Will Lyman is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

What Doesn't Kill You

2008 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 2008. Misdaad van Brian Goodman. Met o.a. Mark Ruffalo, Ethan Hawke, Amanda Peet, Will Lyman en Brian Goodman.

Paulie McDougan (Hawke) en zijn jeugdvriend Brian Reilly (Ruffalo) knappen in Boston klusjes op voor de onsympathieke gangsterbaas Pat Kelly (debuterend regisseur Goodman). Hardhandig kruimelwerk, maar je moet toch wat doen voor de kost. Ze verdienen er echter weinig mee, nauwelijks genoeg om het gezin mee te onderhouden. Drugs verzachten de pijn, maar brengen weer andere problemen met zich mee. Aardig misdaaddrama, gebaseerd op de roerige adolescentie van scenarist/regisseur Goodman, vooral de moeite waard door goed spel van Hawke en Ruffalo.

Meltdown

2004 | Drama, Thriller

Verenigde Staten/Duitsland 2004. Drama van Jeremiah S. Chechik. Met o.a. Bruce Greenwood, Leslie Hope, Arnold Vosloo, James Remar en Susan Merson.

Kort na zonsondergang bezetten terroristen de kerncentrale van San Juan tussen San Diego en LA. Aanvankelijk gebeurt er verder niets, behalve dat er duidelijke sporen zijn achtergelaten in de directe omgeving. De angst voor het onbekende leidt tot paniek onder de bevolking. Tom Shea (Greenwood) is het hoofd van het plaatselijke FBI kantoor en verantwoordelijk voor de crisisbeheersing. Colonel Boggs (Remar), het hoofd van de burgerwacht, heeft de centrale omsingeld en wil niets liever dan hem bestormen, maar Shea wil afwachten en onderhandelen. Een meltdown (zie de titel) wordt gevreesd. Niet zo zeer een actiefilm als wel een psychologische thriller over het bekende kat-en-muis-spel met een behoorlijk spannend, zij het conventioneel scenario. Typisch zo'n productie die geïnspireerd werd door 9/11, niet ondenkbaar, gladjes geregisseerd en goed gespeeld.

A Perfect Murder

1998 | Thriller

Verenigde Staten 1998. Thriller van Andrew Davis. Met o.a. Michael Douglas, Gwyneth Paltrow, Viggo Mortensen, David Suchet en Sarita Choudhury.

Michael Douglas is uitstekend als Steven Taylor, een 'American psycho' op leeftijd: rijk, uiterlijk goed verzorgd en perfect aangepast, maar van binnen koel, berekenend en keihard. Een gevaarlijk gegeven voor zijn echtgenote Emily (Paltrow) die - zo blijkt al in de eerste scène - een affaire heeft met een kunstenaar (Mortensen). Taylor is er de man niet naar om te laten blijken dat hij iets doorheeft. Hij laat hoogstens wat dreiging toe in zijn verder perfect gespeelde hartelijkheid. A Perfect Murder is gebaseerd op hetzelfde toneelstuk als (het superieure) Dial M for Murder van Hitchcock, maar weet met wendingen te verrassen en met solide acteerwerk te vermaken.

Frontline: Divided Memories

1995 | Documentaire

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Ofra Bikel.

VV.

Apollo 13: To the Edge and Back

1994 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk/Japan/Verenigde Staten 1994. Documentaire van Noel Buckner en Rob Whittlesey.

De Apollo astronauten James Lovell, Fred Haise en Jack Swigert vertrokken op 11 april 1970 voor de derde reis naar de maan. Op 13 april veroorzaakte defecte bedrading een vonk in een zuurstoftank en daardoor een explosie. Hierdoor werden de astronauten geconfronteerd met afnemende zuurstof-, water- en elektriciteitsvoorzieningen terwijl het ruimteschip richting maan vloog. Deze documentaire beschrijft de vier-daagse strijd van de bemanning en de vluchtleiding om het ruimteschip veilig terug naar de aarde te krijgen. Via interviews met Lovell, Haise en verantwoordelijke officials in Houston krijgt men er een beeld van hoe de astronauten deze ramp hebben ervaren en hoe zij werkten aan een oplossing. Dit betekende het manoevreren van de drie astronauten in de maan landingsmoduul, die vast zat aan de neus van de ruimtecapsule. Deze had voldoende vermogen en zuurstof om de capsule terug te laten keren naar de aarde. Will Lyman voorziet de film van informatief commentaar, terwijl de schrijvers/regisseurs/producenten Buckner en Whittlesey alles netjes op een rijtje hebben gezet. Hierbij hebben zij zowel filmmateriaal dat vrijwel de gehele missie beslaat als computersimulaties gebruikt. Het is een boeiende, opwindende en inspirerende prent. Bovendien herinnert deze film ons eraan dat de Amerikanen zelfs in uiterste noodsituaties wisten hoe ze moesten handelen en dat nog wel in een tijd waarin corruptie hoogtij vierde, ondoordachte NASA-programma's en verloren helden. Dit is echt een heroísche vertelling met grote emotionele kracht. De muziek van Sheldon Mirowitz is toepasselijk: dreigend en onheilspellend. Toch leidt ze de kijker niet af van deze pakkende film.

Wings over the Gulf

1992 | Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1992. Documentaire van Kurt Sayenga.

VV.

The Adventures Of William Tell

1989 | Avonturenfilm

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1989. Avonturenfilm van George Mihalka. Met o.a. Will Lyman, Jeremy Clyde, David Barry Gray, Harry Carey jr en Johnny Crawford.

De bevolking van Clermont wordt leeggezogen door Clyde, de corrupte gouverneur van de keizer. Een opstand broeit, maar William Tell (Lyman) weigert deze aan te voeren daar hij de strijd beu is. Wanneer Clyde uitvaardigt dat de hoed van de keizer, opgehangen op het marktplein, bij elke passage gegroet moet worden, op straffe van dood, weigert Williams zoon Matthew (Gray) de groet uit te brengen. Vader en zoon worden gearresteerd. Leuk middeleeuws avonturenverhaal vol gevechten met een verraderlijke 'slechte' die er alles voor over heeft om te trouwen met Mullins, de dochter van de keizer. Uitstekende dialogen en de legendarische scène met de appel is bijzonder spannend in beeld gebracht. Anthony Horowitz, Edithe Swenson, Steven Bawol en Bernard Frangin bewerkten de roman van Horowitz. Second unit regie van Christian Duguay en fotografie van Roland Duntigny en Claude Decognée. Pilotfilm voor de reeks CROSSBOW. Nadien werd de film herdoopt tot CROSSBOW: THE MOVIE.

Office Party

1988 | Thriller

Verenigde Staten/Canada 1988. Thriller van George Mihalka. Met o.a. David Warner, Michael Ironside, Kate Vernon, Jayne Eastwood en Will Lyman.

Na lectuur van T.S. Eliot's The Hollow Men gijzelt een onooglijk boekhoudertje drie kantoorcollega's. De burgemeester aarzelt tussen harde en/of psychologische aanpak maar intussen is de spanning tussen de gegijzelden te snijden en komen onderhuidse frustraties naar boven. Beklemmende thriller met aandacht voor karakterisering der personages. Naar de gelijknamige roman van Michael A. Gilbert.

Three Sovereigns for Sarah

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Philip Leacock. Met o.a. Vanessa Redgrave, Phyllis Thaxter, Kim Hunter, Patrick McGoohan en Shay Duffin.

Een meeslepend, prachtig verfilmd drama over de `heksenprocessen` in Salem, met als centrale figuur een vrouw die aan de heksenjacht is ontkomen (Redgrave) en die uit is op een herziening van haar vonnis en dat van haar oudere zusters (Thaxter en Hunter), die al zijn gehangen. Schitterend spel van iedereen, speciaal van Redgrave. Oorspronkelijk vertoond in een aantal delen.