Benoît Mariage

Regisseur, Scenarist

Benoît Mariage is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Les rayures du zèbre

2014 | Drama, Komedie

België/Frankrijk 2014. Drama van Benoît Mariage. Met o.a. Benoît Poelvoorde, Marc Zinga, Tatiana Rojo en Tom Audenaert.

José is voetbalmakelaar. Zijn specialiteit: in Afrika zoeken naar beloftevolle talenten. Als hij Yaya ontdekt, brengt hij hem mee naar België om van hem een kampioen te maken. Hij is ervan overtuigd dat hij de kip met de gouden eieren gevonden heeft. Maar alles loopt anders dan verwacht.

L' autre

2003 | Drama

België/Frankrijk/Zwitserland 2003. Drama van Benoît Mariage. Met o.a. Dominique Baeyens, Philippe Grand'Henry, Jan Decleir en Laurent Kuenhen.

Een vrouw hoort dat ze zwanger is van een tweeling en laat, uit vrees dat het niet goed zal gaan, één van de baby's weghalen. Haar man is het hier niet mee eens en verlaat haar.

Les convoyeurs attendent

1999 | Komedie

Zwitserland/Frankrijk/België 1999. Komedie van Benoît Mariage. Met o.a. Benoît Poelvorde, Morgane Simon, Bouli Lanners, Dominique Baeyens en Philippe Grand'Henry.

In het debuut van Mariage zien we Poelvoorde een rol spelen die veel weg heeft van zijn grote doorbraak (als acteur, regisseur en schrijver): C?est arrivé prèz de chez vous. Poelvoorde speelt in het zwart-witte Les convoyeurs attendent een ontevreden paparazzo en schijnbaar gewetenloze, tirannieke vader. Op een dag verneemt Poelvoorde dat hij een auto kan winnen als hij een record breekt. Zonder een moment te denken aan eigen inzet schakelt hij zijn zoon Devigne in om binnen 24 uur 40 duizend keer een deur open en dicht te doen. Zoonlief ziet het plan niet zitten en het wordt hem helemaal zwaar te moede als pa ook nog een trainer aantrekt om alvast in de tuin te oefenen. Les convoyeurs attendent begint als een redelijk doorsnee familiefilm, maar wordt gaandeweg een vruchtbare kruising tussen een depri drama van Aki Kaurismäki en circus-freakshow waarvan je niet weet of je erom moet lachen of huilen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Benoît Mariage op televisie komt.

Reageer