Edward Roseman

Acteur

Edward Roseman is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Fantomas

1920 | Fantasy, Actiefilm

Verenigde Staten 1920. Fantasy van Edward Sedgwick. Met o.a. Eva Balfour, Edna Murphy, Johnny Walker, Edward Roseman en Lionel Adams.

Serial in twintig hoofdstukken. De befaamde schepping van Marcel Allain en Pierre Soubestre werd bewerkt door Sedgwick tot een lange serial. Fox was de producent, maar de serial sloeg niet echt goed aan. Zo'n 45 jaar later zouden Jean Marais en Louis de Funès er een hit van maken.

Brides Thirteen

1920 | Actiefilm

Verenigde Staten 1920. Actiefilm van Richard Stanton. Met o.a. Marguerite Clayton, John O'Brien, Gretchen Hartman, William Lawrence en Lester Chambers.

De eerste serial (in vijftien hoofdstukken) gemaakt door Fox Film. Men wilde inhaken op het succes van dit filmfenomeen, maar Fox was niet erg gelukkig. Sprekende serials zijn door de studio dan ook nimmer gemaakt. Hier draait het om piraten uit Tripoli in Libi[KA3]e (hoe ironisch in 1986), die aan de Amerikaanse kust dertien dochters van rijke families ontvoeren en gevangen houden voor een hoge losprijs. Maar dan komt de Amerikaanse marine in actie. Edward Sedgwick en Thomas Fallon bewerkten het verhaal van E. Lloyd Sheldon.

The Pride of the Clan

1917 | Romantiek

Verenigde Staten 1917. Romantiek van Maurice Tourneur. Met o.a. Mary Pickford, Matt Moore, Kathryn Brown Dekker, Warren Cook en Joel Day.

Oorspronkelijk scenario van Ralph Spence. Pickford speelt een jong meisje dat voor de rotsachtige kust van Massachusets opgesloten zit in een schip in nood. Maar de film loopt (natuurlijk) goed af: met het ongeluk kreeg Pickford pas te maken in THE POOR LITTLE RICH GIRL, haar volgende film met deze regisseur. Deze prent werd een grote commerciële flop. Aan de moderne stijl is nog altijd te zien hoe ver de film zijn tijd vooruit was - wat ongetwijfeld was waarom succes uitbleef. Er bestaan kopieën van verschillende lengte.

The Barrier

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van Edgar Lewis. Met o.a. Mitchell Lewis, Howard Hall, Victor Sutherland, Mabel Julienne Scott en Edward Roseman.

Dit is de eerste van de drie verfilmingen van het boek van Rex Beach. De schrijver produceerde zelf voor Select Pictures. De lengte is waarschijnlijk 5 of 6 reels, ongeveer 55m. Adrian Gil-Spear bewerkte het boek ondanks de aanwezigheid van de auteur zelf. Edward Earle verzorgde het camerawerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edward Roseman op televisie komt.

Reageer