Pascale de Boysson: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Petit Joseph

1981 | Drama

Frankrijk 1981. Drama van Jean-Michel Barjol. Met o.a. Jean-Marc Thibault, Juliette Brac, Naïché Caudron, Jean-Paul Blanc en Isabelle Wiengarten.

Familiekroniek met als centrale figuur de zevenjarige Jozef. Het gezin woont in een goedkope huurflat en we maken hem mee tijdens vakantie (kasteel aan de Loire) en we volgen hem naar Engeland. Ouders die elkaar niet meer begrijpen gaan scheiden, grootouders zijn rechtlijnige communisten, terwijl het kind vlucht in dromen en zich aan elke situatie leert aanpassen. De lading is niet altijd even teder en de Galloudecs komen soms belachelijk over; maar níet de Bidochons. Niet eenmaal spot de cineast met hen noch met hun diepe overtuiging in deze schets van spanningen die ontstaan door klassentegenstellingen en ideologie. Een zeer geloofwaardig en nergens clichématig werk.

Perceval le Gallois

1978 | Avonturenfilm, Romantiek

Frankrijk 1978. Avonturenfilm van Eric Rohmer. Met o.a. Fabrice Luchini, André Dussollier, Marie-Christine Barrault, Marc Eyraud en Clémentine Amouroux.

Perceval is door zijn moeder in de bossen opgevoed zonder enige kennis van de verdere wereld, maar een ontmoeting met vijf ridders zet hem aan zijn diensten aan te bieden aan koning Arthur om ooit óók geridderd te worden. Rohmers trouw aan letter en geest van het heldendicht van Chrétien de Troyes leidde tot in achtjambige verzen geschreven scenario en decors waarin het ontbreken van perspectief in de middeleeuwse schilderkunst werd benaderd. Het resultaat is niet pretentieus gekunsteld, maar geeft de film een verrassende lichtheid en méér magie dan de ridderfilms die enkele jaren later onverwachts in de mode kwamen.

Milady

1975 | Drama

Frankrijk 1975. Drama van François Leterrier en Francois Leterrier. Met o.a. Jacques Dufilho, Claude Giraud, Jean Martelli, François Marthouret en Pascale de Boysson.

Na een overplaatsing te hebben geweigerd om bij het Cadre Noir van Saumur te kunnen blijven, leeft commandant Gardefort zijn passie voor het paardenras uit met het kopen van de merrie Milady. Over haar leven gaat de film. Weinig personages, een traag tempo in een ontroerend portret van een eenzaamheid en de betrekkingen tussen mens en dier. De zeer mooie opnamen illustreren de over het geheel genomen fijnzinnige en gevoelige beschrijving van een vriendschap. Het scenario is bewerkt door de regisseur naar een novelle van Paul Morand. Het camerawerk is van Georges Leclerc.

La Seconde vérité

1968 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1968. Drama van Christian-Jaque. Met o.a. Michèle Mercier, Robert Hossein, Jean-Claude Roland, Malka Ribovska en Bernard Tiphaine.

Een getrouwde advocaat wordt verliefd op een studente die vanwege de pressie van de buitenwereld met hem breekt. De secretaris van de advocaat, die haar ook het hof maakte, wordt vermoord en de verdenking valt op zijn werkgever. Het schandaal brengt de hele provincieplaats in beroering. De film houdt zich aan de feiten van een geruchtmakende moordzaak, maar melodramatisch effectbejag en zeer ontoereikend spel van Mercier maken het filmverhaal weinig overtuigend.

La vieille dame indigne

1965 | Komedie, Drama

Frankrijk 1965. Komedie van René Allio. Met o.a. Sylvie, Victor Lanoux, Malka Ribovska, Jean Bouise en Pascale de Boysson.

Na de dood van haar man wordt een zeventigjarige weduwe zelfstandig en ontdekt - ondanks verzet van de kinderen - wat ze tijdens haar levenlang huishouden allemaal gemist heeft. Ze maakt anarchistische vrienden en helpt haar kleinzoon idealen na te streven. Brechts Unwürdige Greisin kreeg van de politiek geëngageerd toneelregisseur een aandachtige, warme en kritische observatie, maar de doorslaggevende kwaliteit is het acteren van de bejaarde Madame Sylvie.

Les abysses

1963 | Drama

Frankrijk 1963. Drama van Nico Papatakis. Met o.a. Francine Bergé, Colette Bergé, Pascale de Boysson, Colette Regis en Paul Bonifas.

De in Frankrijk werkende Griek Papatakis inspireerde zich op het lugubere Les Bonnes van Jean Genet, gebaseerd op in 1934 echt gebeurde feiten. De Bergé-zusjes zijn twee hysterische en lesbische dienstmeisjes die zich wreken op hun verloederde werkgevers-wijnboeren. Goede fotografie van Jean- Michel Boussaguet, een handige montage en een meer dan behoorlijke vertolking van de Bergé-zussen.