Tewfik Jallab

1982 Acteur

Tewfik Jallab (1982) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Lola Pater

2017 | Drama

Frankrijk/België 2017. Drama van Nadir Moknèche. Met o.a. Fanny Ardant, Tewfik Jallab, Nadia Kaci, Véronique Dumont en Bruno Sanches.

Na de dood van zijn moeder gaat Parijse pianostemmer Zinedine (Jallab) op zoek naar de vader die hij nooit heeft gekend, Farid. Op het gegeven adres treft hij een buikdanseres aan die schrikt van het bezoek. Farid is nu Lola. Een moeizame kennismaking tussen de jongeman en de vader op wie hij totaal niet had gerekend, volgt. Gevoelig drama over een emotioneel complex onderwerp heeft niet alleen een prima rol van de jonge Jallab, maar is bovenal mooi vanwege Fanny Ardant als de transseksuele ouder.

Un nuage dans un verre d’eau

2012 | Fantasy, Thriller

Frankrijk 2012. Fantasy van Srinath Samarasinghe. Met o.a. Anamaria Marinca, Gamil Ratib, Tewfik Jallab en Antoni Hadzi Janev.

Detectiveverhaal rond een oude Egyptische filmoperateur die uit zijn Parijse appartement verdwijnt. De mix van fictie, biografie, animatie en mysterie is aardig maar naarmate het mysterie op de voorgrond treed wordt de film minder interessant. Want het is zo boeiend om zoals in het begin van de film naar de oude man te luisteren, dat je zou willen dat het om een biografische documentaire ging. Toch zullen veel mensen de film waarderen om z’n feelgood atmosfeer en wijze woorden over liefde en vriendschap.

Pas si simple

2010 | Drama

Frankrijk 2010. Drama van Rachida Krim. Met o.a. Razika Nayis, Ouassini Embarek, Fejria Deliba, Tewfik Jallab en Naïma Triboulet.

Wanneer de in Frankrijk opgegroeide Nadia klaar is met haar opleiding vinden haar Marokkaanse ouders het tijd voor een huwelijk. Nadia kiest in Marokko voor de ongeletterde boer Samir, maar eenmaal getrouwd besluit ze toch terug te keren naar Parijs. Samir, verliefd en bereid tot persoonlijke offers, gaat mee. Tamelijk luchtig, voor televisie gemaakt drama van regisseuse Krim (1955), die zich met films als Permis d'aimer en Sous les pieds des femmes al eerder verdiepte in het leven van migranten uit de Maghreb.

Frères

2010 | Drama

Frankrijk 2010. Drama van Virginie Sauveur. Met o.a. Tewfik Jallab, Mhamed Arezki, Sabrina Ouazani, Amina Annabi en Samira Lachhab.

Ze waren nogal uit elkaar gegroeid. Mehdi (Jallab), een briljant advocaat in hartje Parijs, heeft zijn jeugd in de banlieus ver achter zich gelaten. Zijn broer Radouane (Arezki) is juist vrij uit de gevangenis en worstelt met een drugsverslaving. Ze raken weer op elkaar aangewezen wanneer hun jongere zus Nora onder eigenaardige omstandigheden dood wordt aangetroffen. Voor tv gemaakt familiedrama wordt gedragen door de beide, uitstekende hoofdrolspelers. Scenariste-regisseuse Sauveur werkt voornamelijk voor televisie, onder meer als regisseur van detectiveseries.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tewfik Jallab op televisie komt.

Reageer