Claude Santelli is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Père Aimable

1990 | Drama

Frankrijk 1990. Drama van Claude Santelli. Met o.a. Fernand Ledoux, Geneviève Fontanel, Jean-Pierre Sentier en Gérard Darrieu.

Bewerking zonder grote cinematografische diepgang van het werk van De Maupassant. Een rijke, gierige boer verbiedt het huwelijk tussen zijn zoon en een vrouw met een kind, dat van een zijn vroegere landarbeiders is. Rest de rauwe stijl van de romanschrijver en de verfijnde acteerprestatie van Ledoux in de hoofdrol.

Madame Baptiste

1990 | Drama

Frankrijk 1990. Drama van Claude Santelli. Met o.a. Isabelle Huppert, Roger Van Hool en Christian Bouillet.

Op veertienjarige leeftijd laat Blanche haar nichtjes uit de hogere kringen, die hun dagen op het strand doorbrengen, in de steek om in gezelschap van een boerenknecht de koeien te gaan hoeden. Het vervolg laat zich gemakkelijk raden! Het betreft hier een bewerking van een verhaal van Guy de Maupassant (1850-1893), wiens waarnemingen altijd even realistisch als wreed waren. De regie is pointillistisch, ferm en zeer trouw aan het origineel. Er wordt zeer overtuigend geacteerd.

Ennemonde

1990 | Drama

Frankrijk 1990. Drama van Claude Santelli. Met o.a. Jeanne Moreau, André Marcon, Valérie Alane, Catherine Alcover en Jean-Pierre Bagot.

De verfilming van een van de laatste novelles van Jean Giono, die hij in 1968 schreef. Het drama speelt zich af in een klein, afgelegen dorpje in de Haute-Provence, waar een ongelukkig getrouwde vrouw op haar retour voor het eerst in haar leven verliefd wordt en vastbesloten is van deze liefde wat te maken. Een tegelijk symbolische en realistsiche schets van een besloten wereldje, waarin verbittering zegeviert. De personages staan boven goed en kwaad, zoals Giono ze in al zijn werk beschrijft. Een zeer fatsoenlijke regie die, hoewel de novelle soms als een tragedie aandoet, daar niet in meegaat. De film dankt veel aan het grote talent van Moreau.

Duo

1990 | Drama, Komedie

Frankrijk 1990. Drama van Claude Santelli. Met o.a. Pierre Arditi, Evelyne Bouix, Denise Gence, Matthias Habich en Jean-Jacques Moreau.

Een bewerking van de roman van Colette met inbegrip van de onnavolgbare sensuele sfeer die zij weet te scheppen, waarin het noodlot en de humor (Senia in de rol van gekke pianist mag niemand missen) het tegen elkaar afleggen. Het is de zorgvuldige regie die het mogelijk maakt deze sfeer - hoewel iets te nadrukkelijk aanwezig - over te brengen. Uitstekend spel en mooie plaatjes van Jean Monsigny.

La confession d'un enfant du siècle

1988 | Drama

Frankrijk 1988. Drama van Claude Santelli. Met o.a. Sami Frey, Marie-Christine Barrault en Michael Lonsdale.

Alfred de Musset verwerkte in dit werk zijn mislukte relatie met Georges Sand en smeerde hem alle fouten aan (1836). Laatstgenoemde nam echter wraak met [KL]Lui et elle[KLE] (1859). Genoeg daarover. Afgezien van het (bewerkte) verhaal over deze beroemde relatie is het vooral interessant in deze film een zeer scherpzinnige beschrijving van het levensleed van een romantische generatie te ontdekken. Slimme tv-versie zonder grote verdiensten als het gaat om het herscheppen van het betreffende tijdperk maar wel met veel uitstekend acteerwerk.

Berthe

1988 | Familiefilm, Drama

Frankrijk 1988. Familiefilm van Claude Santelli. Met o.a. Marie-Christine Barrault, Pierre Vernier, Michel Duchaussoy, Michel Aumont en Stéphane Jobert.

Verfilming van een van de verhalen van Guy de Maupassant uit Contes de la Bécasse. Maupassant schreef veel wrede en harde verhalen over de jeugd. In dit verhaal gaat het om een debiel meisje en een arts die probeert haar te helpen. Gevoelig en op een indringende manier verfilmd, zonder sentimentaliteit. De sfeer van het kasteel en het gedrag van de bewoners worden op een poe[KA3]tisch-realistische manier weergegeven.