Steve Hickner is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Bee Movie

2007 | Animatie

Verenigde Staten 2007. Animatie van Steve Hickner en Simon J. Smith.

De vliesvleugelige Barry B. Benson heeft weinig zin om al zijn energie alleen in de honingproductie te steken. Als hij vriendschap sluit met bloemiste Vanessa ontdekt hij dat mensen stelselmatig honing stelen van zijn soortgenoten. Daar wat aan doen, lijkt hem een leuk klusje! Aardige animatie uit de Dreamworks-stal, maar waar Dreamworks' Kung Fu Panda (2008) voor de kleintjes nog leuke actie en een knuffelbaar centraal personage te bieden had is Bee Movie dankzij de ruime inbreng van producer/scenarist/stemacteur Jerry Seinfeld vooral voor volwassenen leuk.

Joseph: King of Dreams

2000 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Animatie van Robert Ramirez en Rob LaDuca.

Rachel, de vrouw van de derde aartsvader Jakob, schenkt hem zijn elfde zoon als zij beiden al een hoge leeftijd bereikt hebben. Jakob is heel gelukkig en noemt het kind Jozef. Zijn broers zien hem opgroeien en zijn jaloers op het feit dat Jozef niet hoeft mee te helpen. Als Jakob hem een kleurige mantel schenkt, is voor hen de maat vol en werpen zij hem in een put. Hij wordt verkocht aan Midianitische kooplui, die hem meenemen naar Egypte, waar Jozef in dienst komt van een overste van de farao, Potifar. Jozef ontpopt zich als een intelligente, ijverige jongeman, die de aandacht trekt van Potifars vrouw Zuleika, maar Jozef wijst haar af. Daarop beschuldigt de vernederde Zuleika hem van een poging tot aanranding en wordt hij in een kerker geworpen. Ondertussen heeft de farao al dagen lang dezelfde droom. Hij hoort dat Jozef de droom kan uitleggen: Egypte zal zeven vette jaren kennen die gevolgd worden door zeven magere jaren. Als hij tijdig maatregelen neemt dan kan de farao zijn volk behoeden voor hongersnood in de magere jaren. Uit dankbaarheid wordt Jozef onderkoning van Egypte. Een waardig vervolg op THE PRINCE OF EGYPT dat direct op video uitkwam. De animatie is mooi, de liedjes zijn plezierig en de toon is vrij zodat de film door alle gezindten genoten kan worden. In het subplotje maakt Jozef kennis met Asenath, zijn ware liefde die hij, als hij eenmaal onderkoning is, zal trouwen. De dromen zijn in fantasievolle tableaux gepresenteerd, die geĆÆnspireerd lijken te zijn op het werk van Vincent van Gogh. In de originele versie met de stemmen van: Ben Affleck als Jozef, Mark Hamill als Judah, Steven Weber als Simeon, Jodi Benson als Asenath, Maureen McGovern als Rachel, James Eckhouse als Potifar, Judith Light als Zuleika, Richard Herd als Jakob, David Campbell als zanger van Jozef. Het scenario is van Eugenia Bostwick-Singer, Raymond Singer, Joe Stillman en Marshall Goldberg. Het camerawerk is van Luc Chamberland.

The Prince of Egypt

1998 | Animatie, Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1998. Animatie van Steve Hickner, Brenda Chapman en Simon Wells.

Groots opgezette animatiefilms waren lang het bijna exclusieve terrein van Disney, maar dit fraaie exemplaar werd geproduceerd door Spielbergs DreamWorks studio. The Prince of Egypt blies het in de jaren vijftig populaire genre van de bijbelverfilming (Ben Hur, The Ten Commandments, waarnaar veelvuldig wordt verwezen) tijdelijk nieuw leven in. De prins uit de titel is Mozes, die in het huishouden van de Egyptische farao opgroeit tot hij ontdekt dat hij eigenlijk Joods is. Het liedje 'When you believe' werd met een Oscar bekroond.

We're Back! A Dinosaur's Story

1993 | Animatie

Verenigde Staten 1993. Animatie van Ralph Zondag, Dick Zondag, Phil Nibbelink en Simon Wells. Met o.a. Julia Child, Walter Cronkite en John Goodman.

Rex (Goodman) en drie andere dinosauriƫrs worden door kapitein Neweyes (Cronkite) vanuit de oertijd met een tijdmachine naar het heden gehaald. Nogal onzinnig verhaal dat niet altijd vlot verloopt is regelmatig kunstig in beeld gebracht. (IdH/VPRO Gids)