Katherine MacDonald

Acteur

Katherine MacDonald is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Squaw Man

1918 | Western

Verenigde Staten 1918. Western van Cecil B. DeMille. Met o.a. Elliott Dexter, Ann Little, Katherine MacDonald, Theodore Roberts en Jack Holt.

De tweede verfilming van DeMille waarbij het stuk van Edwin Milton Royle nu bewerkt werd door Beulah Marie Dix. Alvin Wyckoff was DeMilles vaste cameraman in deze periode. Het verhaal blijft in feite hetzelfde als genoemd bij de versie uit 1931. Dexter speelt de rol van de Engelsman die naar Amerika komt, Little is de Indiaanse die door hem gered wordt en Holt is de schurk in de rol van Bickford uit de versie uit 1931. Deze film is een stuk korter dan de latere versie en daardoor beter.

Shark Monroe

1918 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1918. Avonturenfilm van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Katherine MacDonald, Joe Singleton, George McDaniel en Bertholde Sprotte.

In deze goede avonturenwestern is Hart een zeekapitein langs de kust van Alaska. Het scenario van C. Gardner Sullivan toont ons de huwelijksdag van MacDonald, die met Singleton zou trouwen. Hart laat zichzelf met haar trouwen, en MacDonald heeft even tijd nodig voor ze van Hart houdt en niet meer van de gemene Baxter. Een aparte rol van Hart, maar sterk gespeeld. Het voortreffelijke camerawerk was van de meester Joe August, die het grootste deel van Harts films opnam.

Riddle Gawne

1918 | Western

Verenigde Staten 1918. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Katherine MacDonald, Gretchen Lederer, Gertrude Ahort en E.B. Tilton.

Een wreker, Hart, zoekt in deze goede western de moordenaar van zijn broer, tevens de man die zijn ontrouwe vrouw meenam. Onderweg haalt hij MacDonald uit de nesten, en een nieuwe liefde is geboren. Chaney, de rotzak, krijgt zijn trekken thuis. Charles Alden Seltzer bewerkte zijn eigen verhaal The Vengeance of Jefferson Gawne. Joe August stond achter de camera en Lambert Hillyer was Harts assistent-regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Katherine MacDonald op televisie komt.

Reageer