Philippe Hériat: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Napoléon

1927 | Historische film, Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm

Frankrijk 1927. Historische film van Abel Gance. Met o.a. Albert Dieudonné, Gina Manès, Philippe Hériat, Abel Gance en Antonin Artaud.

Een film over de jeugd en de militaire loopbaan van Napoleon Bonaparte tot en met zijn triomfantelijke invasie van Itali[KA3]e. Door de gelijktijdige opkomst van de geluidsfilm is deze film internationaal te weinig opgemerkt. Dit grotendeels verloren gewaande historische epos waarvoor Gance het `triple [KA1]ecran` ontwikkelde, werd door de Britse historicus Kevin Brownlow in de loop der jaren zo volledig mogelijk gereconstrueerd en in de presentatie van Francis Coppola tot h[KA2]et spraakmakende evenement van 1980 gelanceerd. (De oorspronkelijke muziek van Arthur Honneger ging verloren en er zijn twee nieuwe partituren gecomponeerd, door Carl Davis en Carmine Coppola.) De werking van de finale met gelijktijdig drie beelden zal op het tv-scherm verloren gaan, maar er blijft meer dan genoeg imponerends over.

En rade

1927 | Romantiek

Frankrijk 1927. Romantiek van Alberto Cavalcanti. Met o.a. Catherine Hessling, Philippe Hériat, Nathalie Lyssenko, Georges Charlia en Thommy Bourdelle.

De eerste lange speelfilm van Cavalcanti. Het ragfijne verhaal is uitsluitend een beschrijving van een idylle. De originaliteit van deze film zit in de poëtische weergave van de sfeer in een grote haven.

L'inhumaine

1924 | Zwijgende film, Drama

Frankrijk 1924. Zwijgende film van Marcel L'Herbier. Met o.a. Georgette Leblanc, Jaque Catelain, Marcelle Pradot en Philippe Hériat.

Een femme fatale beleeft in een hypermodern huis avontuurtjes met een politicus, een radja, een atoomgeleerde en anderen.

Eldorado

1921 |

Frankrijk 1921. Marcel L'Herbier. Met o.a. Philippe Hériat, Jacque Catelain en Eve Francis.

Op bewonderenswaardig experimentele wijze vertelt L´Herbier zonder gesproken tekst het verhaal van nachtclubdanseres Sibilla (Francis) die haar zieke kind noodgedwongen bij Scandinavische voogden moet onderbrengen. Sibilla is gefrustreerd en van lichte zeden, wordt daarvoor ouderwets gestraft, maar zwart en wit in ethiek laten zich niet zo gemakkelijk onderscheiden in El Dorado. L´Herbier en zijn cameralui uiten de morele vaagheid in spannende montage, dromerige beelden van indrukwekkende gebouwen, en ambiguë karaktertrekken van de gevestigde orde. (IdH/VPRO Gids)

El Dorado

1921 | Drama

Frankrijk 1921. Drama van Marcel L'Herbier. Met o.a. Eve Francis, Marcelle Pradot, Philippe Hériat, Jaque Catelain en Claire Prélia.

L'Herbier noemt dit verhaal over de danseres Sibilla die zich opoffert om haar kind te redden, een melodrama. De film moet het minder hebben van het onderwerp dan van de persoonlijke, ontroerende manier van vertellen. Bovendien zijn de beelden opvallend beweeglijk, zijn er vondsten die ons vandaag de dag nog doen opkijken en is in scènes gesneden met eenzelfde vrijheid in tijd en ruimte die we later bij Antonioni aantreffen. Scenario van de regisseur en Dimitri Dragomir. Camerawerk van Georges Lucas en Georges Specht. In 1995 restaureerde de archiefafdeling van het CNC te Parijs de film en in dat jaar werd de rolprent met de hulp het Musée d'Orsay voorzien van een soundtrack met de oorspronkelijke muziek van Marius- François Gaillard; verzekeringsmaatschappij GAN en de onderneming Sacem zorgden voor de financiering. De muziek werd uitgevoerd door het Orchestre national d'Île de France onderleiding van Pascal Rophé.

L' Homme du large

1920 | Drama

Frankrijk 1920. Drama van Marcel L'Herbier. Met o.a. Roger Karl, Jaque Catelain, Marcelle Pradot, Claire Prélia en Suzanne Doris.

Een bewerking van de novelle Un drame au bord de la mer, een minder bekend werk van Honoré de Balzac. Is eveneens een van de eerste lange speelfilms van Marcel Lherbier. Hoofdpersoon is de zee, weergegeven in al haar nuances en met een opmerkelijke liefde voor de natuur. Een geschiedenis die baadt in een intense schoonheid, verteld met een zeldzame beheersing van de filmtaal.