Bruno Bozzetto is regisseur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

I cortometraggi del Signor Rossi

1990 | Animatie

Italië 1990. Animatie van Bruno Bozzetto.

Gemaakt door de bekende en veelgeprezen Italiaanse tekenfilmmaker Bozzetto. De populaire Mr. Rossi is lichtgeraakt en gecompliceerd. Het Rossi-karakter verscheen voor het eerst in de jaren 1970 in enkele tekenfilms, inmiddels klassiek geworden in Italië. Deze film bevat zeven bijzondere delen. Het figuurtje is sympathiek, verstrooid, klein, altijd in het rood gekleed en heeft drie sprietjes haar onder zijn neus. Zowel kinderen als volwassenen zullen van deze figuur gaan houden.

Sotto il ristorante cinese

1988 | Fantasy

Italië 1988. Fantasy van Bruno Bozzetto. Met o.a. Claudio Botosso, Amanda Sandrelli, Claudia Lawrence, Nancy Brilli en Bernard Blier.

Een paar dagen voor zijn huwelijk is een jongeman getuige van een overval. Hij ontsnapt aan de daders die hem willen doden en vlucht in de kelder van een Chinees restaurant. Hij opent een deur en bevindt zich op een strand in een andere wereld. Daar ontmoet hij een meisje en haar geniale vader die al 18 jaar geïsoleerd leven. Het meisje wordt verliefd op hem en gaat met hem terug naar zijn wereld. Een waardeloze prulfilm.

Le Vacanze del Signor Rossi

1978 | Animatie

Italië 1978. Animatie van Bruno Bozzetto.

Signor Rossie en zijn hond Gaston beleven in de derde avondvullende tekenfilm een mysterieuze vakantie. Het is te hopen dat ze hierna voorgoed met vakantie gaan en het witte doek nooit meer zullen vullen. Een film vol melige avonturen die bovendien slecht getekend zijn.

I Sogni del Signor Rossi

1976 | Animatie

Italië 1976. Animatie van Bruno Bozzetto.

In de tweede grote tekenfilm van Signor Rossie verbeeldt hij zich bekende schrijvers en helden van het witte doek te zijn. Gaston, de hond, doet ook weer mee in deze flauwe, slecht getekende film.

Allegro non troppo

1976 | Muziek, Animatie

Italië 1976. Muziek van Bruno Bozzetto. Met o.a. Maurizio Nichetti, Nestor Garney, Marialuisa Giovannini, Maurizio Michele en Maurizion Nicheti.

Een dirigent leidt een uit oude dames bestaand symfonie- orkest bij de uitvoering van werken van Debussy, Dvo[KA5]r[KA1]ak, Ravel, Sibelius, Vivaldi en Stravinsky, terwijl een tekenaar de muziek illustreert. Deze combinatie van tekenfilm en klassieke muziek herinnert aan Disney`s FANTASIA, maar Bozzetto breekt met animatietradities in zwarte humor en strip- achtige fabels en etaleert geen quasi-culturele pretenties. Helaas zijn de (in zwart-wit) geacteerde verbindende scènes met orkest en dirigent banaal en flauw. Op de geluidsband dirigeert Von Karajan. Het scenario is van regisseur Bozzetto, Guido Manuli en Maurizio Nichetti. Het camerawerk is van Mario Masini en Luciano Marzetti.

Il Signor Rossi Cerca la Felicita

1975 | Animatie

Italië 1975. Animatie van Bruno Bozzetto.

Signor Rossi's eerste avondvullende avontuur, waarin hij samen met zijn hond Gaston door de tijd reist, en de verre oudheid bezoekt. Oorspronkelijk is 'Signor Rossi' een serie korte tekenfilmpjes uit het begin van de jaren zestig. Ze zijn nogal statisch getekend.

West and Soda

1965 | Western, Animatie

Italië 1965. Western van Bruno Bozzetto.

Bijtende parodie op de western. Een boef en twee handlangers proberen door bedreiging het vruchtbare land van de aardige Clementina in handen te krijgen. Hun plan mislukt en ze worden verslagen door Johnny, een cowboy met een schuldcomplex en een snelle hand van schieten. Op zich niet zo geweldig gefilmd, maar voor een tekenfilm kan hij er mee door en is het zelfs leuk en genietbaar. Attilio Giovannini en regisseur Bozzetto schreven samen het scenario. Het camerawerk is van Luciano Marzetti.