Ingmar Trost

Producer

Ingmar Trost is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Donkeyote

2017 | Documentaire, Familiefilm, Western

Duitsland/Spanje/Verenigd Koninkrijk 2017. Documentaire van Chico Pereira.

De 73-jarige Manolo trekt graag met zijn ezel Gorrión en hond Zafrana door het desolate landschap van Andalusië. Slapen doen ze samen in de buitenlucht. Manolo droomt ervan met zijn beesten een voetreis te maken door Amerika, maar stuit telkens op verzet: op het reisbureau wordt hij uitgelachen, van zijn arts mag hij geen lange afstanden meer lopen, en ezel Gorrión is nog koppiger dan hijzelf. Donkeyote is geen opzienbarende cinema, maar wel een sympathiek, prettig verstild, subtiel komisch portret van een markante man.

Das Wetter in geschlossenen Räumen

2015 | Drama

Duitsland 2015. Drama van Isabelle Stever. Met o.a. Maria Furtwängler, Mehmet Sözer, Anne von Keller, Jim Broadbent en Dorka Gryllus.

Dorothea is voor haar werk als pr-adviseur voor een hulporganisatie in een niet nader omschreven land in oorlog, in het Midden-Oosten. Daar is ze op zoek naar veelbelovende jonge vrouwen die in het Westen kunnen studeren. Maar ondertussen raakt ze verstrikt in haar hedonistische levensstijl in haar hotelsuite, waarmee ze de grauwe buitenwereld op afstand houdt: dure kleding, bezoekjes aan de kapper, een jonge minnaar en veel drank. Hoofdrolspeelster Furtwängler is prima in een thematisch interessant drama dat toch wat teleurstelt. Jim Broadbent heeft een leuk kort optreden als de Britse ambassadeur.

Das Zimmermädchen Lynn

2014 | Drama

Duitsland 2014. Drama van Ingo Haeb. Met o.a. Vicky Krieps, Lena Lauzemis, Steffen Münster, Christian Aumer en Christine Schorn.

Titelkamermeisje Lynn (glansrol Vicky Krieps) is een toegewijde werkneemster die geniet van haar poetswerk en van haar wekelijkse bezoek aan haar psychiater. Soms verstopt ze zich onder het bed van een hotelgast om te ervaren wat de gasten meemaken. Tijdens zo'n verstopactie leert ze SM-callgirl Chiara kennen, een vrouw die haar eindeloos fascineert. De makers baseerden de film op het (pre-50 tinten grijs) boek van Markus Orths, en verbeeldden de monologue interieur van het boek met kundige close-ups van het sprekende gezicht van actrice Krieps. Gedenkwaardige personagestudie met volop ruimte voor eigen interpretatie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ingmar Trost op televisie komt.

Reageer