Don Archell

Acteur

Don Archell is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Agnes Browne

1999 | Drama, Komedie

Verenigde Staten/Ierland 1999. Drama van Anjelica Huston. Met o.a. Anjelica Huston, Marion O'Dwyer, Niall O'Shea, Ciaran Owens en Roxanna Williams.

Agnes Browne woont met haar zeven kinderen in het Dublin van 1967. Haar man is net overleden en ze moet de begrafenis bekostigen. Omdat ze amper genoeg geld heeft om haar kinderen te voeden, sluit ze een lening af bij de plaatselijke geldschieter Mr. Billy. Ondanks de hoge rente betaalt ze hem steeds op tijd. Tijdens de begrafenis ontstaan hectische doch zeer komische taferelen, als men bij het verkeerde graf blijkt te staan. John Hustons dochter Anjelica debuteerde met Bastard Out of Carolina, een pijnlijk drama over kindermisbruik, maar slaat met haar tweede film een heel andere weg in. Zo suikerzoet dat je er klemmende kaken van krijgt.

Marty Feldman: What Do I Spy With My Little Eye?

1974 | Documentaire, Biografie

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1974. Documentaire van Jochen Wolf. Met o.a. Marty Feldman, Chris Allen, Roland McLeod, Don Archell en Lauretta Feldman.

Tijdens een zes weken durende toernee die Marty Feldman (1933-1983) in 1974 langs de belangrijkste Britse muziektheaters voerde kregen de makers de kans om regelmatig met hem te praten, in zijn kleedkamer, in zijn hotel, onderweg op straat. Marty praat ongedwongen over zijn jeugd, zijn opleiding, zijn loopbaan en zijn films. Hij spreekt zijn bewondering uit voor Buster Keaton, de meest geniale komiek die de wereld ooit kende. Hollywood heeft hem echter gebroken en Marty is niet van plan om dat met hem te laten gebeuren. Het relaas van Marty wordt onderbroken door beelden van repetities en van optredens. Zijn vrouw Lauretta en moeder Cecilia mogen hun gedacht zeggen van Marty als echtgenoot en zoon. Erg onthullend is het allemaal niet en veel nieuws kom je niet over hem te weten. Vooral voor zijn fans is het interessant omdat deze hun idool eens langs een andere kant leren kennen. Wolf schreef zelf het scenario en herwerkte zijn documentaire in 1997, echter zonder over de plotselinge, relatief vroege dood van Marty te gewagen. Yvonne Hilke monteerde en achter de camera stond Hans Walter.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Don Archell op televisie komt.

Reageer