Ashton Dearholt

Regisseur, Acteur

Ashton Dearholt is regisseur en acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

West of the Law

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Ashton Dearholt, Hal Walters en Cliff Lyons.

Voorman Wilson redt Gerber, dochter van de rancher, maar komt erachter dat ze al iemand anders liefheeft, waar hij zich bij neerlegt. Maar hij is wel zo vriendelijk haar eerst even te bevrijden van een bende veedieven waarmee Ferguson onder één hoedje speelt. Wilson was ook de producent.

Baited Trap

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Stuart Paton. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Al Ferguson, Monty O'Grady en Ashton Dearholt.

Het befaamde duo Wilson/Gerber uit de series speelde ook in een western-reeks. Wilson is hier onderweg om de moord op zijn vader te wreken. George Pyper was de scenarist en Joseph Walker de cameraman. Wilson was zelf de producent, hij produceerde ook andere western-series in de jaren twintig en wist een bepaalde populariteit te behouden. Aan zijn bezigheden kwam een abrupt eind door zijn dood in 1930. Hij was geboren in 1876 en debuteerde in 1912 in een serie, de eerste die gemaakt werd.

Lash of the Whip

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Francis Ford. Met o.a. Ashton Dearholt, Harry Dunkinson, Florence Gilbert, Francis Ford en Frank Baker.

Ford is tegen de aanleg van een spoorlijn en de held moet zorgen dat de problemen worden opgelost. In plaats van met revolvers doet hij dat met een zweep, zoals na hem Lash LaRue en Whip Wilson. Ford was ook de scenarist voor producent Ben Wilson. Dearholt was een apart fenomeen, die van alles en nog wat deed: hoofdrollen in B-produkties zoals deze western, B-rollen, maar ook produktie- en regiewerk. Toen hij in 1942 stierf, was hij niet meer actief. Hij starte in 1917 en werd vooral bekend door huwelijken met de actrices Helene Rosson en Florence Gilbert.

A Rodeo Mixup

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Francis Ford. Met o.a. Florence Gilbert, Francis Ford, Helen Hayes, Edmund Cobb en Ashton Dearholt.

Een onnozele western over Gilbert, die op de ranch van haar oom (Ford) naar spanning en avontuur hunkert, wat ze dan genoeg krijgt door een ontvoering waarvoor aanvakelijk de voorman wordt aangezien, die het ditmaal nu eens niet gedaan heeft. Ford was ook de scenarist en Dearholt de producent.

The Santa Fe Trail

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Ashton Dearholt en Robert Dillon. Met o.a. Jack Perrin, Neva Gerber, James Welch, Elias Bullock en Wilbur McGaugh.

Serial in vijftien hoofdstukken. Uitstekende western-serial vol actie met Perrin als de man die Gerber uit de nesten haalt als ze door allerhande tuig wordt bedreigd in deze Arrow- produktie.

The Law Rustlers

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Lewis King. Met o.a. William Fairbanks, Edmund Cobb, Joseph Girard, Ena Gregory en Ashton Dearholt.

Een western-drama dat zich afspeelt in Alaska, waar Fairbanks orde op zaken komt stellen. Een bescheiden produktie van Ben Wilson.

At Devil's Gorge

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Ashton Dearholt. Met o.a. Edmund Cobb, Helene Rosson, Wilbur McGaugh, William White en Max Ascher.

Iedereen die Cobb kent in zijn B-rollen, meestal wat sullig, uit de westerns van de jaren veertig en vijftig, kan zich hem vast niet als held voorstellen. Toch heeft hij in deze periode, waarin Amerika brulde om westerns en 30 % van de filmproductie uit westerns bestond, vele hoofdrollen gespeeld. Maar Dearholt was een hopeloos geval en dus kwamen er veel slechte producties uit; deze komt uit een serie van twaalf westerns. Daniel Whitcomb was de scenarist. Cobb en partner krijgen herrie om een goudmijn. De partner blijkt een schurk, die Cobb op een valse beschuldiging in de gevangenis wil laten belanden, en tevens het meisje wil inpikken waar beiden verliefd op zijn.

The Sheriff of Sun-Dog

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Lewis King. Met o.a. William Fairbanks, Robert McKenzie, Jim Welch, Florence Gilbert en Ashton Dearholt.

William C. Tuttle is de schrijver van het verhaal, een man die aan de lopende band veel gelezen western-verhalen publiceerde. Daniel Whitcomb bewerkte het. Sheriff Fairbanks heeft zijn handen vol aan het beschermen van een schapenhouder en diens dochter tegen vijandige ranchers, die hen weg willen hebben. Als straf wil men de sheriff de moord op een oude man in de schoenen schuiven - maar dat lukt bij Fairbanks niet.

The Branded Four

1920 | Thriller

Verenigde Staten 1920. Thriller van Duke Worne. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Joseph Girard, William Dyer en Ashton Dearholt.

Serial in vijftien hoofdstukken. De vier gebrandmerkten zijn de vier dochters van een befaamd geleerde (Girard), die, eenmaal ouder, het familiefortuin zullen beheren. Momenteel zijn de merken niet te zien, voor zoiets heb je een geleerde pa nodig. Familie-advocaat Dyer blijkt een schurk te zijn die het geld zelf in handen wil krijgen. Dochter Gerber roept dan de hulp in van Wilson en samen zijn ze Dyer voor. Wilson gaf het regiewerk uit handen, maar was wel de producent van deze serial die door Hope Loring en George Pyper was geschreven.

The Brass Bullet

1918 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1918. Avonturenfilm van Ben Wilson. Met o.a. Juanita Hansen, Jack Mulhall, Joseph Girard, Harry Dunkinson en Helen Wright.

De eerste serial (in achttien hoofdstukken) die door Wilson werd geregisseerd. Hansen zit in de problemen: men wil haar ontvoeren. Mulhall voorkomt dat. Ook verdiept hij zich in haar problemen en weet die na achttien hoofdstukken ook op te lossen. Walter Woods schreef zijn scenario naar het boek PLEASURE ISLAND van Frank Adams voor Universal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ashton Dearholt op televisie komt.

Reageer