Michael Dunn: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

The Varrow Mission

1986 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1986. Sciencefiction van Peter Semelka. Met o.a. Michael Dunn, Dale Angell, Vern Adix, Keith Nelson en Dan Harville.

Adolescenten die een feestje gebouwd hebben in een huis, waarvan het gerucht gaat dat het bespookt is, ontdekken een basis van buitenaardse wezens. Tegen het eind wordt het best aardig, maar de kijker kan zich beter niet blootstellen aan al het slechte spel en het slechte dialoog dat erin voor komt. Opgenomen in Utah. Ook bekend als TEEN ALIEN.

The Freakmaker

1974 | Horror

Verenigde Staten 1974. Horror van Jack Cardiff. Met o.a. Michael Dunn, Brad Harris, Scott Antony, Julie Ege en Jill Haworth.

Adolescenten die een feestje gebouwd hebben in een huis, waarvan het gerucht gaat dat het bespookt is, ontdekken een basis van buitenaardse wezens. Tegen het eind wordt het best aardig, maar de kijker kan zich beter niet blootstellen aan al het slechte spel en het slechte dialoog dat erin voor komt. Opgenomen in Utah. Ook bekend als TEEN ALIEN.

The Abdication

1974 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1974. Drama van Anthony Harvey. Met o.a. Peter Finch, Liv Ullmann, Cyril Cusack, Paul Rogers en Michael Dunn.

Slepend historisch drama over koningin Christina van Zweden die afstand deed van de troon om zich tot het katholicisme te bekeren. Finch is de kardinaal die haar oprechtheid op de proef moet stellen; maar ze wordt op hem verliefd. Dunn overleed tijdens de opnamen.

La Loba y la paloma

1974 | Avonturenfilm

Spanje 1974. Avonturenfilm van Gonzalo Suáres en Gonzalo Suarez. Met o.a. Carmen Sevilla, Donald Pleasence, Michael Dunn, Muriel Catalá en Aldo Sambrell.

Een net uit de gevangenis ontslagen man wil dat zijn vrouw hem helpt om een schat te ontdekken. Een film met demystificerend-provocerende pretenties die slechts in het belachelijke blijft steken.

Werewolf of Washington

1973 | Horror

Verenigde Staten 1973. Horror van Milton Moses Ginsberg. Met o.a. Dean Stockwell, Biff McGuire, Clifton James, Beeson Carroll en Jane House.

Kinderachtig probeersel om de Watergate-affaire te vermengen met het traditionele horrorgenre. Alleen kijken als u er echt nieuwsgierig naar bent.

The Mutations

1973 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Jack Cardiff. Met o.a. Donald Pleasence, Tom Baker, Brad Harris, Julie Ege en Michael Dunn.

Teneinde te kunnen experimenteren met het kruisen van mensen en planten, ontvoert de geleerde Pleasence zijn nietsvermoedende studenten en benut hen als proefkonijnen. De voorspelbare plot voert waarlijk groteske elementen op - om van de karakters maar te zwijgen. Het wordt sterk afgeraden deze film onder het avondeten te zien.

Il Castello delle donne maldette

1973 | Horror, Erotiek

Italië 1973. Horror van Robert H. Oliver. Met o.a. Rossano Brazzi, Michael Dunn, Christiane Royce, Simone Blondell en Boris Lugosi.

Er zijn films genoeg die voortborduren op andermans succes, maar zelden op zo`n smerige manier. Graaf Frankenstein experimenteert met gestolen lijken en plaatselijke Neanderthalers(!) waarvan er een gespeeld wordt door een acteur met de veelzeggende naam Boris Lugosi. Nee, het is geen klucht. Het is een goedkoop, droevig stemmend mengsel van barbaarse horror en sex. Ook bekend als DR. FRANKENSTEIN'S CASTLE OF FREAKS, THE HOUSE OF FREAKS, THE MONSTER OF DR. FRANKENSTEIN en IL CASTELLO DELLA PAURA.

Goodnight, My Love

1972 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1972. Mysterie van Peter Hyams. Met o.a. Barbara Bain, Gianni Russo, Walter Burke, Lou Wagner en Lou Cutell.

Fatale blondine Bain huurt privé-detective Boone en zijn assistent Dunn in om haar verdwenen verloofde op te sporen. Wanneer ze hem vinden ligt hij op de grond, na nogal hardhandig uit een raam te zijn geduwd. Ze ontdekken dat hij is opgeruimd in opdracht van nachtclubeigenaar Buono, die hij had bestolen. De zaak wordt ingewikkelder wanneer blijkt dat de opdracht al vóór de diefstal werd gegeven. Ongewone maar uitstekend opgebouwde hulde aan de film noir, die volledig de sfeer ademt van de grote klassiekers in het genre. De handeling speelt zich dan ook af in het L.A. van 1946. De dialogen zijn leuk en bijzonder spitsvondig. Het duo van de ruwe Boone en de immer bange dwerg Dunn is praktisch volmaakt, en Buono brengt een knappe persiflage op Sidney Greenstreet.

Murders in the Rue Morgue

1971 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1971. Thriller van Gordon Hessler. Met o.a. Jason Robards, Herbert Lom, Christine Kaufmann, Lilli Palmer en Adolfo Celi.

Kaufman, de vrouw van de eigenaar van het Grand Guignol- theater Robards, wordt geplaagd door een steeds terugkerende nachtmerrie. Hierin wordt ze aangevallen door een man met een bijl, om op het nippertje gered te worden door een gigantische aap. De droom wordt werkelijkheid wanneer het lijk van één van de spelers afschuwelijk verminkt gevonden wordt. Er volgen nog meer slachtoffers, die allen één ding gemeen hebben: iedereen heeft ooit met Robards gewerkt. Het spoor leidt naar Lom, een ex-medewerker van wie gedacht werd dat hij jaren geleden verongelukt was. Weer een versie van de Edgar Allan Poe-klassieker, deze keer vermengd met elementen uit HOUSE OF WAX en PHANTOM OF THE OPERA. Het huwelijk tussen de drie klikt echter niet omdat Hessler als regisseur faalt. Christopher Wicking en Henry Slesar bewerkten het verhaal. In Spanje gefilmd door Manuel Berenguer.

Trop petit, mon ami

1970 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1970. Misdaad van Eddy Matalon. Met o.a. Michael Dunn, Jane Birkin, Bernard Fresson, Claude Brasseur en André Pousse.

Een dwerg die als bediende in een casino werkt, bereidt sinds jaren een coup voor, als wraak tegen de mensheid. De dochter van de bankier die hij wil beroven, wordt van haar kostschool gehaald, gewurgd en vervangen door een dubbelgangster. De roman van James Hadley Chase kreeg een chaotische scenariobewerking waarop de debuterende regisseur geen enkele greep heeft, zodat de acteurs moedeloos aanmodderen en het publiek heel snel de draad en de interesse kwijtraakt. Jammer voor Dunn, die in de hoofrol beter verdiende.

Kampf um Rom - 2. Teil: Der Verrat

1969 | Historische film

Duitsland​/​​Roemenië​/​​Italië 1969. Historische film van Robert Siodmak. Met o.a. Laurence Harvey, Robert Hoffmann, Michael Dunn, Honor Blackman en Harriet Anderson.

Het tweede deel begint met het verzet van Ostrogoth Hoffmann die wil dat er vrede komt. Zijn keizerin Anderson kan slechts aan wraak denken. Ze verraadt Harvey op een arglistige manier en de bloedige strijd gaat weer verder. Het pseudo-historische gelul van deel een gaat onverstoord verder en is er beslist niet boeiender op geworden, maar gelukkig wel korter. Ladislas Fodor bewerkte de roman van Felix Dahn ditmaal alleen, terwijl Richard Angst weer achter de camera stond. Voor de internationale release werden beide delen samengesmolten tot één film van 95m en op de markt gebracht als STRUGGLE FOR ROME, waar helemaal geen samenhang meer in terug te vinden is. Spijtig genoeg zou dit de zwanezang worden van Siodmak, een regisseur die toch heel wat sterke prenten op zijn naam heeft staan.

Justine

1969 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van George Cukor. Met o.a. Anouk Aimée, Dirk Bogarde, Robert Forster, Anna Karina en Phillipe Noiret.

Modieuze film die de fans van Lawrence Durrell's Alexandria Quartet niet zal vermogen te behagen, maar hij doet het goed als exotische kitsch. Cukors veelvuldige toepassing van groothoekopnamen zal bij uitzending op tv niet veel effect sorteren. Opgenomen in Tunis. Gefilmd in Panavision.

The Last Roman

1968 |

1968. Robert Siodmak. Met o.a. Honor Blackman, Michael Dunn, Lang Jeffries, Harriet Andersson en Laurence Harvey.

Modieuze film die de fans van Lawrence Durrell's Alexandria Quartet niet zal vermogen te behagen, maar hij doet het goed als exotische kitsch. Cukors veelvuldige toepassing van groothoekopnamen zal bij uitzending op tv niet veel effect sorteren. Opgenomen in Tunis. Gefilmd in Panavision.

No Way to Treat a Lady

1968 | Komedie, Romantiek, Thriller

Verenigde Staten 1968. Komedie van Jack Smight. Met o.a. Rod Steiger, Lee Remick, George Segal, Eileen Heckart en Murray Hamilton.

Vermomd als een Ierse priester, dringt Steiger het appartement binnen van een weduwe. Hij wurgt haar en laat haar achter in de badkamer. Commissaris Segal verklaart aan de pers dat dit onmogelijk het werk kan zijn van een amateur, dit is het werk van een meester. De ijdele Steiger belt hem op om hem te bedanken voor het compliment. Naarmate er meer slachtoffers vallen, wordt ook zijn telefonisch duel met Segal heviger. Vreemde mengeling van suspense, zwarte komedie en melodrama. Steiger is geknipt voor deze rol van geniale maniak, die een meester is in het vermommen. Het spirituele scenario werd geschreven door John Gay, naar de roman van William Goldman. Inventieve fotografie van Jack Priestley.

Madigan

1968 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Don Siegel. Met o.a. Richard Widmark, Henry Fonda, Harry Guardino, Inger Stevens en James Whitmore.

Politiedetective Dan Madigan (Widmark) valt met een collega een hotelkamer binnen waar een gangster in bed ligt met een hoertje. De gangster gebruikt het meisje als schild en weet te ontsnappen. Hoofdcommissaris Fonda geeft het onfortuinlijke duo 72 uur de tijd om hem te arresteren. Spannende en vlot gemaakte politiefilm, die de toeschouwer de hele tijd door in spanning houdt. Knap spel van Widmark, Fonda en al hun tegenspelers. Zoals steeds houdt Siegel het tempo hoog en zorgt hij geregeld voor verrassingen. Het scenario werd geschreven door Abraham Polonsky, Harry Kleiner en Henri Simoun, naar de roman The Commissioner van Richard Dougherty. Russell Metty filmde het grootste deel van de actie in de straten van New York. Tussen 1972 en 1974 speelde Widmark in een aantal tv-sequels in de reeks NBC MYSTERY MOVIE. Gedraaid in Techniscope.

Kampf um Rom - 1. Teil

1968 | Historische film, Avonturenfilm

Duitsland​/​​Italië​/​​Roemenië 1968. Historische film van Robert Siodmak. Met o.a. Laurence Harvey, Sylva Koscina, Robert Hoffmann, Michael Dunn en Honor Blackman.

Het Romeinse Rijk is in verval. De macht wordt gedeeld door de Byzantijnen en de Ostrogothen. De Romeinse prefect Harvey ontketent op slinkse wijze de strijd tussen beide grootmachten. Met de hulp van de Byzantijnse keizerin Koscina weet hij de Ostrogothen zodanig verzwakken, dat ze onmogelijk nog de heerschappij over Rome kunnen opeisen. Pseudo-historisch spektakel, dat kompleet de mist ingaat, door een verward en onmogelijk scenario, geschreven door Ladislas Fodor en David Ambrose, gebaseerd op de roman van Felix Dahn. De personages worden slechts twee dimensionaal en zijn ondergeschikt aan de grootse decors en de vele massascènes. Van de vele bekende namen wordt vooral verwacht dat ze 'aanwezig zijn'. Riz Ortolani componeerde een mooie symfonische score en het geheel werd overweldigend in beeld gebracht door Richard Angst. Van een man als Siodmak verwacht je veel meer. Gevolgd door een tweede deel.

Boom!

1968 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1968. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Elizabeth Taylor, Richard Burton, Noel Coward, Joanna Shimkus en Michael Dunn.

Alleen filmgekken die Losey's bijzonder originele regie- aanpak bewonderen zullen deze mistige bewerking van Tennessee Williams The Milk Train Doesn't Stop Here Anymore kunnen waarderen. De prachtige lokaties op Sardinië en in Rome en de goede rol van Shimkus kunnen de film echter niet redden.

You're a Big Boy Now

1966 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1966. Drama van Francis Ford Coppola. Met o.a. Elizabeth Hartman, Peter Kastner, Geraldine Page, Julie Harris en Rip Torn.

Een overrompelende, afwijkende film over een jongeman met te veel beschermende ouders die dank zij verleidelijke actrice Hartman het leven leert kennen. Deze ongewone film is niet naar ieders smaak, maar het acteerwerk is schitterend. Dolph Sweet is dolkomisch als agent. Wat ook nog helpt is dat alles gefilmd is met New York als achtergrond.

Ship of Fools

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van Stanley Kramer. Met o.a. Vivien Leigh, Oskar Werner, Simone Signoret, José Ferrer en Lee Marvin.

GRAND HOTEL op zee vlak voor het uitbreken van WO II. Een voortreffelijke bezetting met inbegrip van Leigh, in haar laatste film, als ontnuchterde gescheiden vrouw, Werner en Signoret als ongetrouwd liefdespaar en Marvin als baseballer met losse vuisten. Een indringend drama. Oscars voor het camerawerk en de art direction. is.