Joan Harvey

Regisseur, Acteur

Joan Harvey is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

America - from Hitler to MX

1982 | Documentaire

Verenigde Staten 1982. Documentaire van Joan Harvey.

Kritisch politieke documentaire die ingaat op de rol van multinationals in de oorlogsindustrie. Via interviews met verschillende betrokkenen, archiefbeelden en kranteknipsels toont Harvey aan dat bepaalde multinationals nazi-Duitsland actief steunden. Naast dit bijzonder interessante economische gedeelte wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan het gevaar van achteloos omspringen met kernenergie. Ook al is dat betoog op zich niet oninteressant of onbelangrijk, we hebben het allemaal al eens eerder gehoord.

We are the Guinea Pigs

1980 | Documentaire

Verenigde Staten 1980. Documentaire van Joan Harvey.

Een militante documentaire over de gevolgen van het ongeluk in de kerncentrale van Three Mile Island. Hoewel het verzamelde bewijsmateriaal en de getuigenissen indrukwekkend zijn, schiet deze film zijn doel voorbij door de partijdige, militante aanpak van het thema. Wie naar WE ARE THE GUINEA PIGS kijkt ís vermoedelijk al overtuigd.

Hands of a Stranger

1962 | Horror

Verenigde Staten 1962. Horror van Newton Arnold. Met o.a. Paul Lukather, Joan Harvey, Irish McCalla, Barry Gordon en Michael Rye.

Eigenlijk de vierde verfilming van het klassieke griezelverhaal Les mains d'Orlac van Maurice Renard. Stapleton is een begaafd pianist, die bij een ongeluk zijn beide handen verliest. Hij krijgt een stel nieuwe aangezet van iemand die zojuist is vermoord. De musicus raakt zo geobsedeerd door die vreemde handen waarover hij geen controle lijkt te hebben dat een moord het gevolg is. Efficiënte 'chiller', goed gemaakt en aanvaardbaar gespeeld door een cast van onbekenden. Arnold schreef zelf het scenario, dat traag op gang komt, maar na de transplantatie meer vaart krijgt. Geen echte gruweleffecten, wel uitstekende sfeer. Fotografie van Henry Cronjager.

Pretty Boy Floyd

1960 | Misdaad

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Herbert J. Leder. Met o.a. John Ericson, Barry Newman, Joan Harvey, Herb (Jason) Evers en Carl York.

Middelmatig relaas over een laaghartige gangster uit de jaren dertig, energiek gespeeld door Ericson.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joan Harvey op televisie komt.

Reageer