Hein Beniest

Regisseur

Hein Beniest is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Zomercapriolen

1962 | Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

België 1962. Familiefilm van Hein Beniest. Met o.a. Robert Borremans, Jos Van den Broeck, Erwin Van Snick, Helene Overlaet en Jef Cassiens.

Een totaal mislukte poging van een Vlaamse kolderfilm, een financiële ramp voor de makers en het einde van Beniests speelfilm-regisseursdromen. Drie studenten trekken samen in een oud karretje door de Vlaamse provincies en maken er kennis met de plaatselijke dialecten. Onwaarschijnlijk ongeloofwaardig worden zij bovendien nog achtervolgd door een Russische atoomwapenspion en iemand van de Amerikaanse contraspionage. Filmkolder is een moeilijk genre dat hier bijna integraal de mist ingaat.

Zwervers in het land der dromen

1959 | Familiefilm, Fantasy

België 1959. Familiefilm van Hein Beniest. Met o.a. Rudi Mattens, Aloïs Overlaet, Helene Overlaet, Julienne De Bruyn en Renaat Grassin.

Dromend trekt een jongetje in het gezelschap van Tijl (Uilenspiegel?) met de hulp van twee ballons eeuwen terug naar de sprookjeswereld. Amateuristische, middeleeuwse kledij komt in zwart-wit niet tot zijn recht, ook de grimage laat te wensen over. Was destijds ook financieel een ramp.

Kinderen in Gods hand

1958 | Familiefilm, Drama

België 1958. Familiefilm van Hein Beniest. Met o.a. Helene Overlaet, Rudi Martens, Elza Van Cant, Herman Van der Eecken en Aloïs Overlaet.

Twee Hongaarse kinderen worden tijdens WO II door Vlaamse pleegouders opgenomen, die door de bezetter worden gearresteerd. De kinderen belanden resp. in een instelling en in een klooster. Na de oorlog moeten zij noodgedwongen terug naar Hongarije. Amateuristisch sociaal drama met de na[KA3]ieve nadruk op de mooie, christelijke Vlaamse levensstijl. Swa en Jef Cassiers (alias het komische duo De Woodpeckers) in een onverwachte rol van twee gekke paters.

Moeder, wat zijn we rijk

1957 | Familiefilm

België 1957. Familiefilm van Hein Beniest. Met o.a. Tom Pigmans, Elza van Cant, Rudi Mattens, Helene Overlaet en Willy Blomme.

Amateuristische, houterige gezinsfilm over een Vlaamse familie met financiële problemen. Afschuwelijk melodramatisch, bovendien gefinancierd door de Algemeen Beschaafd Nederlands-centrale met de bedoeling binnen te dringen in vrouwenorganisaties om moeders ertoe aan te zetten A.B.N. te spreken!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hein Beniest op televisie komt.

Reageer