Kenichi Hagiwara: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Ryoma o kitta otoko

1987 | Drama

Japan 1987. Drama van Kosaku Yamashita. Met o.a. Kenichi Hagiwara, Jinpachi Nezu en Miwako Fujitani.

De geschiedenis van een aantal mannen die trouw zijn aan een leider en van de voorstanders van een restauratie. Tot de eerstgenoemden behoort de arrogante commandant Sasaki en de intellectueel Ryoma behoort tot de laatste groep. Deze twee zullen tegenover elkaar komen te staan. Goede fotografie in deze buitensporig lange en enigszins saaie film.

Koibumi

1986 | Drama

Japan 1986. Drama van Tatsumi Kumashiro. Met o.a. Kenichi Hagiwara, Mitsuko Baisho en Keiko Takahashi.

Hagiwara, een middelmatige acteur, is getrouwd met een huisvrouw en heeft een puberzoon. Op een dag ontvangt hij een brief van een ex-vriendin die hem schrijft dat ze sterven gaat. Hij besluit naar haar toe te gaan om bij haar te zijn. De vertolking van de sensuele en hartelijke Baisho is opmerkelijk.

Appasionata

1983 | Drama

Japan 1983. Drama van Tatsumi Kumashiro. Met o.a. Kenichi Hagiwara, Mieko Hadara, Mariko Fuji en Kanako Higushi.

Vermoeiend psychologisch drama gesitueerd in Japan tussen 1912 en 1925, de zogeheten 'taisho'-periode, een tijd van grote intellectuele en seksuele vrijheid. De hoofdpersoon heeft tuberculose en spuwt regelmatig bloed in de camera; verder pleegt bijna iedereen op fotogenieke wijze zelfmoord en wordt er vrij veel hysterisch geschreeuwd.

Kagemusha

1980 | Historische film, Drama, Experimenteel, Actiefilm

Japan 1980. Historische film van Akira Kurosawa. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Tsutomu Yamazaki, Kenichi Hagiwara, Hideji Otaki en Hideo Murata.

Japan, zestiende eeuw. De machtige veldheer Shingen Takeda wordt het slachtoffer van een kogel uit een geweer, een wapen dat tot dan toe in Japan onbekend was. De Takeda-clan besluit om in de gevangenis een dubbelganger van de dode te zoeken om de dood van de veldheer te kunnen verzwijgen. Wat volgt is een meesterlijk epos, soms grappig, soms majestueus, soms ontroerend, waar niets op af te dingen valt. Gefinancierd dankzij de inspanningen van o.a. Francis Coppola. Oscarnominatie Beste Buitenlandse Film, Gouden Palm in Cannes.