado. Korte tijd later werd ze verkozen tot beste zangeres van het jaar in Portugal. Haar faam ging over de grenzen en we volgen haar tijdens een tournee in Duitsland. Repetities en optredens worden afgewisseld met gesprekken over haar muziek met haarzelf en met mensen die met haar werkten, w.o. haar componist, pianist en echtgenoot Mário Laginha. Haar techniek legt ze uit tijdens een muziekles aan het conservatorium van Hannover. Een goede introductie voor mensen die haar niet kennen. Haar fans kunnen genieten van haar muziek die overvloedig aanwezig is. Waffender schreef het scenario. Montage is van Armin Riegel. Teksten worden gesproken door Ellen Schulz en Bernd Ripken. Bernd Meiners stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria João op televisie komt.

Reageer