Henri Safran

Regisseur

Henri Safran is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Acapulco H.E.A.T.

1998 | Avonturenfilm

Canada 1998. Avonturenfilm van Henri Safran. Met o.a. Alison Armitage, Michael Worth, Christa Sauls, Lydie Denier en Clement von Frankenstein.

VV.

Rogue Stallion

1989 | Familiefilm

Australië 1989. Familiefilm van Henri Safran. Met o.a. Beth Buchanan, Brian Rooney, Michelle Fawdon, Dean O'Gorman en Beaver.

Anna Peterson (Buchanan) verhuist na de dood van haar vader met moeder (Fawdon) van Australië naar Nieuw Zeeland. Ze houdt van paarden en voordat vader overleed, zou deze een paardenfokkerij begonnen zijn. Nu wil moeder nergens van horen, want ze heeft al problemen genoeg. Anna sluit vriendschap met een wilde hengst en natuurlijk komt alles in de finale op zijn pootjes terecht. Degelijk, aardig amusement voor het jonge volkje, vooral voor meisjes die van edele viervoeters houden en zich met de heldin kunnen identificeren. Scenario van Isabelle Dean en Rick Maler. Camerawerk van John McLean. Ook bekend als WILD FIRE.

Flair

1989 | Drama

Australië 1989. Drama van Henri Safran. Met o.a. Heather Thomas, Andrew Clarke, James Healey, Joseph Bottoms en Rowena Wallace.

Lace-achtig drama over een Australisch mode- imperium. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

The Wild Duck

1983 | Drama

Australië 1983. Drama van Henri Safran. Met o.a. Jeremy Irons, Lucinda Jones, John Meillon, Arthur Dignam en Michael Pate.

Een deprimerende, teleurstellende bewerking van het stuk van Ibsen, waarin twee dagen uit het leven van de familie Ackland (Verengelste vorm van 'Ekdal') worden beschreven. Het verhaal speelt een dikke twintig jaar later dan het origineel. Men vraagt zich af waarom. Het spel is in orde, maar het geheel is o zo traag en o zo pretentieus.

Bush Christmas

1983 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Australië 1983. Familiefilm van Henri Safran. Met o.a. John Ewart, John Howard, Nicole Kidman, Mark Spain en James Wingrove.

Remake van de gelijknamige Britse familiefilm van Ralph Smart uit 1947 over tieners die trachten de boerderij van hun vader te redden door op zoek te gaan naar een gestolen renpaard. Zij geraken o.m. verstrikt in een mijnschacht die onder de boerderij doorloopt. Best aardige tienerontspanning. Eerste filmrol van de toen zestien-jarige Kidman, later een beroemde filmvedette en o.m. getrouwd met Tom Cruise.

Norman Loves Rose

1982 | Komedie

Australië 1982. Komedie van Henri Safran. Met o.a. Carol Kane, Tony Owen, Warren Mitchell en Myra de Downer.

Een vermakelijke komedie over een teenager, Owen, die liefdevolle betrekkingen aanknoopt met zijn schoonzus Kane. Wanneer zij zwanger raakt rijst onontkoombaar de vraag wie de vader is.

Storm Boy

1976 | Familiefilm

Australië 1976. Familiefilm van Henri Safran. Met o.a. Greg Rowe, Peter Cummins, David Gulpilil, Judy Dick en Tony Allison.

Tijdens het zorgen voor een pelikanenfamilie leert een tien- jarige jongen niet alleen de natuurwetten maar ook zichzelf en eigen verantwoordelijkheden kennen. Een schitterende, soms zelfs mystieke jeugdfilm, opgenomen in het Coorong Vogelreservaat, Zuid-Australië. Indrukwekkende fotografie, overtuigende acteerprestaties. Naar de roman van Colin Thiele.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henri Safran op televisie komt.

Reageer