Noufou Ouedraogo

Acteur

Noufou Ouedraogo is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Karim et Sala

1991 | Komedie

Frankrijk/Duitsland 1991. Komedie van Idrissa Ouedraogo. Met o.a. Noufou Ouedraogo, Sibidou Ouedraogo, Roukietou Barry en Hippolyte Wangrama.

Een tv-versie van de originele film uit Burkina Faso, in vier delen. Een leuk verhaal over de vriendschap tussen twee jongeren, een jongen en een meisje. Een schets van hun verhouding tot de volwassenen, van de tegenstelling tussen stedelingen en plattelanders, en van de onderlinge communicatieproblemen tussen de families. De cineast heeft de twee jonge acteurs uit YAABA weer genomen, die buitengewoon natuurlijk overkomen. Een originele en bijzonder aardige film maar zoals altijd is het dubbelop.

Yaaba

1989 | Familiefilm, Komedie, Fantasy

Burkina Faso/Italië/Zwitserland/Frankrijk 1989. Familiefilm van Idrissa Ouedraogo. Met o.a. Fatimata Sangra, Noufou Ouedraogo, Riquetou Barry, Adama Ouédraogo en Sibidou Ouedraogo.

Twee kinderen, een jongen en een meisje, bekijken het dagelijkse leven in een dorp in Burkina Faso en geven daarop een ironisch commentaar. De jongen is de enige die nog met een oude vrouw (Yaaba betekent grootmoeder) spreekt, die doorgaat voor waarzegster en waarvan iedereen zich afkeert. Hij houdt van haar. Het meisje wordt ziek en haar familie stelt alles in het werk om haar te genezen. Tevergeefs. Tenslotte redt Yaaba haar leven. Een tedere en ook grappige film, vol sarcastische observaties (familiegeschiedenissen, ruzies en geroddel), opgenomen met een waar meesterschap op het vlak van de ruimte en tijd die voorbijgaat. Een grappig Afrikaans sprookje. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Matthias Kälin.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Noufou Ouedraogo op televisie komt.

Reageer