Ernst Behmer: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Ein falscher Fuffziger

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Lucie Englisch, Georg Alexander, Theo Lingen, Käte Haack en Adele Sandrock.

De jonge Christa (Englisch), verkoopster in een grammofoonplatenzaak, laat zich door een gewiekste oplichtster (Hildebrand) een vals biljet van vijftig mark in de hand drukken. Al haar pogingen om dit in te ruilen voor een echt biljet van vijftig mark mislukken. Het biljet komt weer in omloop en brengt Christa in steeds grotere problemen. Tenslotte lukt het haar echter toch, de oplichtster samen met haar medeplichtige (Meyerinck) aan de politie uit te leveren, en zij ontmoet de man van haar leven (Alexander). Een briljante rol voor Lucie Englisch, met haar naïeve, komische stijl. Door haar is deze film - ook vandaag de dag nog - een succesvolle komedie.

Musik im Blut

1934 | Drama

Duitsland 1934. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Hanna Waag, Sybille Schmitz, Wolfgang Liebeneiner, Leo Slezak en Walter Ladengast.

Een jonge student aan het conservatorium in Dresden (Liebeneiner) is bevriend met een studiegenootje (Schmitz), maar zit ondertussen ook achter haar nichtje (Waag) aan. Het nichtje weet hem voor zich te winnen en de studente trekt zich terug. Regisseur Waschneck heeft deze bitterzoete driehoeksverhouding gevoelig in beeld gebracht. Helaas heeft Hanna Waag absoluut geen talent en ook Liebeneiner is niet erg overtuigend. Schmitz, Ladengast en Slezak daarentegen zijn uitmuntend. Een weerzien met Dresden voordat het verwoest werd.

Der Vetter aus Dingsda

1934 | Muziek

Duitsland 1934. Muziek van Georg Zoch. Met o.a. Walter von Lennep, Lien Deyers, Lizzi Holzschuh, Rudolf Platte en Paul Heidemann.

De operette, die in 1921 in premi[KA2]ere ging, was een blijvend succes, zodat er in 1934 een film van werd gemaakt. De tenor Walter von Lennep speelt hier de zwerver, die verliefd wordt op een keurig meisje (Deyers). Hij geeft zich uit voor haar neef Roderik en hij verovert haar hart, ook al is in die tijd haar echte neef (Wilmsen) verschenen. Doorsnee operetteprent waarin gelukkig alle rollen (behalve die van Von Lennep) door acteurs gespeeld worden, zodat je niet alleen van de muziek, maar ook een beetje van het spel kunt genieten. De Nederlandse actrice Lien Deyers heeft tot 1935 in Duitse films gespeeld, daarna emigreerde ze naar Engeland. Over haar verdere loopbaan is weinig bekend. Ook bekend als DAMENWAHL.

Das häßliche Mädchen

1933 | Komedie

Duitsland 1933. Komedie van Hermann Kosterlitz. Met o.a. Dolly Haas, Max Hansen, Otto Wallburg, Genia Nikolajewa en Julius Falkenstein.

Haas speelt een jong, onooglijk meisje. Ze krijgt een kantoorbaantje bij een verzekeringsmaatschappij. Als ze verliefd wordt op een collega (Hansen) begint ze aandacht te besteden aan haar uiterlijk. Ze wordt hoe langer hoe aantrekkelijker. Dat is aanleiding voor dwaze verwikkelingen, waarbij ook haar baas (Wallburg) en zijn vriendin (Nikolajewa) betrokken raken. Maar: eind goed, al goed. Een onderhoudende film. Het pittige tempo laat voor verveling geen plaats. De première in het Berlijnse Atrium op 8 september 1933 eindigde met een rel: toen de persoonlijk aanwezige hoofdrolspelers naar voren kwamen om te buigen werd Hansen met eieren bekogeld. Relschoppers riepen naar het publiek dat ze voortaan alleen naar Duitse acteurs moesten gaan kijken. Scenario van Felix Joachimson. Ook bekend als Liebling.

Der schwarze Husar

1932 | Komedie, Historische film

Duitsland 1932. Komedie van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Conrad Veidt, Mady Christians, Wolf Albach-Retty, Ursula Grabley en Otto Wallburg.

De film speelt in 1812, toen grote delen van Pruisen door het leger van Napoleon bezet waren. Ritmeester Von Hochberg (Veidt) vecht met de illegale `Totenkopf` huzaren tegen de bezettingsmacht. Wanneer prinses Marie Luise (Christians) tegen haar wil met een Poolse vorst moet trouwen, slaagt de ritmeester erin verkleed het bezette slot binnen te dringen en de prinses te ontvoeren. Ondanks alle moeilijkheden worden beiden een paar. De poging, een historische komedie te maken, is uitstekend gelukt. Dit is voor een groot deel te danken aan hoofdrolspeler Veith, die erin slaagt, in zijn rol van Pruissische ritmeester niet alleen de heldhaftigheid te laten zien maar ook de vrolijke kanten.