Circé Lethem

Acteur

Circé Lethem is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Retrospekt

2018 | Drama

Nederland/België 2018. Drama van Esther Rots. Met o.a. Circé Lethem, Martijn van der Veen, Lien Wildemeersch, Felice de Bruijn en Frederique de Bruijn.

Een jonge moeder is met hersenletsel in een instelling beland, maar hoe is ze daar gekomen? Even fragmentarisch als het geheugen van de vrouw wordt de kijker deelgenoot gemaakt van haar gevoelens en poging tot reconstructie. Naast militant tromgeroffel en theatrale zang als ironisch commentaar speelt subjectief geluid een bijzondere rol: bewust inwisselbare dialogen worden soms naar de achtergrond geduwd. Een filmische smartlap over manipulatie en grenzen stellen, die een moedige poging doet tot een eigenzinnige vertelling, maar dreigt te verzanden in verwarring.

La fille de son père

2001 | Drama

Frankrijk 2001. Drama van Jacques Deschamps. Met o.a. Natacha Régnier, François Berléand, Fanny Cottençon, Frédéric Pierrot en Circé Lethem.

Om zich te wreken op zijn overspelige vrouw introduceert Henri (François Berléand) zijn buitenechtelijke achttienjarige dochter Anna (Natacha Régnier), een nietsvermoedend meisje dat haar vader nooit heeft gekend. Hoewel de twee biologisch niets met elkaar te maken hebben ontstaat gaandeweg een intieme vader-dochter relatie met alle man-vrouw spanning van dien. Een interessante film over liefde, jaloezie en wraak. De makers werden geïnspireerd door het boek Njetotsjka Njezwanowa van Dostojewski.

Les destinées sentimentales

2000 | Romantiek

Frankrijk/Zwitserland 2000. Romantiek van Olivier Assayas. Met o.a. Emmanuelle Béart, Charles Berling, Isabelle Huppert, Olivier Perrier en Dominique Reymond.

Groots opgezet kostuumdrama van de regiseur die daarvoor uitsluitend films maakte die zich afspelen in het hedendaagse Parijs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Circé Lethem op televisie komt.

Reageer