Peter Batty

Regisseur

Peter Batty is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Spécial Algérie

1988 | Documentaire, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk/België 1988. Documentaire van Peter Batty.

Een gedetailleerde, diepgravende en objectieve geschiedschrijving van Algerije tussen 1830 en 1962. De film is dermate compromisloos dat de regisseur op tegenstand stootte in Frankrijk, waar de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog een kwart eeuw na dato nog steeds gevoelig lag. Bevat nooit eerder vertoonde beelden en is zonder twijfel de belangrijkste documentaire over dit onderwerp. Excellent gemonteerd.

Fonteyn and Nureyev

1985 | Documentaire, Biografie, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1985. Documentaire van Peter Batty. Met o.a. Margot Fonteyn, Rudolf Nureyev, Ninette De Valois, Roberta Lazzorini en Jane Edgeworth.

Een portret van de glorierijke gezamenlijke carri[KA2]ere van de dansmirakels Margot Fonteyn (1919-1991) en Rudolf Nureyev (1938-1993). Niets wees erop dat ze ooit een duo zouden vormen. Zij komt uit de betere kringen en was reeds jarenlang een populaire prima donna. Hij groeide op in een totaal andere cultuur, in het communistische Rusland, bij doodarme ouders. In 1962 loopt hij over naar het westen en heeft slechts een droom: dansen met Fonteyn. Het Londense Royal Ballet gaf hem die kans, ook al was zij toen 43 en hij 24. Het was choreograaf Sir Frederick Ashton die hen tot een onsterfelijk duo zou maken met zijn regie van La dame aux camélias. De film bestaat uit actualiteitsbeelden, privé-opnamen en gefilmde dansuitvoeringen en getuigenissen van henzelf en van mensen die met hen gewerkt hebben. Niet te missen voor balletliefhebbers. Batty schreef het scenario. Montage is van Noel Chanan en Nick Hale filmde het nieuwe materiaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Batty op televisie komt.

Reageer