Augusto Benedico is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Le rapace

1968 | Thriller, Actiefilm

Frankrijk/Italië/Mexico 1968. Thriller van José Giovanni. Met o.a. Lino Ventura, Rosa Furman, Xavier Marc, Aurora Clavel en Enrique Lucero.

De cynische Franse huurmoordenaar Le Rital (Ventura) krijgt opdracht om in een Latijns-Amerikaans land een staatshoofd te vermoorden om zo een revolutie te bewerkstelligen. Hij krijgt hulp van de idealistische, naïeve jonge Chico (Marc). Maar revoluties in Zuid-Amerika zijn bloederig, en zij die de macht zoeken niet altijd even betrouwbaar. Regisseur Giovanni maakte naam met zijn puike scenario's, het werk op de set gaat hem iets minder goed af. Maar sterk spel van de altijd imposante Ventura en een spannende tweede helft maken Le rapace toch de moeite waard.

Amor y sexo

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. María Félix, Julio Alemán, Julio Aldama en Augusto Benedico.

Een liederlijk en rijk meisje verslijt ontelbare mannen voordat ze ontdekt dat ze smoorverliefd is. Jammer dat de regisseur van belangrijke werken als TIBURONES en TLAYUCAN een film als deze maakte: grof en geforceerd, bovendien gevaarlijk tegen het vulgaire aan. Ondanks alles kan men merken dat Alcoriza betere films gemaakt heeft.

El Ángel exterminador

1962 | Experimenteel

Mexico 1962. Experimenteel van Luis Buñuel. Met o.a. Enrique Rambal, José Baviera, Cesar del Campo, Claudio Brook en Antonio Bravo.

Een sjiek gezelschap vrienden brengt de avond door in het huis van één hunner. Tot hun verbazing merken ze dat ze, zonder aanwijsbare reden, de kamer niet meer kunnen verlaten. Buñuel lanceert talloze rake aanvallen op de bourgeoismoraal van het snel verwilderende groepje. Vol met surrealistische grappen en droomscènes; een van Buñuels meesterwerken, naar eigen scenario, met medewerking van Luis Alcoriza. Zijn op één na laatste Mexicaanse film. Het camerawerk is van Gabriel Figueroa.

Santo contra las mujeres vampiros

1961 | Horror, Actiefilm

Mexico 1961. Horror van Alfonoso Corona Blake. Met o.a. Santo, Loreno Velázquez, Jaime Fernandez, Orfelia Montesco en María Duval.

Een groep vrouwelijke vampiers zendt een drietal gespierde slaven op pad om een nieuwe vampierkoningin te vinden; de gemaskerde worstelaar Santo, in Mexico zeer populair, bestrijdt hen. Lachwekkende onzin. Ook bekend als SAMSON VS. THE VAMPIRE WOMEN.

La hermana blanca

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Tito Davison. Met o.a. Jorge Mistral, Yolanda Varela, Prudencia Grifell en Augusto Benedico.

De vierde versie, deze keer een Spaanstalige, van THE WHITE SISTER. De eerste dateert van 1915, de tweede van 1923 met Lilian Gish en Ronald Colman onder regie van Henry King, de derde van 1933 Helen Hayes en Clark Gable onder regie van Victor Fleming, die de mensen deden huilen. Gebaseerd op de roman The white sister van Francis Marion Crawford. Het verhaal is overbekend: een vrouw treedt het klooster in wanneer zij denkt dat haar geliefde in de oorlog gesneuveld is... maar hij komt terug!

Estos años violentos

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Silvia Fournier, María Eugenia San Martín en Augusto Benedico.

De strijd van een arts om zijn dochter van haar drugsverslaving af te helpen. Zeer hypocriete en platvloerse film. Reactionair, hoewel het tegenovergestelde de bedoeling was.

Sabrás que te quiero

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Miguel Aceves Mejía, Pancho Córdova en Augusto Benedico.

Een zanger probeert er achter te komen aan welk meisje van een drieling hij zijn roem te danken heeft. Een uitermate middelmatige film waarin Libertad Lamarque drie verschillende personages (de drieling) tot leven probeert te brengen. Er worden veel liedjes gezongen.

Confidencias matrimoniales

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Olivia Michel, Tony Carvajal, Arturo Correa en Augusto Benedico.

In een kraamcentrum vertellen drie vrouwen hun levensverhaal, terwijl er een brand uitbreekt. Wees niet bang: alles komt in orde in dit absurde, ridicule, pathetische en moraliserende melodrama.

The New Invisible Man

1957 |

1957. Alfred Crevenna. Met o.a. Augusto Benedico, Ana Luisa Peluffo en Arturo De Cordova.

In een kraamcentrum vertellen drie vrouwen hun levensverhaal, terwijl er een brand uitbreekt. Wees niet bang: alles komt in orde in dit absurde, ridicule, pathetische en moraliserende melodrama.

El Hombre que logró ser invisible

1957 | Mysterie

Mexico 1957. Mysterie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Ana Luisa Peluffo, Raúl Meraz en Augusto Benedico.

Een beroemd geleerde slaagt er in zijn broer uit de gevangenis te halen, dankzij een middeltje waarmee deze onzichtbaar kan worden. Het verhaal van H.G. Wells, dat James Whale inspireerde tot diens film THE INVISIBLE MAN (1933), werd hier gebruikt voor een moraliserende film gericht tegen de wetenschap.

Prisionera del recuerdo

1952 | Thriller

Mexico 1952. Thriller van Eduardo Ugarte. Met o.a. Alicia Caro, Roberto Cañedo, Víctor Parra en Augusto Benedico.

Een vrouw smeedt samen met haar vriend plannen om wraak te nemen op de moordenaar van haar vader. Toen Mexicaanse regisseurs pogingen ondernamen om suspense-films te maken, produceerden ze één grote aaneenschakeling van ongerijmdheden en deze film is er een goed voorbeeld van.