Karl Hasselmann is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Menschen untereinander

1926 | Zwijgende film

Duitsland 1926. Zwijgende film van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Alfred Abel, Aud Egede Nissen en Paul Bildt.

Na Die Verrufenen en Die Unehelichen is deze episodenfilm het fraaie sluitstuk van de sociale triptiek die de veelzijdige Lamprecht (1897-1974) in krap twee jaar tijd draaide. De uit diverse verhaallijnen opgebouwde handeling volgt de bewoners van een typisch Berlijns 'Mietshaus' (huurkazerne) in de jaren twintig. Dankzij de aan Döblin- en Roth-romans herinnerende caleidoscopische structuur ontstaat een treffend beeld van diverse bevolkingslagen in de grote stad, afgezet tegen kapitalistisch systeem en fluctuerende conjunctuur. Een van de geëngageerde 'Milljöh'-films (verbastering van 'milieu') waarvoor Lamprecht samenwerkte met tekenaar Heinrich Zille. In 2013 is de film gerestaureerd.

Schlagende Wetter

1923 | Zwijgende film

Duitsland 1923. Zwijgende film van Karl Grune. Met o.a. Liane Haid, Eugen Klöpfer, Walter Brügmann en Adele Reuter-Eichberg.

De jonge Maria wordt het ouderlijk huis uitgestuurd en in de steek gelaten door vriend Georg wanneer ze zwanger blijkt, maar vindt onderdak bij mijnwerker Thomas. Wanneer Georg terugkeert komt het tot een noodlottige confrontatie. Het originele negatief van dit stomme melodrama is zoek, deze versie is samengesteld uit Duitse en Italiaanse kopieën, en de gehele tweede akte ontbreekt. Evengoed de moeite waard om de indringende mijnscènes en het innovatieve camerawerk en lichtgebruik. Regisseur Grune (Die Straße) introduceert een naturalistische blik in een expressionistische tijd.