Margittai

Acteur

Margittai is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Elveszett illúziók

1982 | Drama

Hongarije 1982. Drama van Gyula Gazdag. Met o.a. Gábor Máté, Dorottya Udvaros, Robert East, Bogusław Li en Margittai.

Vrij naar een deel van het gelijknamige boek van Balzac - gesitueerd in het Boedapest van 1968 - wordt de opkomst en ondergang geschetst van een ambitieuze aspirant-schrijver uit de provincie. De intriges binnen (artistiek-)intellectuele kringen, politiek gemanoeuvreer, een noodlottige liefdesrelatie en de naïviteit van de hoofdrolspeler dragen ertoe bij dat deze uiteindelijk geen poot meer aan de grond krijgt. Welke illusies precies verloren gaan wordt niet duidelijk. Desalniettemin blijkt het onderwerp politiek gevoelig te zijn.

Tullipavaa avioliitto

1980 | Erotiek

Hongarije/Finland 1980. Erotiek van Jànos Zsombolyai. Met o.a. Mari Kiss, Tom Wentzel, Cecilia Es, Margittai en Juha Hyppönen.

Een Hongaars meisje, wier vriend als politieke banneling in Zweden woont, laat zich door vriendinnen overhalen tot een huwelijk met een Finse zakenman, als tactische handeling om dichterbij haar geliefde te komen. In de weken voor het huwelijk in Helsinki krijgt de aanstaande echtgenoot steeds meer bedenkingen en begint zij echt verliefd op hem te worden. De bruiloft gaat toch door, maar de man laat zijn bruid vlak daarop alleen om zich met zijn vrienden te bezatten. Deze lichtvoetige, maar niet rooskleurig opgeklopte komedie is de ideale stof voor een co-produktie, waarbij de Hongaarse regisseur frisse aandacht heeft voor Finse locaties - met opmerkelijk soepel camerawerk - en contrasterende temperamenten en speelstijlen. Nogal wat onverhulde kritiek op het toenmalige Oostblok.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Margittai op televisie komt.

Reageer