Yolanda Varela is acteur.
Er zijn 22 films gevonden.

El niño y el muro

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Daniel Gélin, Nino del Arco, Yolanda Varela, Linda Christian en Jorge Rigaud.

De bal waarmee een kind voor de Berlijnse muur speelt komt in de oostelijke sector terecht. Een slappe en dubbelzinnige weergave van een brandende kwestie.

La hermana blanca

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Tito Davison. Met o.a. Jorge Mistral, Yolanda Varela, Prudencia Grifell en Augusto Benedico.

De vierde versie, deze keer een Spaanstalige, van THE WHITE SISTER. De eerste dateert van 1915, de tweede van 1923 met Lilian Gish en Ronald Colman onder regie van Henry King, de derde van 1933 Helen Hayes en Clark Gable onder regie van Victor Fleming, die de mensen deden huilen. Gebaseerd op de roman The white sister van Francis Marion Crawford. Het verhaal is overbekend: een vrouw treedt het klooster in wanneer zij denkt dat haar geliefde in de oorlog gesneuveld is... maar hij komt terug!

Amor en la sombra

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Yolanda Varela, Enrique Rambal en Tony Carbajal.

Nadat haar vader overleden is, ontdekt een meisje dat haar boezemvriendin zijn minnares was. Een zouteloos en dom melodrama, waarin de heldin voor de verandering veel moet lijden vanwege haar zondige bestaan, ondanks een hart van goud.

Tres angelitos negros

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Yolanda Varela, Pedro Vargas en Marujita Díaz.

Een man wordt onschuldig verdacht van moord en moet daarom zijn zaak aan zijn vriendin overlaten en hulp gaan vragen aan een neef die thans priester is. Deze film was het debuut van de Spaanse zangeres Díaz in de Mexicaanse film. Verder niets bijzonders; veel liedjes.

Isla para dos

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Tito Davison. Met o.a. Arturo de Córdova, Yolanda Varela, María Douglas en Eva Calvo.

Een jongen en een meisje ontmoeten elkaar tijdens een treinreis. Zij gaat in de stad wonen, hij is op vakantie. Beiden worden verliefd, totdat zij achter zijn verleden komt. Een zeer goede film met magistrale rollen van de Córdova en Varela.

El Derecho a la vida

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Yolanda Varela, Kitty de Hoyos, Rosa Arenas en Manuel Fábregas.

De verschillende wijzen van reageren van een aantal vrouwen uit verschillende sociale klassen als zij ontdekken dat zij in verwachting zijn. Onvervalst reactionaire film, compleet met moraal: alle kinderen moeten geboren worden, koste wat het kost, of hun moeders ze nu kunnen onderhouden of niet.

Quiero ser artista

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Adalberto Martínez 'Resortes', Yolanda Varela, Kitty de Hoyos en Enrique Zambrano.

Een postbode brengt een bezoek aan een filmstudio, waar hij de wereld van de trucage ontdekt. Noch origineel, noch leuk.

Los Hijos del divorcio

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Yolanda Varela, Amparo Rivelles, Enrique Rambal en Rafael Bertrand.

De twee zonen van een ingenieur getuigen tegen hun stiefmoeder in een rechtszitting over de moord op een man. Schijnheilig en reactionair. Vermelding verdient het feit dat deze film het Mexicaanse debuut betekende van de Spaanse actrice Rivelles.

Locos peligrosos

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Tin Tan, Luis Aguilar, Yolanda Varela en Ariadna Welter.

Twee bedienden van een muziekwinkel worden beroemd als rock- zangers. Een stomme en uitermate saaie komedie.

La Torre de marfil

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Marga López, Yolanda Varela, Ernesto Alonso en Anita Blanch.

De tragedie die zich voltrekt tussen twee geliefden, beiden getrouwd. Een ambitieus melodrama, met zorg afgewerkt, iets zeer ongewoons in de toenmalige Mexicaanse film.

Los Amantes

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Yolanda Varela, Carlos Baena, Amanda del Llano en Jorge Martínez de Hoyos.

Twee studievrienden worden verliefd op twee hoertjes. De film werd in zijn tijd te realistisch bevonden, met als gevolg dat de censuur erin knipte. Slecht gespeeld.

Escuela de rateros

1956 | Misdaad

Mexico 1956. Misdaad van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Yolanda Varela, Rosa Arenas en Rosa Elena Durgel.

Een beruchte juwelendief probeert een ex-kameraad (die nu violist is) te strikken voor een grote slag. Wat zo aardig aan deze ridicule film is te zien hoe de Spanjaard Eduardo Fajardo de Argentijnse dief speelt: echt de moeite waard.

Asesinos en la noche

1956 | Misdaad, Drama

Mexico 1956. Misdaad van Miguel M. Delgado. Met o.a. Armando Silvestre, Yolanda Varela, Miguel Torruco en Luis Lomelí.

Een man komt na onschuldig in de gevangenis te hebben gezeten, weer vrij. Hij wil zich wreken op de schuldige in deze acceptabele film.

Viva la juventud

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Andy Russell, Resortes, María Victoria en Yolanda Varela.

De wederwaardigheden van twee volstrekt verschillende studenten: de [KA1]e[KA1]en een uitstekend rugby-speler, de ander een ijverige, beminnelijke jongeman. Het enige vermakelijke aan de film is te zien hoe de hoofdrollen (de studenten!) gespeeld worden door veertigers!

Una Movida chueca

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Clavillazo, Yolanda Varela, Raúl Ramírez en Dolores Camarillo.

Een geleerde neemt een zwerver in dienst om een serum uit te proberen waarmee je de toekomst kunt voorspellen. Deze flauwe film vervalt steeds in herhalingen.

Lo que le pasó a Sensón

1955 |

Mexico 1955. Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Ana Bertha Lepe, Yolanda Varela en Andrés Soler.

Een parodie op SAMSON AND DELILAH uit 1951 van Cecil B. De Mille. Deze simpele en platvloerse Mexicaanse versie was een groot kassucces.

Llamas contra el viento

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Ariadna Welter, Yolanda Varela, Annabelle Gutiérrez en Magda Guzmán.

Drie stewardessen vliegen naar Caracas om de mannen te ontmoeten van wie zij huwelijksaanzoeken hebben gekregen. Bij aankomst blijkt dat zij alle drie een brief van dezelfde man hebben ontvangen. Eén grote collectie ansichtkaarten met fraaie landschappen; de rest mag geen naam hebben.

El Siete Leguas

1955 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1955. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Linda Cristal, Arturo Martínez en Yolanda Varela.

Na de dood van Madero, maakt Pancho Villa zich op voor een verrassingsaanval op het garnizoen van de slechte López. De pittoreske situaties maken de film enigszins te harden.

Con quién andan nuestras hijas?

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Silvia Derbez, Martha Mijares, Luz María Aguilar en Yolanda Varela.

De trieste lotgevallen van verschillende jongeren die in slecht gezelschap verkeren. Hypocriet en moraliserend zoals er maar weinig zijn.

Mujer o fiera?

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. María Elena Marqués, Roberto Cañedo, Yolanda Varela en Alejandro Lugo.

Bij het uit de kerk komen ziet een pas getrouwd meisje dat haar man vermoord wordt. Vanaf dat moment haat zij alle mannen in dit pijnlijk slechte melodrama.

La Sombra de Cruz Diablo

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Rosa Arenas, César del Campo, Enrique Rambal en Yolanda Varela.

Een jongeman is zijn titel van graaf kwijt. Hij bindt de strijd aan met de autoriteiten om zijn titel weer terug te krijgen. Middelmatig, langdradig en verward.

El Sultán descalzo

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. German 'Tin Tan', Yolanda Varela, Oscar Pulido en Wolf Ruvinskis.

De dwaze lotgevallen van de komiek 'Tin Tan' in een harem. Goed gemaakt en innemend.