Alexandru Potocean (1984) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Monstri.

2019 | Drama

Roemenië 2019. Drama van Marius Olteanu. Met o.a. Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean en Serban Pavlu.

Dana wil niet naar huis en vraagt een taxi-chauffeur wat het kost om de hele nacht te mogen blijven zitten. Andrei heeft een Grindr-date met een man die een narcistische controlfreak blijkt met smetvrees. Wat Dana en Andrei - die eigenlijk Arthur blijkt te heten - met elkaar te maken hebben komt aan bod in het derde hoofdstuk van dit minimalistische, stijlvol in vierkant formaat geschoten Roemeense speelfilmdebuut. Over egoïsme, onmogelijke liefde en de mogelijkheid tot waardevol contact tussen mensen in een vijandige omgeving.

Silent Wedding

2008 | Drama

Roemenië/Luxemburg/Frankrijk 2008. Drama van Horatiu Malaele. Met o.a. Meda Andreea Victor, Alexandru Potocean, Valentin Teodosiu en Alexandru Bindea.

Stalin is dood en in communistisch Roemenië mag niemand feest vieren. Maar Mara en Iancu willen trouwen, en het hele dorp doet mee – in opperste stilte. Het levert in deze boertige, soms charmante tragikomedie een lief, kluchtig schouwspel op met zwijgende toasts, een luchtaccordeonspelend zigeunerorkest en een lange fluisterscheet.

4 Months, 3 Weeks & 2 Days

2007 | Drama

Roemenië 2007. Drama van Cristian Mungiu. Met o.a. Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov en Alexandru Potocean.

Imposante sfeerschets van het Roemenië onder dictator Ceaucescu. Wanneer de jonge Gabita (Vasiliu) in het illegale circuit op zoek gaat naar een oplossing voor haar ongewenste zwangerschap, besluit haar vriendin Otilia (Marinca) haar hoe dan ook bij te staan. Ze vinden een arts die bereid is haar zwangerschap te beëindigen. Illegaal. Onder door hem strikt geformuleerde voorwaarden. 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile is het bewijs dat de Roemeense film bijna twintig jaar na de revolutie in topvorm verkeerde.