Hart Perry

Regisseur, Producer, Cameraman

Hart Perry is regisseur, producer en cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Tierra Gitana

1996 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Hart Perry. Met o.a. Nicolas Reyes, Paul Reyes, Patchaï Reyes, François 'Canat' Reyes en Tonino Baliardo.

In zijn documentaire onderzoekt regisseur/scenarist Perry hoe zeven jongens, afkomstig uit Arles en Monpellier, konden uitgroeien tot een ware muzikale sensatie in Amerika met hun soms levenslustige, dan weer zwaarmoedige muziek. In hun groep verenigen zich twee families, de Reyes' en de Baliardo's, alledaagse jongens met een gevoel voor muziek. Hun zigeuneroorsprong is in hun muzikale output onmiskenbaar aanwezig. Ze praten over hun roots, hun bindingen met de zigeuners, hun muziek en wat deze voor hen betekent. Vooral met hun wereldhit 'Bamboléo' stonden ze overal ter wereld op de hitparades. Tijdens optredens in de VS worden ze onveranderlijk onthaald op staande ovaties. De regisseur praat ook met een aantal van hun fans en laat hen vertellen wat hen zo aantrekt in deze zigeunerband. Ongetwijfeld een juweeltje voor de vele fans van deze muzikale formatie die we het grootste deel van deze documentaire aan het werk zien op diverse podia in Amerika. Fotografie is van Ken Kobland en Hart Perry.

The Papal Concert to Commemorate the Holocaust

1994 | Muziek

Verenigde Staten 1994. Muziek van Hart Perry. Met o.a. Gilbert Levine, Lynn Harrell, Gregory Daniel Rodrigues, Howard Nevison en Richard Dreyfuss.

Walgelijk staaltje van misbruik van oorlogsbeelden ter meerdere eer en glorie van dirigent Gilbert Levine. Op 7 april 1994 dirigeerde de Amerikaan Levine in het nieuwe Paulus IV Auditorium in het Vaticaan een concert ter herdenking van de holocaust. Een onbewogen paus Johannes Paulus II en andere kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders woonden het concert bij, samen met 200 overlevenden van de concentratiekampen. Het koor leverde een zwakke prestatie, wat extra teleurstellend was omdat de leden werden gerecruteerd uit de Capella Giulia van de St. Pieter en uit de Romeinse Accademia Filarmonica. De Amerikaanse celliste Lynn Harrell speelde Max Bruchs 'Kol Nidrei'. Het geheel werd gelardeerd met oorlogsbeelden en opnamen van de repetities.

Rhythm, Country & Blues

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Hart Perry. Met o.a. Little Richard, Tanya Tucker, Gladys Knight, Al Green en Chet Atkins.

Een op zich interessant gegeven schiet tekort in informatie en entertainment, zodat niet meer overblijft dan een promotiefilmpje voor een nieuw album van MCA Records, Rhythm, Country & Blues genaamd. In deze special komen de invloed van country-hoofdstad Nashville en van Memphis, geboorteplaats van de blues, aan bod. Met behulp van oude opnamen wordt de geleidelijke versmelting van beide muzieksoorten in beeld gebracht, met commentaar van sterren uit beide genres. De nieuwe versies van klassieke songs in deze special en de duetten van country-artiesten met R&B-sterren komen niet echt uit de verf. Er zijn oude opnamen van Little Richard, Aretha Franklin, B.B. King en anderen, maar dat hebben we allemaal al eens eerder gezien. Wel geslaagd zijn de duetten tussen Travis Tritt en Patti LaBelle in 'When Something is Wrong With My Baby' en tussen Sam Moore en Conway Twitty tijdens de laatste opnamesessie van Twitty voor diens dood. Regisseur Perry verdient enige lof voor de compilatie van oude opnamen die, hoewel niet nieuw of onthullend, toch interessant zijn. De muziek van Don Was sluit goed aan bij de populaire songs uit beide genres.

Harlan County, U.S.A.

1977 | Documentaire

Verenigde Staten 1977. Documentaire van Barbara Kopple.

Aangrijpende, humane documentaire over de staking van de mijnwerkers van Kentucky tegenover de Eastover Mijnmaatschappij, een dochtermaatschappij van Duke Power. Oscarwinnaar en een hit op het New York Film Festival. Camerawerk van Hart Perry, Kevin Keating, Phil Parmet, Flip McCarthy en Tom Hurwitz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hart Perry op televisie komt.

Reageer