Vidal Molina is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

La isla misteriosa

1973 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Spanje/Frankrijk/Italië/Kameroen 1973. Avonturenfilm van Juan Antonio Bardem en Henri Colpi. Met o.a. Rik Battaglia, Gerard Tichy, Ambroise Bia, Vidal Molina en Gérard Tichy.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog weten Noordelijke gevangenen een ballon op de Zuidelijke troepen te veroveren en te ontsnappen. Na een storm boven de Stille Oceaan landen ze op een schijnbaar onbewoond eiland dat echter geregeerd wordt door de geheimzinnige Kapitein Nemo. Deze Jules Verne-verfilming probeert in beeld de charme en poëzie van de oude boekillustraties te bereiken, maar de verwarde opbouw van het scenario - de film werd samengesteld uit een langere tv-serie - en de matige rolbezetting doen het avontuur onvoldoende recht. De lang uitgestelde en suggestief voorbereide verschijning van Nemo wordt door Sharif een anti-climax.

La Corruption de Chris Miller

1973 | Thriller

Spanje 1973. Thriller van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Jean Seberg, Marisol, Barry Stokes, Perla Christal en Rudy Gaebel.

Seberg en zijn neurotische dochter Marisol betrekken een afgelegen huis en worden door een onbekend persoon geterroriseerd in deze verzorgde maar gratuite thriller. Ook bekend onder de titel THE CORRUPTION OF CHRIS MILLER.

El Retorno de Walpurchis

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Carlos Aured. Met o.a. Paul Naschy, Fabiola Falcon, Maria Silva, Ines Morales en Eduardo Calvo.

Een door de vloek van een weerwolf getroffen man komt in de ban van een afstammelinge van Gravin Bathory. Zijn moorden worden aanvankelijk toegeschreven aan een ontsnapte krankzinnige. De overdag op hem verliefde vrouw doodt en bevrijdt hem met een zilveren dolk. Dit derde weerwolf-avontuur van Naschy is geregisseerd door een assistent van de vorige films, die zich een volslagen amateur toont en alle clichés zo stuntelig en mateloos verbeeldt dat het een groteske parodie wordt.

La Muerte busca un hombre

1972 | Western

Italië/Spanje 1972. Western van José Luis Merino. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Charles Quiny, Stan Cooper, Maria Mahor en Malisa Longo.

Premiejager Sartana gebruikt zijn echtgenote en haar veronderstelde erfenis als lokaas voor bandieten, maar de opzet mislukt en ze wordt gedood. Hij associeert zich met een tweede premiejager, die zijn onbekende zwager blijkt te zijn en hem verantwoordelijk stelt voor haar dood. Deze gewelddadige, maar moraliserende paella-western is nergens overtuigend, maar laat zich zonder verveling bekijken.

Escalofrío diabólico

1971 | Horror

Spanje 1971. Horror van George Martin. Met o.a. George Martin, Patty Shepard, Vidal Molina, Chris Huerta en Sylvana Sandoval.

Doe-het-zelver George Martin (hoofdrol, scenario, productie, regie en het smeren van broodjes tijdens de middagpauze) speelt een kasteeleigenaar die zijn broer gevangen houdt in de onderaardse gewelven in de hoop zo als enige erfgenaam een aanzienlijk fortuin in de wacht te slepen. Hij heeft dat geld o.a. nodig om de door hem in het leven geroepen sekte duivelaanbidders, die eveneens in de onderaardse gewelven een onderkomen hebben gevonden, financieel te steunen. Meelijwekkende Spaanse horror, al naar gelang de instelling van de kijker lachwekkend of vervelend.

White Comanche

1968 | Western

Spanje/Verenigde Staten 1968. Western van Gilbert Lee (Jos[KA1]e) Kay (Briz). Met o.a. William Shatner, Joseph Cotten, Rossana Yani, Perla Cristal en Vidal Molina.

Nog net te pruimen als tijdverdrijf, maar verder is dit een saai drama over een tweeling met een Indiaanse moeder en een blanke vader.

Dos mil dolares per coyote

1966 | Western

Spanje 1966. Western van Leon Klimovski. Met o.a. James Philbrook, Nuria Torray, Peria Cristal, Vidal Molina en Julio P. Tabernero.

Een puur Spaanse western - en daarvan zijn er niet zó veel gemaakt - waarin Philbrook als premiejager achter vier bandieten aan zit. Hij weet er één te doden maar de anderen blijven op zijn nek en alsof dat niet genoeg is komen daar ook nog de indianen van White Eagle bij. Maar als de nood het hoogst is ... Philbrook is een Amerikaanse acteur die echter in het begin van de jaren zestig een Spaanse filmcarrière startte en pas in 1977 terugkeerde naar Amerika waar hij in 1982, 58 jaar oud, overleed.