José Pablo Feinman

Scenarist

José Pablo Feinman is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Eva Perón

1996 | Drama, Biografie

Argentinië 1996. Drama van Juan Carlos Desanzo. Met o.a. Esther Goris, Victor Laplace, Cristina Banegas, Pepe Novoa en Irma Córdoba.

Het laatste jaar van Eva Per[KA1]on (Goris) vanaf het moment in april 1951 dat ze zich kandidaat wil stellen voor het vice- presidentsschap onder haar man en Argentijns president Juan Per[KA1]on (Laplace). In augustus krijgt ze de steun van het volk voor haar kandidatuur, maar kort daarop krijgt ze te horen dat ze kanker heeft. Dan volgt de snelle, fysieke aftakeling. Naast Alan Parker's EVITA maakten de Argentijnen zelf een biopic over de vrouw die in Argentinië vereerd werd als een godin. Het is in de eerste plaats een politieke film, waarin de hoogtepunten vooral de dialogen zijn tussen Eva en Juan als ze het hebben over de dilemma's van de macht en de aandacht die uitgaat naar de verschillende vormen van het Peronisme. De parlementaire oppositie is groot, want ondanks Evita's populariteit blijft ze in de ogen van de afgevaardigden de bardanseres en een lichtekooi. De film eindigt met haar dood in 1952, de afsluiting van een tijdperk. De macht van Juan Perón begon te tanen en in 1955 werd hij afgezet en week hij uit naar Spanje. Hij sleet zijn dagen in Madrid. Een boeiend portret, veel rustiger dan Parkers musical en veel dichter bij de waarheid. Het scenario is van de hand van José Pablo Feinman. Achter de camera nam Juan Carlos Lenardi plaats. Internationaal uitgebracht als EVA PERON: THE TRUE STORY. Dolby Stereo.

Tango Bar

1987 | Drama, Musical, Muziek

Argentinië/Puerto Rico 1987. Drama van Marcos Zurinaga. Met o.a. Valeria Lynch, Raúl Juliá, Rubén Juárez, Ruben Juarez en Raul Julia.

Na elkaar tien jaar niet gezien te hebben, ontmoeten de drie leden van een tango-dansgroep elkaar weer en brengen ze hun herinneringen weer tot leven. Een ambitieuze en vrij goede film met een uitstekende choreografie en een goede rolbezetting. Scenario van José Pablo Feinman, Juan Carlos Codazzi en de regisseur. Camerawerk van Marcos Zurinaga.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Pablo Feinman op televisie komt.

Reageer