Polly Platt: cast, scenario en productie.
Er zijn 7 films gevonden.

Sugar Town

1999 | Drama, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1999. Drama van Allison Anders en Kurt Voss. Met o.a. Jade Gordon, John Taylor, Michael Des Barres, Martin Kemp en Larry Klein.

A Map of the World

1999 | Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1999. Drama van Scott Elliott. Met o.a. Arliss Howard, Sigourney Weaver, Chloë Sevigny, Louise Fletcher en Sarah Rue.

Het leven van een vrouw stort ineen als ze ervan wordt beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor een ongeluk dat op haar grondgebied plaatsvond.

The Evening Star

1996 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1996. Drama van Robert Harling. Met o.a. Shirley MacLaine, Juliette Lewis, Miranda Richardson, Bill Paxton en Marion Ross.

Shirley MacLaine won een verdiende Oscar voor haar rol als Aurora in Terms of endearment. In het vervolg op die film doet zij opnieuw haar best, maar de glans is van de setting af en zelfs van haar spel, met dank aan scriptschrijver/regisseur Harling. The evening star is niet veel meer dan een te lange sitcom waarin bekende gezichten futiele gesprekken hebben. Lewis speelt de kleindochter van Aurora die het haar oma net zo moeilijk wil maken als haar overleden moeder (in 'Terms' gespeeld door Debra Winger). Intussen kan controlfreak Aurora nog steeds haar grote liefde niet vinden, dus is het wachten op het gave astronaut-personage van Jack Nicholson. Die komt uiteindelijk in beeld, levert enkele krachtige regels en verdwijnt weer, waarna de film nog lang doorgaat. (IdH/VPRO Gids)

Bottle Rocket

1996 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1996. Komedie van Wes Anderson. Met o.a. Luke Wilson, Owen Wilson, Robert Musgrave, James Caan en Ned Dowd.

Na zijn ontslag uit een psychiatrisch ziekenhuis besluit Anthony (Luke Wilson) om samen met zijn vrienden Dignan (Owen Wilson) en Bob (Musgrave) een dievenbende te beginnen. Ze pakken het enthousiast aan, maar veel talent hebben ze niet. Een overval mislukt bijvoorbeeld omdat de zakjes voor de buit te klein zijn. Dan gaan ze met de oude rot Mr. Henry (Caan) in zee. Lange versie van een dertien minuten durend zwart-wit filmpje heeft al de typische droge humor van regisseur Andersons latere films (Rushmore, The Darjeeling Limited).

I'll Do Anything

1994 | Komedie

Verenigde Staten 1994. Komedie van James L. Brooks. Met o.a. Nick Nolte, Whittni Wright, Albert Brooks, Julie Kavner en Joely Richardson.

De ex-vrouw van een acteur zonder vast inkomen vliegt de gevangenis in. Hij moet met tegenzin de voogdij overnemen van zijn 6-jarige dochtertje.

Say Anything...

1989 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1989. Komedie van Cameron Crowe. Met o.a. John Cusack, Ione Skye, John Mahoney, Lili Taylor en Amy Brooks.

De ontluikende romance tussen Cusack en Skye staakt, omdat de vader van het meisje na de echtscheiding een goede relatie met haar heeft opgebouwd. Als vader financiële problemen krijgt, stort het wereldje van zijn dochter in elkaar. Ze groeit dan meer en meer naar naar haar vriendje toe, maar ze weigert zich toch definitief te binden. Sympathieke debuutfilm van Crowe, die ook het scenario schreef. Het is duidelijk dat hij de wereld en de problemen van jongeren door en door kent, maar het scenario lijdt aan een oppervlakkige karaktertekening en is nogal ongeloofwaardig. De jonge acteurs passen goed bij hun rollen en zetten hun personages geloofwaardig neer. Fotografie was in handen van Laszlo Kovacs. Cusack bewees zijn talent.

Pretty Baby

1978 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1978. Drama van Louis Malle. Met o.a. Brooke Shields, Keith Carradine, Susan Sarandon, Frances Faye en Antonio Fargas.

Prachtig geënsceneerd maar verwarrend en ondermaats verhaal over het huwelijk van een twaalf-jarige prostituée uit New Orleans en een oudere fotograaf ten tijde van WO I. Shields is treffend in een hoofdrol, maar Carradine die net zo wezenloos speelt als hij in werkelijkheid is, komt juist op die manier uiterst doelmatig over. Malle's eerste Amerikaanse film, waarvoor hij samen met Polly Platt het scenario schreef, die ook de vormgeving verzorgde. Niemand minder dan Sven Nykvist stond achter de camera.