Karl Friedrich Gerster

Acteur

Karl Friedrich Gerster is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Der Hurenstreik - Eine Liebe auf St. Pauli

1999 | Romantiek

Duitsland 1999. Romantiek van Martin Enlen. Met o.a. Barbara Auer, Sandra Speichert, Niels-Bruno Schmidt, Monica Bleibtreu en Peter Franke.

In de Hamburgse haven ligt een oude bananenboot, de Cap San Diego, die omgebouwd is tot museumschip. Op een morgen prijkt er een reuzenachtige liefdesverklaring aan van kunstenaar Nikolaus (Schmidt) voor een zekere Sandy, die in werkelijkheid Isabell (Speichert) is, de dochter van senator R[KA3]oder (Franke). Het humorloze gezag vindt de bekladding helemaal niet zo leuk en smijt Nikolaus in de bak. De beledigde overheid heeft buiten de waard gerekend met Nikolaus` solidaire buurt: Sankt Pauli. De dames uit de Herbertstra[KL29]e e.o. hebben een zwakke plek voor hun artistieke buurtgenoot en onder leiding van Elisa (Auer) gaan ze in staking en weigeren nog langer op hun rug te werken, daarbij geholpen door de plaatselijke bierbrouwerij. Als gevolg hiervan blijven de toeristen weg, zijn de caf[KA1]e`s leeg, zitten de souteneurs zonder centen en komt het stadsbestuur in de problemen. Er wordt een oplossing gevonden: `s nachts verdwijnt het wraakschrift van de boot en de officier van justitie beschikt niet meer over het bewijsmateriaal voor een aanklacht. Voordat Nikolaus en Sandy alias Isabell elkaar in de armen kunnen sluiten, moeten zij toch nog een paar hindernissen overwinnen. Dat laatste komt omdat het scenario van Beate Langmaack eigenlijk niet voldoende was voor een avondvullende tv-film. De kluchtige onzin onder de routineuze regie van Enlen is genietbaar. Auer is goed, Speichert en Schmidt zijn aantrekkelijk. De internationaal vermaarde prostitu[KA1]ee Domenica (voor wie de dagen nu wel beginnen te tellen) is te zien als zichzelf.

Barschel - Mord in Genf

1993 | Biografie, Drama

Duitsland 1993. Biografie van Uwe Boll en Frank Lustig. Met o.a. Michael Rasmussen, Peter Schwab, Karl Friedrich Gerster en Bernd Rieser.

Een regisseur die weinig succes heeft, en een sceptische producent discussiƫren erover of ze een film zullen maken over de zaak Barschel. Zij reconstrueren de ingewikkelde zaak en komen tot de conclusie dat Barschel vermoord is. Door de kunstmatige constructie gaan de beide regisseurs helaas een echte confrontatie uit de weg en wordt het hoogst actuele onderwerp niet voldoende benut.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karl Friedrich Gerster op televisie komt.

Reageer