Francesco Nuti

Regisseur, Acteur, Scenarist

Francesco Nuti is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 10 films gevonden.

Donne con le gonne

1991 | Romantiek, Komedie

Italië 1991. Romantiek van Francesco Nuti. Met o.a. Francesco Nuti, Carole Bouquet, Gastone Moschin, Didi Perego en Cinzia Leone.

Nuti en Bouquet spelen het echtpaar Renzo en Margherita. Ze houden zielsveel van elkaar, maar Renzo vindt dat vrouwen in de keuken horen en Margherita is het daar niet mee eens. De film begint in de rechtszaal, waar Margherita Renzo aanklaagt. In terugblik zien we Renzo's jeugd, zijn burgerlijke en conservatieve ouders, zijn eerste ontmoeting met het onafhankelijke meisje dat later zijn vrouw zal worden, maar waarmee hij eerst gaat samenwonen. Tijdens een relatiecrisis vertelt zij hem dat hij haar al sinds lang niet meer seksueel bevredigt. Hij probeert te veranderen en tenslotte trouwen zij. Uiteindelijk beknot hij haar toch weer in haar vrijheid. Hij wordt veroordeeld, maar als hij uit de gevangenis komt, gaat hij weer naar haar terug.

Willy Signori e vengo da lontano

1989 | Komedie, Romantiek

Italië 1989. Komedie van Francesco Nuti. Met o.a. Francesco Nuti, Isabella Ferrari, Anna Galiena, Alessandro Haber en Cristina Gaioni.

Romantische komedie met een sociale ondertoon, net iets te leuk voor z`n eigen bestwil. De journalist Willy Signori, (Nuti), is getuige van een auto-ongeluk waarbij een man omkomt. Willy heeft een arrogante, chique vriendin en een broer die aan de drank is. De zwangere vrouw van de dode komt op de proppen en Willy besluit voor haar te zorgen. Maar het dubbelleven wordt hem te machtig. Hij vlucht naar Afrika met zijn broer en de zwangere vrouw volgt hem. Best aardig.

Caruso Pascoski di padre Polacco

1988 | Komedie

Italië 1988. Komedie van Francesco Nuti. Met o.a. Francesco Nuti, Clarissa Burt, Ricky Tognazzi, Antonio Petrocelli en Carlo Monni.

Een Florentijnse psycho-analist raakt volledig in de war als zijn vrouw hem verlaat voor een andere man. Na verloop van tijd komt hij weer bij zinnen. De patiënten die hij behandelt zijn interessanter dan de hoofdpersoon zelf. Een niet al te geslaagde komedie, waarom alleen in Italië gelachen wordt. Netjes geproduceerd, maar niets bijzonders. Het scenario is van hoofdrolspeler/regisseur Nuti, Giovanni Veronesi en David Grieco. Achter de camera stond Gianlorenzo Battaglia.

Stregati

1986 | Romantiek

Italië 1986. Romantiek van Francesco Nuti. Met o.a. Francesco Nuti, Ornella Muti, Novello Novelli, Alex Partexano en Mirta Pepe.

Een banaal 'jongen ontmoet meisje, en raakt meisje weer kwijt'-verhaal dat de kijker niet zal ontroeren. Nuti speelt een nachtelijke DJ en playboy die in de eerste scène een dom getrouwd vrouwtje verleidt en haar deelt met zijn vader, eigenaar van een seksbioscoop. Al gauw raakt hij in de ban van een geheimzinnige schone die met een andere man trouwt. Deze film over vluchtige ontmoetingen is deprimerend hoewel het camerawerk van de bovenste plank is. Helaas is het allemaal zo sloom dat u de aftiteling misschien niet meer wakker meemaakt.

Tutta colpa del paradiso

1985 | Romantiek, Komedie

Italië 1985. Romantiek van Francesco Nuti. Met o.a. Francesco Nuti, Ornella Muti, Roberto Alpi en Laura Betti.

Het paradijs is in deze film de berg Monte Rosa waar een jonge naturalist en zijn vrouw wonen met hun zoon, Lorenzo, die ze hebben geadopteerd nadat zijn echte moeder was verdwenen en zijn vader tot vijf jaar gevangenisstraf was veroordeeld wegens roof. Als deze vrijkomt, besluit hij dat hij zijn zoon terug wil maar de ontwapenende eerlijkheid en vriendelijkheid van het echtpaar, en bovenal zijn tegenzin om de jongen pijn te doen door hem zijn paradijs te ontnemen, brengen hem tot andere gedachten. Een eenvoudige film met een heel mooie locatie.

Casablanca Casablanca

1985 | Romantiek

Italië 1985. Romantiek van Francesco Nuti. Met o.a. Francesco Nuti, Giuliana de Sio, Daniel Olbrychski, Novello Novelli en Marcello Lotti.

Dit simpele maar onderhoudende liefdesverhaal speelt in Marokko. Een biljarter doet mee aan het wereldkampioenschap in Casablanca maar wordt verliefd op een mooie vrouw. Er zijn nostalgische verwijzingen naar Rick's Bar en naar de filmklassieker CASABLANCA. De film heeft een te verwachten happy-end en alle acteurs zijn leuk en aardig.

Son contento

1983 | Romantiek, Komedie

Italië 1983. Romantiek van Maurizio Ponzi. Met o.a. Francesco Nuti, Barbara De Rossi, Carlo Giuffrè en Ricky Tognazzi.

Een oud, afgezaagd verhaal met een stel melodramatische figuren. Een cabaretartiest raakt in een geestelijke en lichamelijke crisis als de vriendin die hij vier jaar heeft gehad hem verlaat. Daardoor verliest hij een stel lucratieve contracten voor optredens, maar gelukkig maken zijn vriendin en hij het weer goed. Een voorspelbare film met een zwak verhaal, die je rustig kunt missen.

Io, Chiara e lo scurro

1983 | Komedie, Sportfilm

Italië 1983. Komedie van Maurizio Ponzi. Met o.a. Francesco Nuti, Giuliana de Sio, Marcello Lotti, Renato Cecchetto en Antonio Detrocelli.

Een eenzame, uit Toscane afkomstige hotelportier toont zijn uitzonderlijke biljarttalenten in de buurtkroeg en verslaat daar zelfs de kampioen. Deze haalt hem uit wraak over om voor geld te gaan spelen, waardoor hij diep in de schulden belandt. Deze verfrissende eenvoudige komedie geeft een sfeervol beeld van het nachtelijke Rome. De toeschouwer krijgt een aantal verbazende biljarttrucs te zien zonder dat er van stand-ins gebruik is gemaakt. (Lotti is drievoudig Italiaans kampioen en acteur- scenarioschrijver Nuti ging maanden lang in training voor zijn rol). In deze film zit ook een verrassende rol van De Sio als de aanvankelijk sceptische saxofiniste die Nuti uit de nesten helpt.

Madonna che silenzio c'è stasera

1982 | Drama, Komedie

Italië 1982. Drama van Maurizio Ponzi. Met o.a. Francesco Nuti en Edi Angelillo.

Onbeduidende sociale komedie, middelmatig gespeeld en geregisseerd. Een dag vol tegenslagen uit het leven van Nuti, die op de fiets is geklommen om een baantje te zoeken en vele merkwaardige figuren tegenkomt.

Ad ovest di Paperino

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Alessandro Benvenuti. Met o.a. Alessandro Benvenuti, Athina Cenci en Francesco Nuti.

Drie jonge mensen lopen elkaar tegen het lijf in Florence. Een van hen werkt bij een particulier radiostation, de tweede is kunstenaar en de derde is werkloos. Ze hebben vreemde ontmoetingen en brengen hun tijd door zonder tot een oplossing te komen voor hun persoonlijke problemen. Een komedie die in het begin mogelijkheden lijkt te hebben maar zich vervolgens doelloos voortsleept, ondanks de sympathieke hoofdpersonen. De film zou meer hebben gehad aan een goed script en een betere regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francesco Nuti op televisie komt.

Reageer