Marc Lizier

Componist

Marc Lizier is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Instant Dreams

2017 | Documentaire

Nederland 2017. Documentaire van Willem Baptist.

Een essayistische documentaire over de aantrekkingskracht van instant film; een ode aan de polaroid. We volgen vier mensen van wie het leven is verbonden door de fascinatie met en liefde voor analoog.

A Strange Love Affair with Ego

2015 | Documentaire

Nederland 2015. Documentaire van Ester Gould.

Als kind wist regisseur Ester Gould precies wat ze later wilde worden: haar twee jaar oudere zus Rowan. Ester ging zoek naar andere wervelende, narcistische vrouwen (uit verschillende generaties) en probeerde te begrijpen waarom zij zich gedragen zoals ze zich gedragen. Het resultaat, A Strange Love Affair with Ego, is zoveel meer dan een documentaire. Het is een zoektocht, een melodrama en een persoonlijk testament. En werd tijdens IDFA 2015 terecht onderscheiden met de prijs voor beste Nederlandse documentaire. De muziek van Marc Lizier werd genomineerd voor een Gouden Kalf.

The Other Side of Sleep

2011 | Thriller

Ierland 2011. Thriller van Rebecca Daly. Met o.a. Antonia Campbell-Hughes, Olwen Fouere, Gina Moxley en Aaron Monaghan.

Thriller van Rebecca Daly over jonge vrouw die in bos wakker wordt naast een lijk.

Bloody Mondays & Strawberry Pies

2008 | Documentaire

Nederland 2008. Documentaire van Coco Schrijber.

‘Het leven zou zo mooi kunnen zijn als we maar wisten wat ermee te doen.' Met dit citaat van Greta Garbo begint regisseur Schrijber een film over ons besef van tijd, over de vraag wat verveling precies is en over de manier waarop we aan die verveling denken te moeten ontsnappen.De film legt het ene na het andere verhaallijntje, beeld en citaat over elkaar heen. De experimentele vorm steekt positief af tegen alle publieksvriendelijke, weinig filmische televisiedocumentaires die maar al te vaak het bioscoopscherm bereiken. Maar wat Schrijber precies wil zeggen, blijft vaag.

Armando

2004 | Komedie

Nederland 2004. Komedie van Marco Knijnenburg. Met o.a. Ramsey Nasr, Sytske van der Ster, Hugo Konings en Ellen Röhrman.

Absurde komedie over zwakbegaafde kapper Armando die niets liever wil dan een eigen kapsalon. Zelfs als dat betekent dat hij iemand moet ontvoeren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marc Lizier op televisie komt.

Reageer