Robert Christian is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Muggable Mary, Street Cop

1982 | Misdaad

Verenigde Staten 1982. Misdaad van Sandor Stern. Met o.a. Karen Valentine, John Getz, Anne De Salvo, Robert Christian en Michael Pearlman.

Een alleenstaande moeder wordt een 'stille' politieagente, die als lokaas moet dienen om een psychisch gestoorde moordenaar te vangen. Ze was alleen maar bij de politie gegaan om haar chronisch zieke zoon in het ziekenfonds te krijgen. Een dramatisering van het werkelijk gebeurde verhaal van Mary Glatzle. Regisseur Stern schreef het scenario naar haar boek Muggable Mary. Ook bekend als STREET COP.

Bustin' Loose

1981 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1981. Drama van Oz Scott. Met o.a. Richard Pryor, Cicely Tyson, Robert Christian, Alphonso Alexander en Janet Wong.

Tysons schooltje voor emotioneel en geestelijk gehandicapten in Philadelphia wordt gesloten en ze besluit uit te breken voor het welzijn van haar acht pupillen. Ex-bajesklant Pryor bestuurt de bus met de kinderen. Onderweg maken ze het nodige mee: racisme waar de honden geen brood van lusten, maar Pryor staat zijn mannetje. Als gevolg van een persoonlijk ongeval van Pryor, duurde het twee jaar voordat de film voltooid was. Pryor schreef mee aan het scenario. Filmdebuut van Broadwayregisseur Scott. Van dit gegeven maakte men ook nog een succesvolle tv-serie.

The Seduction of Joe Tynan

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Jerry Schatzberg. Met o.a. Alan Alda, Barbara Harris, Meryl Streep, Rip Torn en Charles Kimbrough.

Alan Alda betreedt als scenarist en acteur met succes hetzelfde pad als de makers van The best man, The candidate en latere films, door zich te richten op de macht, de spelletjes en de ethiek van de Amerikaanse politiek. Senator Joe Tynan (Alda) wordt niet alleen verleid door de macht, maar ook door de charmante Karen. Meryl Streep eiste met haar rol van Karen de meeste aandacht op en won enkele prijzen, maar het spel van Alda, en vooral Harris als Tynan´s echtgenote is ook niet mis. (IdH/VPRO Gids)

Roll Of Thunder, Hear My Cry

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Jack Smight. Met o.a. Janet MacLachlan, Claudia McNeil, Lark Ruffin, Larry B. Scott en Rockne Tarkington.

Het is 1933. In de staat Mississippi woont de zwarte familie Logan. Ze zijn trots en onafhankelijk en binden de strijd aan met de blanke racisten. Enigszins voorspelbaar.

Donnerwetter! Donnerwetter! Bonifazius Kiesewetter!

1969 | Erotiek

Duitsland 1969. Erotiek van Helmut Weiss. Met o.a. Robert Christian, Gretl Schörg, Loni Heuser en Monika Paredo.

En streng opgevoede Pruissische jongeman verliest als hij in Bonn medicijnen wil gaan studeren zijn onschuld in een bordeel, waar hij heen gelokt is door een fleurtende treinpassagiere. De op hem beluste Madame geeft hem daar een baantje als huisknecht. Hoewel het verhaal rond 1900 speelt en geheel niet in de Beierse Alpen, wordt de film tot 'Tiroler' seks-genre gerekend, dat zich niet alleen kenmerkt door brave burgermans erotiek, maar ook door uiterst dunne kwaliteit. Zie ook 'Tiroler'-seksfilms.