J. Peverell Marley: camera.
Er zijn 9 films gevonden.

The Spirit of St. Louis

1957 | Avonturenfilm, Historische film, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1957. Avonturenfilm van Billy Wilder. Met o.a. James Stewart, Murray Hamilton, Bartlett Robinson, Patricia Smith en Marc Connelly.

In mei 1927 vloog Charles Lindbergh met zijn vliegtuigje Spirit of St. Louis als eerste in een solovlucht van New York naar Parijs. De vliegenier werd een instant beroemdheid en zijn gevleugelde 'partner' stond binnen drie weken op een Amerikaanse postzegel. Dit drama, gebaseerd op zijn eigen gelijknamige boek, schetst hoe Lindbergh als piloot van de US-luchtpost tot die historische, trans-Atlantische onderneming kwam. De film wordt geheel gedragen door de beminnelijk James Stewart, die overigens als late veertiger misschien een tikje oud was om de vijfentwintigjarige avonturier te spelen.

The Greatest Show on Earth

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Cecil B. DeMille. Met o.a. Charlton Heston, Betty Hutton, Cornel Wilde, Dorothy Lamour en Gloria Grahame.

DeMille's hulde aan het circusleven. Hij toont het harde leven van de artiesten, hun solidariteit met elkaar, hun emoties met de dieren en hun drang om steeds de grootste en de beste te zijn. Heston is de ruige directeur, die na een slecht seizoen een bekende trapezewerker engageert. Oscar voor de beste film.

Kiss Tomorrow Goodbye

1950 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Gordon Douglas. Met o.a. James Cagney, Barbara Payton, Helena Carter, Luther Adler en William Frawley.

Vlak na de klassieke gangsterfilm White Heat mocht James Cagney zijn ding opnieuw doen: de gewetenloze vuilak uithangen. Het publiek, kennelijk tijdelijk verzadigd, negeerde Kiss Tomorrow Goodbye rijkelijk. Terwijl Cagney niet minder - zoals een collega het uitdrukte - speelt als een 'bunch of firecrackers going off all at once'. Veel vuiger dan Cagney's personage Ralph Cotter zie je ze niet. Cotter breekt met geweld uit de gevangenis, vestigt zich in een klein stadje, krijgt controle over corrupte agenten, koopt politici om, slaat zijn 'vriendin' (Payton, door Cagney zelf gecast) en moordt er op los. Wie speelt met vuurwerk...

The Two Mrs. Carrolls

1947 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1947. Thriller van Peter Godfrey. Met o.a. Humphrey Bogart, Barbara Stanwyck, Alexis Smith, Nigel Bruce en Isobel Elsom.

Een schel moorddrama met Bogart als een psychopathische artiest die vrouwen schildert als Engelen des Doods om ze dan te vermoorden. Stanwyck trekt alle angstregisters open als het eerstvolgende slachtoffer. Scenario van Thomas Job naar het toneelstuk van Martin Vale. Camerawerk van Peverell Marley. Gedraaid in 1945, maar pas twee jaar later uitgekomen.

Life with Father

1947 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1947. Komedie van Michael Curtiz. Met o.a. William Powell, Irene Dunne, Jimmy Lydon, Elizabeth Taylor en Edmund Gwenn.

Filmbewerking van het razendpopulaire, gelijknamige Broadwaystuk dat was gebaseerd op het boek van Clarence Day jr, die het dagelijkse leven in zijn ouderlijk huis in New York in 1883 beschrijft. Vader Day (Powell) denkt zijn gezin met ferme hand te moeten regeren, maar heeft niet altijd door hoezeer zijn vrouw Vinnie (Dunne) de touwtjes in handen heeft. Zij raakt overstuur wanneer haar man niet blijkt te zijn gedoopt. Hij vindt dat de kerk zijn ziel vooral met rust moet laten. Lichtvoetig familievermaak met prima acteurs: de vijftienjarige Elizabeth Taylor is leuk als een giechelig meisje op wie Junior verliefd wordt.

Night and Day

1946 | Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1946. Muziek van Michael Curtiz. Met o.a. Cary Grant, Alexis Smith, Monty Woolley, Ginny Simms en Jane Wyman.

De muziek is eigenlijk het enige verdienstelijke aspect van deze weinig getrouwe biografie van componist Cole Porter, stijfjes neergezet door Grant die 'You're the Top' zingt. Martin brengt nog eens de song 'My Heart Belongs to Daddy', een hoogtepunt in deze film. Scenario van Charles Hoffman, Leo Townsend en William Bowers. Camerawerk van Peverell Marley en William V. Skall.

Pride of the Marines

1945 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1945. Drama van Delmer Davis en Delmer Daves. Met o.a. John Garfield, Eleanor Parker, Dane Clark, John Ridgely en Rosemary DeCamp.

Groepsoptreden van Warner-acteurs en -actrices komt dit waar- gebeurd verhaal ten goede over een marinier die blind werd na een Japanse aanval, met Garfield als de gewonde Al Schmid en Clark als zijn sympthieke slapie.

Sensations of 1945

1944 | Musical

Verenigde Staten 1944. Musical van Andrew L. Stone. Met o.a. Eleanor Powell, Dennis O'Keefe, C. Aubrey Smith, Eugene Pallette en W. C. Fields.

Publiciteitsbewuste Powell demonstreert persagent O'Keefe in deze muzikale satire hoe je aandacht moet trekken; in een ongelooflijk nummer kom je haar tapdansend tegen binnen in een flipperkast! De sketch van Fields is redelijk, de andere nummers zijn aardig.

The Hound of the Baskervilles

1939 | Mysterie, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1939. Mysterie van Sidney Lanfield. Met o.a. Basil Rathbone, Nigel Bruce, Richard Greene, Wendy Barrie en Lionel Atwill.

Hoewel hij zelf een groot deel van de film buiten beeld blijft, zet Basil Rathbone hier zijn eerste Sherlock Holmes neer. Er zouden nog 12 films volgen, waarin hij als Holmes samenspeelt met Nigel Bruce in de rol van Dr. Watson. In The Hound of the Baskervilles raakt speurneus Holmes betrokken bij de mysterieuze erfenis van de familie Baskerville: er vinden steeds weer curieuze moorden plaats in hun landhuis. Prima sfeervolle productie naar de detective avonturen van Arthur Conan Doyle. Sinds 1975 bevat de film de voordien verwijderde, voor fans cruciale, zin 'Watson, de naald alsjeblieft'.