Verónica Cura

Producer

Verónica Cura is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

La mujer sin cabeza

2008 | Thriller

Argentinië/Frankrijk/Italië/Spanje 2008. Thriller van Lucrecia Martel. Met o.a. María Onetto en Daniel Genoud.

Doorrijden nadat je iemand hebt aangereden garandeert een topzwaar geweten. Maar niet weten wat of wie je hebt geraakt, zoals de Argentijnse Verónica in deze verontrustende film van Martel (La niña santa) overkomt, dat ontwricht pas echt. Samen met de protagoniste piekert de kijker over het nare incident en raakt gestaag onthecht van de werkelijkheid. En precies daarin zit zowel het pro als contra van dit (ver)vreemde(nde) psychodrama: gaandeweg vervormt het verhaal tot een abstractie. Verónica's innerlijke malaise werd fraai verbeeld door cameravrouw Bárbara Álvarez, de broers Almodóvar produceerden.

El otro

2007 | Drama

Argentinië/Duitsland/Frankrijk 2007. Drama van Ariel Rotter. Met o.a. Julio Chávez, Osvaldo Bonet, María Onetto en María Ucedo.

Veertiger Juan ontdekt aan het einde van een busreis dat een medepassagier is overleden, en neemt diens identiteit over. Dat is het begin van een moment van bezinning. Vooral de zorg voor zijn oude vader, en het feit dat Juan zelf binnenkort vader wordt, zijn aanleiding voor bespiegelingen over het leven. Existentiële Argentijnse roadmovie werd in eigen land goed ontvangen. Op het filmfestival van Berlijn werden regisseur Rotter (Sólo por hoy), en Julio Chávez voor zijn sterke hoofdrol, met een Zilveren Beer onderscheiden.

Las mantenidas sin sueños

2005 | Drama

Argentinië/Frankrijk/Nederland/Spanje 2005. Drama van Vera Fogwill en Martín De Salvo. Met o.a. Vera Fogwill, Lucia Snieg, Mirta Busnelli, Edda Díaz en Mía Maestro.

Terwijl het in 2005 beroerd gesteld was met de economie van Argentinië bloeide de cinema. Las mantenidas sin sueños, in Rotterdam genomineerd voor een Tiger Award, was een van de films uit dat land die het goed deden in de arthouses. Het is een portret van drie generaties vrouwen die kampen met een stevig probleem: de moeder heeft een fikse cocaïneverslaving. Dus geeft ze het huishoudgeld uit aan drugs, vergeet ze haar dochters verjaardag en moet oma, die behoorlijk vervreemd is van haar dochter, financieel bijspringen. Alle treurnis en kommer wordt gelukkig gecompenseerd door droge humor en vrolijke bijrollen.

Moebius

1996 | Thriller, Fantasy

Argentinië 1996. Thriller van Gustavo Mosquera R.. Met o.a. Guillermo Angelli, Roberto Carnaghi en Jorge Petraglia.

De jonge topograaf Daniel Pratt staat voor een onmogelijke opdracht. Een metrostel met dertig passagiers aan boord is spoorloos verdwenen en hij moet het zoeken. Hij bestudeert de plannen van de metro zorgvuldig en ontdekt dat het netwerk zo complex in elkaar steekt dat de trein een oneindig aantal potentiële routes kan nemen zonder gevonden te worden. Het vreemdst van al is dat men het metrostel nog steeds kan voelen en horen. Signalen reageren en botsingen worden op het nippertje vermeden, maar niemand gelooft Daniel. Hij moet een manier vinden om aan boord te geraken van de trein die niet meer bestaat. Vreemde politieke allegorie op de toestand in Argentinië. De trein staat duidelijk symbool voor de dissidenten die verdwenen tijdens de dictatuur, een verleden dat nog steeds leeft onder de bevolking ook al hebben ze sinds 1983 een democratische regering. De film is het gezamenlijke eindwerk van Argentijnse studenten, die hem draaiden onder leiding van hun leraar Mosquera R.. De stijl is erg experimenteel en vormt een cocktail van s.f., mystiek en politiek. Het scenario is van Arturo Onativia, Natalia Urruti, Gabriel Lifschitz, Petro Cristiani, Maria Angeles Mira en regisseur Mosquera R. Voor de fotografie tekende Abel Penalba.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Verónica Cura op televisie komt.

Reageer