Julie London: cast en muziek.
Er zijn 24 films gevonden.

Broken Noses

1987 | Documentaire, Sportfilm, Experimenteel

Verenigde Staten 1987. Documentaire van Bruce Weber. Met o.a. Andy Minsker en Mt Scott Boxing Club.

Schitterende documentaire van Weber over de lichtgewicht prof bokser Andy Minsker en zijn kleine boksclub in het verre Oregon. Vaak onthutsend visueel essay over de loopbaan van Minsker, maar vooral indrukwekkend in de manier waarop de bokser omspringt met zijn leerlingen, die hij als zijn eigen zonen koestert. Geslaagd filmdebuut van Weber, een van de bekendste fotografen ter wereld, die in rokerige zwart-witbeelden, afgewisseld met kleurrijke fragmenten een soms uitdagende, soms subtiele sfeer oproept. Met de jazzy muziek van Chet Baker, Gerry Mulligan, Joni James, Julie London, Kenny Nordine, Danny Small en Robert Mitchum. In dezelfde stijl draaide Weber in 1989 de hit LET'S GET LOST.

Emergency

1971 |

Verenigde Staten 1971. Christian Nyby. Met o.a. Robert Fuller, Julie London, Bobby Troup, Randolph Mantooth en Kevin Tighe.

De dagelijkse belevenissen, en ook de zwakke momenten, van een paramedische eenheid in de omgeving van Los Angeles en het ziekenhuispersoneel dat hen steunt. Pilot voor een latere tv-serie geproduceerd door Jack Webb, waarvan de afleveringen alleen in lengte van deze film verschillen.

The Helicopter Spies

1967 | Thriller

Verenigde Staten 1967. Thriller van Boris Sagal. Met o.a. Robert Vaughn, David McCallum, Carol Lynley, Bradford Dillman en Lola Albright.

Superagenten van UNCLE, Napoleon Solo (Vaughn) en Ilya Kuryakin (McCallum), racen naar een eiland voor de Afrikaanse kust, waar een maniak met een geheim wapen de gehele plaatselijke bevolking heeft omgebracht. Deze voor vertoning in bioscopen uitgewerkte aflevering van de tv-serie THE MAN FROM UNCLE is een matige spionagethriller rond clichésituaties en -karakters. Scenario van Dean Hargrove. Camerawerk van Fred J. Koenekamp.

The George Raft Story

1961 | Biografie

Verenigde Staten 1961. Biografie van Joseph M. Newman. Met o.a. Ray Danton, Jayne Mansfield, Barbara Nichols, Julie London en Neville Brand.

New York rond 1925. Een jonge danser, George Ranft, raakt verstrikt in de klauwen van gangsters. Hij slaagt erin om hieraan een einde te maken door een carrière op te bouwen in Hollywood als George Raft, waar hij door zijn opvliegende temperament echter meermaals in moeilijkheden komt. Alternatieve kijk op het leven van George Raft, dat schitterend verpersoonlijkt wordt door de net zo impulsieve Ray Danton. Hoeveel je ervan mag geloven, moet je naslaan in een van de talloze biografieën, maar Newman is er in elk geval in geslaagd een interessant portret te maken over zowel het gangsterdom als de filmindustrie in de jaren 1920-30. Brand is uitstekend als Al Capone. Goed gestructureerd scenario van Crane Wilbur. Fotografie van Carl Guthrie. In Engeland uitgebracht als SPIN OF A COIN.

The Third Voice

1960 | Thriller

Verenigde Staten 1960. Thriller van Hubert Cornfield. Met o.a. Edmond O'Brien, Laraine Day, Julie London, Ralph Brooks en Roque Ybarra.

Een knappe thriller over een moord, bedrog en iemand die zich voor een ander uitgeeft. Gedraaid in CinemaScope.

The Wonderful Country

1959 | Western

Verenigde Staten​/​​Mexico 1959. Western van Robert Parrish. Met o.a. Robert Mitchum, Julie London, Gary Merrill, Pedro Armendáriz en Jack Oakie.

Martin Brady (Mitchum) wordt door zijn Mexicaanse werkgever naar Puerto in Texas gezonden om wapens te kopen. Hij raakt gewond door een ongeval en moet er blijven. Hier ontmoet hij Ellen Colton (Londen), de vrouw van de Amerikaanse legerofficier Major Colton (Merrill). Hij wordt verliefd op haar. Ondertussen worden zijn wapens gestolen en de Mexicanen verdenken hem ervan dat hij ze zelf wilde verkopen. Zwoele, complexe western met een schitterende Mitchum en een London, die sensueler is dan ooit. Het scenario dat Robert Ardrey baseerde op een roman van Tom Lea geeft beiden de kans om zich van hun beste kant te laten zien, maar sleept zich op bepaalde momenten echt voort. Zeer mooie fotografie van Floyd Crosby en Alex Phillips.

Night of the Quarter Moon

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Hugo Haas. Met o.a. Julie London, John Drew Barrymore, Nat 'King' Cole, Dean Jones en James Edwards.

Een banale behandeling van een gevoelig thema: rassenvermenging. De goede cast volledig verspild. Hertiteld als FLESH AND BLOOD.

A Question of Adultery

1959 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Don Chaffey. Met o.a. Julie London, Anthony Steel, Basil Sydney, Donald Houston en Anton Diffring.

Lauw drama over voors en tegens van kunstmatige bevruchting. Hertiteld THE CASE OF MRS LORING.

Voice in the Mirror

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Harry Keller. Met o.a. Richard Egan, Julie London, Arthur O'Connell, Walter Matthau en Troy Donahue.

Een geslaagde weergave zonder pretenties van het gevecht van Egan met zijn alcoholisme, geholpen door zijn vrouw London. Scenario van Larry Marcus. Camerawerk van William Daniels.

Saddle the Wind

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Robert Parrish. Met o.a. Robert Taylor, John Cassavetes, Julie London, Donald Crisp en Charles McGraw.

Revolverheld Steve wil zijn leven beteren als hij besluit een boerderij te gaan runnen met zijn broer Tony. Maar de schietgrage Tony zorgt al snel voor de nodige problemen.

Man of the West

1958 | Western, Romantiek

Verenigde Staten 1958. Western van Anthony Mann. Met o.a. Gary Cooper, Julie London, Lee J. Cobb, Arthur O'Connell en Jack Lord.

Cooper speelt een bekeerd man: een ex-gangster die zijn vroegere gewelddadige leven heeft afgezworen. Tegenwoordig wordt hij gerespecteerd door zijn medeburgers en is hij belast met de bewaking van hun spaarcentjes. Het noodlot slaat toe wanneer de leden van zijn oude bende hem overvallen. Nu moet hij terugvallen in zijn oude leven om zich van zijn verleden te bevrijden. Dit morele dilemma, dat Clint Eastwood ook gebruikte in Unforgiven, geeft deze western extra cachet. Cobb is fantastisch als Coopers sadistische tegenstander. Saloongirl Julie London steelt de show met een voor die tijd gewaagde 'striptease'.

Drango

1957 | Western, Drama

Verenigde Staten 1957. Western van Hall Bartlett en Jules Bricken. Met o.a. Jeff Chandler, John Lupton, Joanne Dru, Donald Crisp en Morris Ankrum.

Chandler is majoor Drango van de Noordelijken. Hij krijgt het militair commando over het zuidelijk stadje Georgia pal na afloop van de Burgeroorlog. Hij wil de rust herstellen: het dagelijks leven moet weer zijn gang gaan. De inwoners werken hem op alle punten tegen. Hun leider daarbij is rechter Allen (Crisp). Zijn zoon (Howard, in werkelijkheid een zoon van Leslie Howard) organiseert zelfs een guerrillabende. Uiteindelijk ziet Allen in waarmee hij bezig is en poogt de schade ongedaan te maken en verdere te voorkomen. Bartlett was de producent en schreef het scenario. Als regisseur maakte hij wat foutjes maar die worden weer ruimschoots goedgemaakt door het prachtige werk van cameraman James Wong Howe.

Boy on a Dolphin

1957 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1957. Avonturenfilm van Jean Negulesco. Met o.a. Alan Ladd, Clifton Webb, Sophia Loren, Laurence Naismith en Gertrude Flynn.

In het na-oorlogse Griekenland vindt sponsduikster Loren een oud beeldje, dat een jongen op een dolfijn voorstelt. Ze wil het verkopen aan de hoogstbiedende. Ladd, een archeoloog, wil haar van haar plannen laten afzien. Maar dan verschijnt Webb op het toneel, een verzamelaar die bereid is onwettige dingen uit te halen om zijn verzameling aan te vullen. Verouderde romance in een adembenemend mooi kader. Loren is zeer bevallig in haar Amerikaanse filmdebuut, maar Ladd is verschrikkelijk miscast. Webb als de verzamelaar is een sluwe gentleman-bedrieger. David Divine's roman werd door Ivan Moffatt en Dwight Taylor minder overtuigend tot scenario bewerkt. Zeer mooie beelden van Milton Krasner. Gedraaid in CinemaScope.

The Great Man

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van José Ferrer. Met o.a. Dean Jagger, Keenan Wynn, Julie London, Jim Backus en Ed Wynn.

Een alom geliefde tv-ster overlijdt en Ferrer bereidt een in memoriam show voor, maar komt dan tot de ontdekking dat de man een verachtelijke huichelaar was. Een keiharde kijk op de televisie-industrie. Goed acteerwerk van Wynn senior en junior.

The Girl Can't Help It

1956 | Misdaad, Muziek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Frank Tashlin. Met o.a. Tom Ewell, Jayne Mansfield, Edmond O'Brien, Julie London en Henry Jones.

Artiesten-manager Ewell krijgt opdracht van een voormalige boef en speelautomatenkoning O'Brien om diens liefje Mansfield als zangeres onder contract te nemen en een rockster van haar te maken. Mansfield wil dat niet en heeft maar een wens: het moederschap als getrouwde huisvrouw. Ze verknoeit opzettelijk de opname van haar eeste plaat.

Crime Against Joe

1956 | Misdaad

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Lee Sholem. Met o.a. John Bromfield, Julie London, Henry Calvin en Patricia Blake.

Lopende-bandwerk waarin het zoals gewoonlijk draait om de vraag: wie heeft het gedaan?

The Fighting Chance

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van William Witney. Met o.a. Rod Cameron, Julie London, Ben Cooper, Taylor Holmes en Bob Steele.

Volgens gebruikelijk recept gemaakt. Een paardentrainer en zijn vriend, een jockey, worden beiden verliefd op London en komen met elkaar overhoop te liggen.

The Fat Man

1951 | Mysterie

Verenigde Staten 1951. Mysterie van William Castle. Met o.a. J. Scott Smart, Rock Hudson, Julie London, Clinton Sundberg en Jayne Meadows.

De ster van de gelijknamige populaire radioserie verscheen in deze in eenmalige verfilming als de corpulente smulpaap/detective (geschapen door Dashiell Hammett), die een moord onderzoekt welke hem naar een circus leidt voor de ontmaskering van de dader.

Return of the Frontiersman

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Richard Bare. Met o.a. Gordon MacRae, Rory Calhoun, Julie London, Jack Holt en Fred Clark.

Een vlotlopend verhaal over zoon van sheriff die vals beschuldigd wordt van moord.

Task Force

1949 | Drama, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1949. Drama van Delmer Daves. Met o.a. Gary Cooper, Jane Wyatt, Wayne Morris, Walter Brennan en Julie London.

Goede regie van een alledaags verhaal over de carrière van een marineofficier en de ontwikkeling van vliegdekschepen.

Tap Roots

1948 | Western, Drama

Verenigde Staten 1948. Western van George Marshall. Met o.a. Van Heflin, Susan Hayward, Boris Karloff, Julie London en Whirfield Connor.

Dit familiedrama met een westernachtergrond speelt zich af in de tijd van de Burgeroorlog. Alan LeMay bewerkte de roman van James Street over de familie Dabney, door Bond aangevoerd in een weinig overtuigende rol. Hayward en London zijn twee zusters. Hun leven wordt door de oorlog totaal ontwricht. Heflin is een krantenuitgever (een goede rol) en Karloff is de Indiaanse vriend des huizes. De afwerking door cameramannen Lionel Lindon en Winton C. Hoch was goed. De latere producer Aaron Rosenberg was regie-assistent. De actiescènes werden verfilmd door George Templeton voor producent Walter Wanger.

The Red House

1947 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1947. Thriller van Delmer Daves. Met o.a. Edward G. Robinson, Lon McCallister, Allene Roberts, Judith Anderson en Rory Calhoun.

Robinson woont op een uitgestrekte boerderij, met zijn zuster Anderson en zijn geadopteerde dochter Roberts. Ze vormen een gelukkig gezin tot een jongen, die als landarbeider is ingehuurd, besluit via het bos naar huis te gaan. Dan wordt Robinson ineens een achterdochtige man en verbiedt zowel het meisje als de jongen om nog in het bos te komen. Daar bevindt zich namelijk het huis uit de titel. Het verbergt een jarenlang door Robinson angstvallig geheim gehouden mysterie. Spannend melodrama dat zich op het randje van de spookfilm beweegt. Robinson drijft zijn personage iets te ver op, maar de andere acteurs leveren uitstekende prestaties. Calhoun is de sadistische opzichter van het bos, en London een al te gewillig meisje aan het begin van haar carrière. Daves baseerde zijn scenario op een roman van George Agnew Chamberlain. Fotografie van Bert Glennon. Rozsa had vrij spel om de geheimzinnige sfeer doeltreffend muzikaal uit te werken, omdat er veel fragmenten zonder dialoog zijn.

On Stage Everybody

1945 | Musical

Verenigde Staten 1945. Musical van Jean Yarbrough. Met o.a. Jack Oakie, Peggy Ryan, Otto Kruger, Julie London en Wallace Ford.

Een middelmatige Universal musical waarin de onstuimige Oakie helpt het grote variété-radioprogramma te arrangeren.

Nabonga

1944 | Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1944. Avonturenfilm van Sam Newfield. Met o.a. Buster Crabbe, Julie London, Fifi D'Orsay, Barton MacLane en Bryant Washburn.

In dit ontstellend goedkope werkje sluit een overlevende van een vliegramp (London) vriendschap met een plaatselijke gorilla. Werkelijk lachen-gieren-brullen. Hertiteld als GORILLA.