Norman Taurog: regie.
Er zijn 71 films gevonden.

Speedway

1968 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1968. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Nancy Sinatra, Bill Bixby, Gale Gordon en William Schallert.

Een doorsnee Presley-muziekfilm over een goedhartige stockcar-racer. Scenario van Philip Shuken. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Love A Little Live A Little

1968 | Musical, Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1968. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Rudy Vallee, Michèle Carey en Don Porter.

Een doorsnee Presley-muziekfilm over een goedhartige stockcar-racer. Scenario van Philip Shuken. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Live a Little, Love a Little

1968 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1968. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Michele Carey, Don Porter, Rudy Vallee en Dick Sargent.

De bekende Presleytoestanden als Elvis op en neer hobbelt om aan twee goedbetaalde baantjes van fotograaf te voldoen. Een leuk, maar bekend gegeven. Het scenario is van Michael A. Hoey en Don Greenburg. Het camerawerk is van Fred J. Koenekamp.

Double Trouble

1967 | Muziek, Romantiek, Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1967. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Anette Day, Yvonne Romain, Wiere Brothers en Chips Rafferty.

De populaire Amerikaanse zanger Elvis (wie anders?) raakt tijdens een tournee van Londen naar Brussel verwikkeld bij diamentensmokkel. Hij krijgt de hulp van de mooie jonge erfgename Day. De gewone humbug uit de Elvis-films van de tweede helft van de jaren 1960, niet echt plezierig, niet echt spannend, met een routine-scenario van Jo Heims, naar een verhaal van Marc Brandel, dat alleen als kapstok dient om een resem liedjes te zingen, w.o. het uitstekende `Long Legged Girl` en een aparte versie van `Old MacDonald`. Geen hoogvlieger, maar de fans van `The King` zullen zich toch niet bedrogen voelen. Gefilmd op locatie (zonder Elvis) in o.a. Brugge en Antwerpen. Gefilmd in Panavision. Ook bekend als SWINGIN' ALONG.

Spinout

1966 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1966. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Shelley Fabares, Diane McBain, Deborah Walley en Cecil Kellaway.

In deze Presley-film raast de zanger in auto's achter de meisjes aan.

Dr. Goldfoot and the Bikini Machine

1966 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1966. Horror van Norman Taurog. Met o.a. Vincent Price, Frankie Avalon, Dwayne Hickman, Sudan Hart en Fred Clark.

Gekke geleerde probeert fortuin te maken door levensechte damesrobotten te fabriceren die rijke mannen trouwen. Slecht.

Tickle Me

1965 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1965. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Jocelyn Lane, Julie Adams, Jack Mullaney en Merry Anders.

De titel geeft de enige manier aan om nog wat plezier van deze film te hebben. Elvis werkt op een boerderij, geheel bemand door meisjes en draait zijn repertoire van liedjes af.

Sergeant Deadhead

1965 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1965. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Frankie Avalon, Deborah Walley, Eve Arden, Cesar Romero en Fred Clark.

Een idiote klucht over een immer blunderende legersergeant, die op een raketbasis per ongeluk in een ruimtecapsule terecht komt en samen met een chimpansee wordt afgeschoten. Bij terugkomst blijken hun persoonlijkheden verwisseld te zijn. Oubollig, naar een script van Louis M. Heyward. Ook bekend als SERGEANT DEADHEAD, THE ASTRONUT.

Palm Springs Weekend

1963 |

Verenigde Staten 1963. Norman Taurog. Met o.a. Troy Donahue, Connie Stevens, Stefanie Powers, Robert Conrad en Ty Hardin.

Acteurs proberen tieners te spelen; dit 'sterk' verhaal over een groep die in een badplaats aan de zwier is, is merendeels voorspelbaar.

It Happened at the World's Fair

1963 | Muziek, Komedie, Actiefilm, Drama, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1963. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Joan O'Brien, Gary Lockwood, Yvonne Craig en Vivky Tiu.

Lockwood heeft gokschulden gemaakt. Nu moet hij met zijn vriend Elvis hun vliegtuig verpanden. In een poging wat bij te verdienen, komen ze terecht op de wereldtentoonstelling van Seattle. Elvis bekommert zich om het dochtertje van de Chinese boer die hen oppikte toen ze stonden te liften. Ondertussen wordt hij ook nog verliefd op O'Brien. Ook al heeft het plot niet veel om het lijf, de film is toch nog één van de betere producten uit de Elvis-filmografie, daterend van voor de tijd dat zijn films lopende bandwerk werden. Al met al zingt hij wel weer een hele elpee vol. Het scenario werd geschreven door Si Rose en Seaman Jacobs. Voor het verzorgde camerawerk was veteraan Joseph Ruttenberg verantwoordelijk. Een must voor Elvis-fans.

Girls! Girls! Girls!

1962 | Komedie, Muziek, Musical, Drama

Verenigde Staten 1962. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Stella Stevens, Laurel Goodwin, Jeremy Slate en Benson Fong.

Elvis wordt door horden meisjes achterna gezeten en kan maar niet kiezen wie hij 't leukste vindt.

Blue Hawaii

1961 | Muziek, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1961. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Joan Blackman, Angela Lansbury, Iris Adrian en Roland Winters.

Plezierige Presley-film gesteund door Lansbury`s aanwezigheid als moeder van soldaat Chad Gates (Elvis) die naar de eilanden terugkeert en bij een reisbureautje gaat werken, dat uitstapjes op Hawaii organiseert.

All Hands on Deck

1961 | Komedie

Verenigde Staten 1961. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Pat Boone, Buddy Hackett, Dennis O'Keefe en Barbara Eden.

Onschadelijke muzikale komedie over vrijbuiterige matrozen. Boone en Hackett leveren lichtgewicht amusement op.

Visit to a Small Planet

1960 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1960. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Jerry Lewis, Joan Blackman, Earl Holliman, Fred Clark en Lee Patrick.

De jaren '50 met de neppige vliegende schotels van binnendringende, hoogontwikkelde buitenaardsen waren amper voorbij of Gore Vidal (The best man) schreef er een parodie op. De alien die door Jerry Lewis wordt gespeeld, Kreton, is weinig ontwikkeld en vredelievend. Hij komt op aarde terecht bij een familie waarvan de vader een UFO-ontkennende tv-journalist is. Lewis doet niet veel anders dan gewoonlijk, is daarmee buitenaards genoeg, kletst zich onderhoudend een weg door mooigefilmde omgevingen (Oscar voor beste zwart-wit Art en Set Direction), maar is zelden grappig. (IdH/VPRO Gids)

G.I. Blues

1960 | Komedie, Muziek, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1960. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Juliet Prowse, James Douglas, Robert Ivers en Leticia Roman.

Nadat hij begin 1960 uit het leger was afgezwaaid, stortte Presley zich weer op rock-’n-’roll en film met deze aardige muzikale komedie, waarin hij samen met Douglas en Ivers hun militaire diensttijd vervullen in wat toen nog West-Duitsland heette. In de film begint hij met twee maten een bandje. En hij raakt danig in de ban van een nachtclubdanseres (prima rol van Prowse). Presley zingt in de film onder meer 'Wooden Heart' (een Engelse versie van het liedje 'Muss i denn zum Städtele hinaus' dat hij in Duitsland had opgepikt), 'Blue Suede Shoes' en natuurlijk het titelnummer.

Don't Give Up the Ship

1959 | Komedie

Verenigde Staten 1959. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Jerry Lewis, Gale Gordon, Robert Middleton, Dina Merrill en Diana Spencer.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Luitenant ter zee John Paul Steckler (Lewis) moet zijn huwelijksreis onderbreken om een onderzoekscommissie uit te leggen waar zijn oorlogsschip is gebleven. John heeft geen flauw idee dus wordt psychiater Ensign Benson (Merril) op de zaak gezet. Met hulp van ex-matroos Stan (Shaughnessy) vindt John de schuit uiteindelijk onder water en de voorzitter van de commissie lijkt wat met het wrak te maken te hebben. Fans van Lewis menen dat het een uiterst vermakelijk werkje betreft. (VM/VPRO Gids)

Onionhead

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Andy Griffith, Felicia Farr, Walter Matthau, Erin O'Brien en Joey Bishop.

De film is een poging het succes van NO TIME FOR SERGEANTS te prolongeren, waarbij Griffith ditmaal deel uitmaakt van de Amerikaanse kustwacht.

The Fuzzy Pink Nightgown

1957 | Komedie

Verenigde Staten 1957. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Jane Russell, Ralph Meeker, Adolphe Menjou, Keenan Wynn en Fred Clark.

Een filmster wordt gekidnapt en iedereen denkt dat het een publiciteitsstunt is. Behalve wanneer Russell in beeld is, is deze satire zonder meer saai. Scenario van Richard Alan Simmons naar de roman van Sylvia Tate. Joseph LaShelle maakte de plaatjes.

The Birds and the Bees

1956 | Komedie

Verenigde Staten 1956. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. George Gobel, Mitzi Gaynor, David Niven en Reginald Gardiner.

Op terugreis naar huis van een wetenschappelijk congres in Afrika, ontmoet miljonairszoon Gobel de aantrekkelijke Gaynor, op wie hij hals over kop verliefd wordt. Hij ontdekt echter dat ze, samen met haar vader Niven en diens 'partner' Gardiner een bende valsspelers vormt. Ervan overtuigd dat het meisje op zijn geld uit is, begint de jongeman allerlei liefdesavontuurtjes te fantaseren. Een remake maken van THE LADY EVE is onbegonnen werk. Men heeft een Preston Sturges nodig om deze mengeling van slapstick en emotionele toestanden tot een goed einde te brengen. De acteurs doen hun best maar slagen er niet in om het vergezochte verhaal aanvaardbaar te maken. Het toneelstuk van Monckton Hoffe werd deze keer bewerkt door Sidney Sheldon, die tevens gebruik maakte van het scenario van Sturges. Achter de camera nam Daniel L. Fapp plaats. Gefilmd in Vista Vision.

Pardners

1956 | Musical, Komedie, Western

Verenigde Staten 1956. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Jerry Lewis, Dean Martin, Lori Nelson, Jackie Loughery en John Baragrey.

Lewis en Martin zijn Newyorkers, waarvan de overgrootvaders uit het Wilde Westen afkomstig zijn. Ze besluiten daar eens een kijkje te gaan nemen. In hun voorvaderlijke stadje stuiten ze algauw op het nazaten-gespuis van de bandieten, die ooit de boel daar onveilig maakten. Miljonair Lewis geeft zich uit voor een revolverheld, Killer Jones, maar valt snel door de mand. Toch lukt het aan het komische duo ze te verjagen. Een leuke parodische herverfilming van RHYTHM ON THE RANGE uit 1936 met Bing Crosby. Veel muziek, romantiek en geschiet! Scenario van niemand minder dan Sidney Sheldon. Gedraaid in VistaVision.

Bundle of Joy

1956 | Muziek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1956. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Eddie Fisher, Debbie Reynolds, Adolphe Menjou en Tommy Noonan.

Moeizame nieuwe versie van musical BACHELOR MOTHER met Reynolds als verkoopstertje die de voogdij over een baby krijgt en een schandaal veroorzaakt omdat men gelooft dat vriendje Fisher de vader is. Gemaakt toen Debbie en Eddy in Amerika het meest favoriete koppel waren.

You're Never Too Young

1955 | Komedie

Verenigde Staten 1955. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Diana Lynn, Raymond Burr en Nina Foch.

Reislustige kappersleerling Lewis vermomt zich als schooljongen om zo op een goedkoop kinderkaartje met de trein te kunnen reizen. Een juwelendief heeft een kostbare diamant in de koffer van leraar Martin gestopt, die ook met de trein reist. De kostbare edelsteen raakt toevallig in handen van Lewis, die nu niet alleen de treinconducteur op zijn nek heeft, (die doorheeft dat hij geen twaalf meer is) maar ook nog de schurk. Een grappige en onderhoudende verkleed-klucht, die reeds eerder verfilmd werd als THE MAJOR & THE MINOR. Scenario van Sidney Sheldon. Gefilmd in VistaVision.

Living It Up

1954 | Komedie

Verenigde Staten 1954. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Janet Leigh, Edward Arnold en Fred Clark.

Lewis is treinwachter, die ervan droomt ooit New York te bezoeken. Zijn droom wordt werkelijkheid - alle onkosten betaald - wanneer zijn dokter, Martin veronderstelt dat zijn sinus- ontsteking het gevolg is van radio-actieve straling. Journaliste Leigh ziet hierin een verhaal en ze maakt van Lewis een nationale held. Een van de betere Martin-Lewis-films met een uitstekende supporting cast. Het scenario is van Jack Rose en Melvyn Shavelson van NOTHING SACRED met Lewis in de Lombard-rol.

The Stars Are Singing

1953 | Musical

Verenigde Staten 1953. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Rosemary Clooney, Anna Maria Alberghetti, Lauritz Melchoir, Fred Clark en Robert B. Williams.

De vijftienjarige Poolse Katri Waleska springt van een schip, zwemt naar de kant en komt zodoende illegaal New York binnen. De immigratiedienst krijgt hier lucht van en begint een intensieve zoektocht. Zonder enige bezittingen klopt Katri aan bij een vriend van haar ouders, Jan Poldi. Hij woont in een rommelig appartement en zijn buren bestaan uit drie Broadway-talenten, onder wie zangeres Terry Brennan. Terry herkent meteen het talent wanneer zij Katri's stem hoort. Ze probeert via een bevriende advocaat de immigratiedienst over te halen om Katri een verblijfsvergunning te verstrekken. Ondertussen lukt het hen om Katri in een televisieshow te krijgen, maar helaas onthult Katri per ongeluk haar identiteit waardoor onder andere haar oom gearresteerd wordt. Inmiddels heeft Katri door haar sublieme stemgeluid enorm veel publiciteit gekregen, waardoor er een protestactie richting Washington op gang komt

The Caddy

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Donna Reed, Fred Clark en Barbara Bates.

Begenadigd golfer Lewis heeft plankenkoorts en daarom geeft hij Martin les om een winnende partij te spelen, maar ze lopen door onhandigheden duizend dollar mis bij het toernooi van Monterey. Ze beëindigen hun sportieve carrière met een contract om komedie te spelen. Pure routine. Dean zingt 'That's Amore'.

The Stooge

1952 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1952. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Polly Bergen, Eddie Mayehoff en Marion Marshall.

Zanger en komiek Martin gaat solo ondanks de protesten van zijn manager Mayehoff en zijn vrouw Bergen. Zijn optreden wordt een flinke flop. Mayehoff besluit dat Martin moet optreden met een brok onbekend en onervaren talent, de wereldvreemde Lewis. De finale laat zich maar al te gemakkelijk raden: een reuze succes, maar dat geldt niet voor de film, want die is hooguit middelmatig.

Room for One More

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Cary Grant, Betsy Drake, Lurene Tuttle, George Winslow en John Ridgely.

Grant en Drake zijn een geëngageerd paar die het niet kunnen nalaten om kinderen in nood te adopteren. Deze sentimentele komedie, hertiteld als THE EASY WAY, was later de inspiratiebron voor een tv-serie.

Jumping Jacks

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Mona Freeman, Don DeFore en Robert Strauss.

Het maffe duo krijgt alle gelegenheid voor heel wat visuele grappen als ze in het leger gaan bij de parachutisten.

Rich, Young and Pretty

1951 | Musical

Verenigde Staten 1951. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Jane Powell, Danielle Darrieux, Wendell Corey, Vic Damone en Fernando Lamas.

Een buitenissige MGM-musical met Powell die de bezienswaardigheden in Parijs bekijkt, op het liefdespad is en intussen moeder Darrieux ontmoet. Scenario van Dorothy Cooper en Sidney Sheldon. Camerawerk van Robert Planck.

The Toast of New Orleans

1950 | Muziek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1950. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Kathryn Grayson, Mario Lanza, David Niven, Rita Moreno en J. Carrol Naish.

Pepe Duvalle en zijn oom Nicky verdienen hun brood als vissers in de Golf van Mexico. Operadirecteur Riboudeaux gelooft zijn oren niet als hij Pepe tijdens een feest hoort zingen. Pepe is een natuurtalent, maar hij ambieert geen zangcarrière. Dat verandert als zijn boot vergaat in een storm. Riboudeaux neemt hem in dienst, maar dan moeten de ruwe kantjes van de visser nog wel bijgeslepen worden. Deze opdracht krijgt de knappe zangeres Suzette Micheline

Please Believe Me

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Deborah Kerr, Robert Walker, James Whitmore, Peter Lawford en Mark Stevens.

Aangenaam niemendalletje over Britse Kerr aan boord van een lijnboot naar Amerika, en verschillende op het schip aanwezige vrijgezellen die denken dat ze een erfgename is en haar het hof trachten te maken. Het scenario is van Nathaniel Curtis. Het camerawerk is van Robert Planck.

Mrs. O'Malley and Mr. Malone

1950 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Marjorie Main, James Whitmore, Ann Dvorak, Fred Clark en Dorothy Malone.

Main is druk in de weer maar weet de film niet te verheffen. Het gaat over een prijsvraagwinnaar uit een kleine stad die in de trein naar New York betrokken raakt bij een moordzaak. Whitmore is prima.

Bunco Squad

1950 | Mysterie, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1950. Mysterie van Herbert Leeds en Norman Taurog. Met o.a. Robert Sterling, Ricardo Cortez, Joan Dixon en Elizabeth Risdon.

Det. Sgt. Steve Johnson (Sterling) onderzoekt of koffiedikkijker Anthony Wells (Cortez), de bejaarde, steenrijke weduwe Jessica Royce (Risdon) heeft opgelicht voor twee miljoen dollar, nadat hij haar vertrouwen had gewonnen. Een fortuin voor de tijd, waarin de gebeurtenissen zich afspelen. Korte, realistische en commerci[KA3]ele misdaadfilm met een rap tempo en actie in de vorm van vuistgevechten en auto-achtervolgingen. Het scenario van George E. Callahan en regisseur Leeds is gedeeltelijk gebaseerd op CRIME RING (1938) van Leslie Goodwins, wiens waarzeggersrolprent ook door RKO werd uitgebracht. Voorlaatste film van regisseur Leeds, die in werkelijkheid Herbert I. Levy heette, een competente maker van low budget B- films. Leeds overleed in het jaar dat deze film uitkwam. Het camerwerk is van Henry Freulich. Mono, RCA Sound System.

That Midnight Kiss

1949 | Musical

Verenigde Staten 1949. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Kathryn Grayson, Mario Lanza, José Iturbi, Ethel Barrymore en Keenan Wynn.

Slechts tien jaar na zijn debuut in That midnight kiss zou tenor Lanza (1921-1959) in Rome verscheiden na een door alcohol en barbituraten overschaduwde musicalcarrière. In 1949 was er echter nog geen vuiltje aan de lucht en zong hij met sopraan Grayson de sterren van de hemel. Scenaristen Bruce Manning en Tamara Hovey schreven de nummers aan elkaar met voorzichtige romantiek tussen Lanza als vrachtwagenchauffeur en Grayson als operadiva. Een luchtige, kleurrijke productie met alleraardigste liedjes. (VM/VPRO Gids)

Words and Music

1948 | Biografie

Verenigde Staten 1948. Biografie van Norman Taurog. Met o.a. Mickey Rooney, Tom Drake, June Allyson, Ann Sothern en Judy Garland.

Een hartverwarmende biografie van liedjesmakers Rodgers (Drake) en Hart (Rooney) die gered wordt door hun schitterende muziek waaronder Kelly's dans op 'Slaughter on Tenth Avenue'.

The Bride Goes Wild

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Van Johnson, June Allyson, Butch Jenkins, Hume Cronyn en Una Merkel.

Lachwekkend soms grappig verhaal over Johnson die zich voor Jenkins' vader uitgeeft om Allyson het hof te maken. De aardige rolverdeling doet haar best.

The Big City

1948 | Horror, Drama

Verenigde Staten 1948. Horror van Norman Taurog. Met o.a. Margaret O'Brien, Robert Preston, Danny Thomas, George Murphy en Betty Garrett.

Priester Preston, voorzanger Thomas en agent Murphy 'adopteren' de kleine O'Brien in dit sentimentele drama.

The Beginning or the End

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Norman Taurog. Met o.a. Brian Donlevy, Robert Walker, Beverly Tyler, Audry Totter en Hume Cronyn.

Boeiend verslag van de ontwikkeling van de atoombom, waarbij zowel de menselijke als de spectaculaire aspecten aan de orde komen.

The Hoodlum Saint

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Norman Taurog. Met o.a. William Powell, Esther Williams, Angela Lansbury, James Gleason en Rags Ragland.

Een middelmatige film die drijft op Powells uitstekende spel in zijn rol van cynicus die Het Licht ziet.

Presenting Lily Mars

1943 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1943. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Judy Garland, Van Heflin, Fay Bainter, Richard Carlson en Spring Byington.

Vrolijke musical volgens een beproefd recept volgt een meisje dat droomt van een zangcarrière op Broadway. De hier 21-jarige Garland, als kind gelanceerd als 'the little girl with the great big voice' is uiteraard de attractie en haar liedjes zijn de hoogtepunten van dit sprookje. Heflin speelt de producent wiens aandacht de wannabe star probeert te trekken. Met succes uiteraard.

Girl Crazy

1943 | Musical, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1943. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Mickey Rooney, Judy Garland, Gil Stratton, Robert E. Strickland en 'Rags' Ragland.

De onverbeterlijke rokkenjager Rooney wordt door zijn vader naar een landbouwschool in Arizona gestuurd, ver weg van het woelige nachtleven van New York. Tot zijn ontzetting ontdekt Rooney hier dat het ook mogelijk is om zes uur op te staan. Maar de directeur heeft een knappe dochter en dat maakt veel goed. De school dreigt echter gesloten te worden wegens een tekort aan leerlingen. Dus besluiten Rooney en Garland om een muzikale rodeo op te zetten. Luchtige en doorzichtige musical, die afgezien van enkele sterke Gershwin-nummers weinig te bieden heeft. Oorspronkelijk een Ziegfield-produktie uit 1930, geschreven door John McGowan en Guy Bolton, met muziek van de Gershwins. Werd reeds een eerste keer verfilmd in 1932 door William Seiter als een Wheeler en Woolsey-vehikel. Deze remake uit 1943 werd gestart door Busby Berkeley, die halverwege de produktie vervangen werd door Taurog. De schitterende finale is nog het werk van Berkeley. Fred F. Finklehoffe zorgde voor de bewering. Achter de camera stonden William Daniels en Robert Planck. Opnieuw gemaakt in 1965 met Connie Francis als WHEN THE BOYS MEET THE GIRLS.

Are Husbands Necessary?

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Ray Milland, Betty Field, Patricia Morison, Eugene Pallette en Cecil Kellaway.

Deze film, als ook de echtgenoten in de titelrol, is onnodig.

A Yank at Eton

1942 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1942. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Mickey Rooney, Freddie Bartholomew, Tina Thayer, Ian Hunter en Edmund Gwenn.

Rooney gaat in Engeland naar school en het mag een wonder heten, dat hij er niet meteen weer uitgegooid wordt.

Men of Boys Town

1941 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1941. Drama van Norman Taurog. Met o.a. Spencer Tracy, Mickey Rooney, Bobs Watson, Larry Nunn en Darryl Hickman.

Als je BOYS TOWN mooi vond... Deze aflevering: Pater Flanagan (Tracy) vertegenwoordigt voor de rechtbank een invalide, elf- jarige jongen, die van doodslag beschuldigd wordt. Hij weet noodweer aannemelijk te maken en vrijspraak te bewerkstelligen, maar de jongen blijft gesloten als een pot. Scenario van James Kevin McGuinnes. Camerawerk van Harold Rosson.

Design for Scandal

1941 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Rosalind Russell, Walter Pidgeon, Edward Arnold, Lee Bowman en Jean Rogers.

Leuke rollen van sterren in een aangename komedie waarin sensatiejournalist Jeff Sherman (Pidgeon) vrouwelijke rechter Cornelia Porter (Russell) onder de loep moet nemen in opdracht van zijn baas, uitgever Judson M. Blair (Arnold) die door die rechter een hele hoge alimentatie was opgelegd. Rechter Porter blijkt echter brandschoon te zijn en reporter Sherman wordt verliefd op haar. Dan wil baas Blair ze allebei een proces aandoen. De afloop laat zich heel gemakkelijk raden. Scenario van Lionel Houser. Camerawerk van Leonard Smith.

Young Tom Edison

1940 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1940. Biografie van Norman Taurog. Met o.a. Mickey Rooney, Fay Bainter, George Bancroft, Virginia Weidler en Eugene Pallette.

De vroege jaren uit het leven van de beroemde uitvinder worden met flair gespeeld door de vakbekwame Rooney. Het vervolg was met Spencer Tracy: Edison, the Man. Het scenario is van Bradbury Foote, Dore Schary en Hugo Butler. Het camerawerk is van Sidney Wagner.

Little Nellie Kelly

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Judy Garland, George Murphy, Charles Winninger en Douglas McPhail.

Een lichte musical naar het toneelstuk van George M. Cohan over Judy die de onenigheden tussen vader Murphy en grootvader Winninger probeert bij te leggen. Garland zingt 'It's A Great Day For The Irish', 'Singing In The Rain' enzovoort.

Broadway Melody of 1940

1940 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1940. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Fred Astaire, George Murphy, Eleanor Powell, Frank Morgan en Ian Hunter.

Vriendschap en rivaliteit tussen danspartners Astaire en Murphy doen deze heerlijke, onderschatte MGM-musical sprankelen. Met kostelijke tafereeltjes, een mooie rol van Astaire, opvallende Cole Porterliedjes en niet te evenaren Astaire- Powellnummers als 'Begin The Beguine'. Hadden ze het gegeven van begin af aan maar iets meer onder controle gehouden... Scenario van Leon Gordon en George Oppenheimer. Camerawerk van Oliver T. Marsh en Joseph Ruttenberg.

Lucky Night

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Mirna Loy, Robert Taylor, Henry O'Neill, Marjorie Main en Irving Bacon.

Een fiasco waarin Loy (dochter van een rijk industrieel) en Taylor (een verslaafde gokker) elkaar ontmoeten, dronken worden en trouwen - allemaal in één avond. Lijkt leuker dan het is.

The Adventures of Tom Sawyer

1938 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1938. Familiefilm van Norman Taurog. Met o.a. Tommy Kelly, Jackie Moran, Ann Gillis, May Robson en Walter Brennan.

Tweede van de ontelbare verfilmingen van Mark Twain`s klassieker [KL]Tom Sawyer[KLE]. Het gaat over de avonturen van weesjongen Sawyer (Kelly) die samen met zijn vriend Huckleberry Finn (Moran) - aan wie trouwens ook heel wat films werden gewijd - getuige is van de moord op de plaatselijke dokter. Samen gaan ze achter moordenaar Injun Joe (Jory) aan. Sterke vereenvoudiging van de roman, destijds waarschijnlijk goed amusement voor kinderen. Voor de hedendaagse jeugd gaat het er allemaal echter te stug. De kinderen zijn schelmachtig lief. Jory echter is een ware dreiging - vooral in de sc[KA2]ene in de grot - die op kinderen grote indruk zal maken. David O. Selznick (GONE WITH THE WIND) produceerde dit door John V.A. Weaver geschreven scenario, dat in indrukwekkende decors van William Cameron Menzies werd gefilmd door James Wong Howe en Wilfrid Cline. De film duurde oorspronkelijk 93m, maar werd later door de regisseur met 15m ingekort.

Mad About Music

1938 | Musical

Verenigde Staten 1938. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Deanna Durbin, Herbert Marshall, Gail Patrick, Arthur Treacher en Helen Parrish.

Een uitstekende Durbinfilm; drukke moeder Patrick laat Deanna achter in een Zwitsers meisjes-internaat, waar ze net doet of Marshall haar vader is. Doet het beter dan de nieuwe versie TOY TIGER.

Boys Town

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van Norman Taurog. Met o.a. Spencer Tracy, Mickey Rooney, Henry Hull, Leslie Fenton en Gene Reynolds.

In 1900 hoort een priester (Tracy) de biecht aan van een ter dood veroordeelde, die als kind slechts harteloosheid en onbegrip heeft gekend. Om dit in de toekomst te verhinderen, sticht hij een tehuis voor verwaarloosde kinderen. Met geleend geld koopt hij een oude woning, die hij helemaal opnieuw inricht en 'Jongensstad' noemt. Melige tranentrekker die destijds veel succes had, maar inmiddels sterk verouderd overkomt. Toch veroorzaakt de jonge Rooney ongetwijfeld nog steeds menige brok in de keel. Het scenario van John Meechan en Dore Schary, naar een verhaal van Schary en Eleanor Griffin, was op commerciële maat geschreven voor het grote publiek, dat dan ook gretig toehapte. Tracy levert zoals altijd geïnspireerd vakwerk, waarmee hij een Oscar verdiende, evenals Schary en Griffin voor hun verhaal. Sidney Wagner was verantwoordelijk voor de fotografie. Gevolgd door Men of Boys Town.

You Can't Have Everything

1937 | Musical

Verenigde Staten 1937. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Alice Faye, < The Ritz Brothers,, Don Ameche, Charles Winninger en Tony Martin.

Een goede musical over de showbusiness waarin Faye een drama schrijft dat pas succes heeft als een muzikale komedie. De Ritz Brothers hebben goede nummers en Louis Prima zorgt voor de muziek.

Fifty Roads to Town

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Norman Taurog. Met o.a. Don Ameche, Ann Sothern, Slim Summerville, Jane Darwell en John Qualen.

Uitstekende komedie met Ameche en Sothern, die er beiden tussen uitgepiept zijn, ieder om zijn eigen reden, en samen ingesneeuwd raken in een kleine herberg.

Strike Me Pink

1936 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1936. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Eddie Cantor, Ethel Merman, Sally Eilers, Parkyakarkus en William Frawley.

Een van Cantors ergste films. Hij raakt slaags met oplichters in een pretpark. De slapstickachtervolging aan het slot is goed, maar de muzikale nummers zijn te verwaarlozen.

Rhythm on the Range

1936 | Musical

Verenigde Staten 1936. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Bing Crosby, Frances Farmer, Bob Burns, Martha Raye en Lucille Gleason.

Deze film is opmerkelijk door Raye's debuut en een leuk excuus voor muzikale nonsens. Herfilmd als PARDNERS.

Reunion

1936 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1936. Drama van Norman Taurog. Met o.a. Jean Hersholt, Rochelle Hudson, John Qualen, Slim Summerville en Sara Haden.

De tweede en laatste film rond de 5 babies Dionne (de eerste was THE COUNTRY DOCTOR). Er wordt een reünie georganiseerd voor dokter Jean Hersholt, waarbij alle kinderen en volwassenen die hij ter wereld heeft helpen brengen aanwezig zijn. Wat stijf, maar met goede karakterspelers uit de Fox-stal.

The Big Broadcast of 1936

1935 | Muziek

Verenigde Staten 1935. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Jack Oakie, George Burns, Gracie Allen, Lyda Roberti en Henry Wadsworth.

Wonderbaarlijk mengsel van showoptredens en een nonsensverhaal rondom Oakie, de eigenaar van een radiostation. In dit kader passen tal van artiesten, van Amos & Andy tot de Wiener Sängerknaben. Bing zingt zijn lieve 'I Wished on the Moon'.

We're Not Dressing

1934 | Musical

Verenigde Staten 1934. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Bing Crosby, Carole Lombard, George Burns, Gracie Allen en Ethel Merman.

Een muzikale ADMIRABLE CRICHTON waarin het rijke meisje Lombard verliefd wordt op zeeman Crosby nadat de opvarenden na een schipbreuk op een onbewoond eiland belanden. Merman speelt als mannenjaagster de tweede viool en Burns en Allen zijn ter afwisseling plaatselijke onderzoekers. Grote pret. Bing zingt 'Love Thy Neighbour'

Mrs. Wiggs of the Cabbage Patch

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. W.C. Fields, Pauline Lord, Zasu Pitts, Evelyn Venable en Kent Taylor.

Te veel plot en te weinig Fields in dit melodrama over een arme vrouw bedreigd met uitzetting. De huiselijke scènes tussen W.C. Fields en Pitts zijn onbetaalbaar. Opnieuw verfilmd in 1942.

College Rhythm

1934 |

1934. Norman Taurog. Met o.a. Helen Mack, Lanny Ross, Joe Penner, George Barbier en Lyda Roberti.

Te veel plot en te weinig Fields in dit melodrama over een arme vrouw bedreigd met uitzetting. De huiselijke scènes tussen W.C. Fields en Pitts zijn onbetaalbaar. Opnieuw verfilmd in 1942.

The Way to Love

1933 | Musical

Verenigde Staten 1933. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Maurice Chevalier, Ann Dvorak, Edward Everett Horton, Minna Gombell en Nydia Westman.

Chevalier wordt verliefd op een messenwerpster (Dvorak) in een omstuimige muzikale komedie, waar onder het titelliedje: 'I'm A Lover Of Paris'.

A Bedtime Story

1933 | Musical

Verenigde Staten 1933. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Maurice Chevalier, Helen Twelvetrees, Baby LeRoy, Adrienne Ames en Edward Everett Horton.

Luchtige Chevalier-musical over een Parijse playboy die zich vaderlijk ontfermt over een te vondeling gelegde baby, maar daardoor wel zijn liefdeleven in de war ziet lopen.

The Phantom President

1932 | Musical

Verenigde Staten 1932. Musical van Norman Taurog. Met o.a. George M. Cohan, Claudette Colbert, Jimmy Durante en Sidney Toler.

Verouderde musical over een kandidaat voor het presidentschap en een op hem lijkende artiest (Cohan), die verliefd wordt op het meisje van eerstgenoemde (Colbert). Alleen interessant als rariteit. Voorzien van te verwaarlozen Rodgers-Hart muziek.

If I Had a Million

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van James Cruze, H. Bruce Humberstone, Stephen Roberts, William A. Seiter en Ernst Lubitsch. Met o.a. Norman Z. McLeod, Gary Cooper, George Raft, Mary Boland en Charles Laughton.

De rijke Richard Bennett geeft zijn geld aan mensen van diverse pluimage (acht 'vogels' ontvangen een cheque van een miljoen dollar) om hun reacties te peilen; al de episoden zijn goed vertolkt, maar de knapste scènes zijn van Laughton, die zich uit de nesten werkt en Fields' wraakneming op snelheidsmaniakken.

Hold 'Em Jail

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Bert Wheeler, Robert Woolsey, Betty Grable, Edgar Kennedy en Edna May Oliver.

Een domme komedie over gevangenen met privileges (Wheeler en Woolsey) die in Kennedy's Bidemore-gevangenis een rugbyteam opzetten. Een paar lachers.

Sooky

1931 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1931. Familiefilm van Norman Taurog. Met o.a. Jackie Cooper, Robert Coogan, Jackie Searl, Enid Bennett en Helen Jerome Eddy.

Een onderhoudende maar verouderde film over twee jongens die dikke vrienden worden en allerlei avonturen beleven. Cooper is verrukkelijk, als altijd.

Skippy

1931 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1931. Familiefilm van Norman Taurog. Met o.a. Jackie Cooper, Mitzi Green, Robert Coogan, Jackie Searl en Willard Robertson.

Cooper speelt hier voor het eerst in een belangrijke rol als figuur uit de strip van Perry Crosby, namelijk Skippy. Een Oscar voor de regie. Klassieke kinderfilm. Kreeg een vervolg: SOOKY.

Huckleberry Finn

1931 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1931. Avonturenfilm van Norman Taurog. Met o.a. Jackie Coogan, Mitzi Green, Junior Durkin, Eugene Pallette en Jackie Searl.

Het leven op de Mississippi met Huck, Tom Sawyer en Becky Thatcher. Aardig, maar zeer gedateerd. Een vervolg op de film TOM SAWYER van het jaar ervoor, met dezelfde bezetting.

Speedway

1868 | Musical

Verenigde Staten 1868. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Bill Bixby, Nancy Sinatra en Elvis Presley.

Het leven op de Mississippi met Huck, Tom Sawyer en Becky Thatcher. Aardig, maar zeer gedateerd. Een vervolg op de film TOM SAWYER van het jaar ervoor, met dezelfde bezetting.

Spinout

1866 | Musical, Muziek

Verenigde Staten 1866. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Diane McBain, Shelley Fabares en Elvis Presley.

Het leven op de Mississippi met Huck, Tom Sawyer en Becky Thatcher. Aardig, maar zeer gedateerd. Een vervolg op de film TOM SAWYER van het jaar ervoor, met dezelfde bezetting.