Klaus Pönitz

Acteur

Klaus Pönitz is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Trillertrine

1991 | Familiefilm, Musical, Fantasy

Duitsland 1991. Familiefilm van Karl Heinz Lotz en Karl-Heinz Lotz. Met o.a. Maria Ferrens, Peter Raasch, Rolf Schill, Klaus Pönitz en Werner Godemann.

Het Mozartjaar (vanwege de tweehonderdste sterfdag van de componist) moest ook zijn jeugdfilm hebben! Daar zorgde deze regisseur voor, afkomstig uit het vroegere DDR, bekend van verschillende films voor jongeren, w.o. R[KA3]UCKW[KA3]ARTSLAUFEN KANN ICH AUCH (1989) en JUNGE LEUTE IN DER STADT (1985). De film speelt in het dorp Hartau, in de buurt van het slot K[KA3]onigstein in Saksen. In het weeshuis van de pastoor maken kinderen veel muziek en zij gaan een weddenschap aan met de keurvorst, dat zij beter spelen dan de Staats- en Hofkapel van Dresden. Zij willen een stuk van Mozart spelen, maar een deel van de muziek ontbreekt. De pittige Trine gaat op zoek naar Mozart en beleeft daarbij heel wat avonturen. Een verrassende, fantastische, muzikale film voor de jonge (Mozart- )muziekliefhebber. Wolf Müller schreef samen met regisseur Lotz het scenario. Het camerawerk is van Claus Neumann.

Der Fall Ö.

1991 | Oorlogsfilm, Drama

Duitsland 1991. Oorlogsfilm van Rainer Simon. Met o.a. Matthias Habich, Sebastian Hartmann, Tatiana Lygari, Jan Josef Liefers en Klaus Pönitz.

Een Duits garnizoen in Griekenland tijdens WO II: om de verveling te verdrijven houden de soldaten zich bezig met het instuderen van het klassieke drama over Koning Oedipus. Ze identificeren zich hoe langer hoe meer met de stof en op het laatst verliezen ze de realiteit uit het oog en dat heeft tragische gevolgen. Gebaseerd op het boek König Ödipus van de DDR-schrijver Franz Fühmann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Klaus Pönitz op televisie komt.

Reageer