Peter Schlesinger

Acteur

Peter Schlesinger is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Bella Block - Auf der Jagd

1998 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1998. Misdaad van Markus Imboden. Met o.a. Hannelore Hoger, Rudolf Kowalski, Eva Kryll, Peter Heinrich Brix en Bernd Grawert.

Bella Block (Hoger) is in de zevende hemel: ze heeft een vaste vriend aan de haak geslagen. De gelukkige is Simon Abendroth (Kowalski), een wetenschapper aan de universiteit van Hamburg. Haar broze geluk is snel verstoord als ze naar het Varenbecker Wald even buiten de hanzestad geroepen wordt, waar de stoffelijke overschotten van een echtpaar uit Hamburg zijn gevonden. Het is duidelijk dat het echtpaar op beestachtige wijze vermoord werd, maar Bella tast volledig in het duister. Terwijl haar onderzoek gaande is, gebeurt er niet ver uit de buurt nog een tweede moord, die overeenkomsten vertoont met het eerste geval. Het leven op het land schijnt dus niet zo idyllisch te zijn als men denkt en Bella vermoedt dat de dader uit het naburige dorp komt. Ze besluit hem uit de tent te lokken door iemand te arresteren, die het gedaan zou kunnen hebben, maar onschuldig is. Haar list slaagt en haar analyse van een mislukt leven klopte. Het scenario van Eva Zahn en Volker A. Zahn is een degelijk psychologisch misdaadverhaal, dat op sublieme wijze door de koel spelende, ironische Hoger vertolkt wordt. Kowalski als Simon Abendroth zou de komende afleveringen aan Bella's zijde blijven als haar trouwe levenspartner, al gaat hun pad niet altijd over rozen. Het camerawerk is van Helmut Pirnat. De muziek van Nikolaus Glowna werd bekroond met de Duitse tv-prijs.

Das Hochzeitsgeschenk

1997 | Komedie

Duitsland 1997. Komedie van Bernd Böhlich. Met o.a. Anja Kling, Isabella Parkinson, Armin Rohde, Dieter Landuris en Gudrun Landgrebe.

Aantrekkelijke, donkerblonde Paula Kronenberg (Kling) is kunsthistorica. Haar ouders zijn in goeden doen geraakt door de hotelbusiness. Paula is lesbisch, maar dat heeft ze tot nog toe voor de buitenwereld verborgen gehouden, al krijgt haar vriendin Mecki (Parkinson) daar zo langzamerhand de zenuwen van en vindt dat ze maar uit de kast moeten komen. Als Paula`s zuster Vera (H[KA3]offerer) trouwt, laat Paula zich om de schijn op te houden vergezellen door de ingehuurde Tom Sch[KA3]onfeldt (Landuris). Vera merkt dat Paula niet gelukkig is. Ondertussen duikt Mecki op en trekt die natuurlijk de verkeerde conclusies. Leuke, simpele komedie der misverstanden met een uitstekende rolverdeling. Landgrebe, die bijna nooit teleurstelt, speelt Felicitas, de moeder van Paula en Vera. Het scenario is van Claudia Pütz en Katharina Eckart. Het camerawerk is van Markus Hausen. Stereo; 16:9.

Solinger Rudi

1991 | Drama

Duitsland 1991. Drama van Dietmar Klein. Met o.a. Achim Grubel, Ralf Holzhausen, Christel Harthaus, Peter Schlesinger en Evelyn Meyka.

Als Rudi in zijn privé- en zijn beroepsleven mislukt is, probeert hij een nieuwe start te maken. Hij gaat op straat messen verkopen en in het begin is hij daar redelijk succesvol in. Maar als hij zich zelfstandig wil maken om zijn geluk vast te houden, snijden anderen, sneller dan hij, hem de pas af. Gevoelige, goed gemaakte sociale studie.

High Speed

1986 | Experimenteel

Duitsland/Frankrijk 1986. Experimenteel van Monique Dartonne. Met o.a. Michel Kaptur, Mireille Perrier, Bruce Thurman, Reinhard Kolldehoff en Peter Schlesinger.

Een experimentele film met een thrillerachtig tintje. Invloeden van experimentele Duitse films uit de jaren zestig, THE LADY FROM SHANGHAI van Orson Welles (de spiegelbeelden die Perrier tot in het oneindige weerkaatsen), Wim Wenders en Robbe- Grillet. Kortom, een hutspot.

Eine Firma für die Ewigkeit

1984 | Sciencefiction

Duitsland 1984. Sciencefiction van Rolf Gmöhling. Met o.a. Jim Kain, Rudolf Schwarz, Peter Schlesinger, Karl-Heinz Grewe en Siegfried Zimmerschied.

Deze film is een afschrikwekkende visie op de toekomst in de Bondsrepubliek. Het politieke systeem is ingestort en de militairen regeren. De meeste mensen leven van zogenaamd 'werkschuwengeld'. Arno Noppe heeft de moed nog niet opgegeven, zoekt en vindt werk, maar faalt ten slotte door de totale instorting van de maatschappij.

Der Steinerne Fluss

1984 | Familiefilm

Duitsland 1984. Familiefilm van Thorsten Näter. Met o.a. Cora Näter, Mark Näter, Peter Roggisch, Gunter Berger en Monika Ogorek.

Twee kinderen proberen tevergeefs hun vriend, een voormalige goochelaar, te helpen. Ze willen zijn woning redden, een oud en eenzaam baanwachtershuisje dat met de sloop wordt bedreigd omdat er een snelweg wordt aangelegd. Een aardige film.

Liebe, Tod und Heringshäppchen

1979 | Komedie

Duitsland 1979. Komedie van Sven Severin. Met o.a. Peter Pasetti, Hanne Wieder, Curt Bois, Peter Seum en Monika Lundi.

Pasetti is een hoteldirecteur die getrouwd is met de rijke Wieder, maar hij houdt meer van het kamermeisje Lundi. Wanneer Lundi trouwt met een andere aanbidder, Seum, neemt Pasetti die man meteen in dienst als inkoper. Bezige bij Severin schreef het scenario, de muziek en voerde de regie. Toch haalt deze klucht niet het niveau van soortgelijke Franse boulevardkomedies waarmee hij zo dweept. De Duitse taal leent zich overigens helemaal niet voor dit soort gehakketak.

Die Pinups und die heißer Typ

1979 | Muziek, Komedie, Romantiek

Duitsland/Israël 1979. Muziek van Yoel Silberg. Met o.a. Sascha Hehn, Moti Giladi, Pinups, Bea Fiedler en Jürgen Emanuel.

Freddy droomt van een carri[KA2]ere als componist. Om zijn muziekstukken te kunnen verkopen sticht hij een popgroep die uit vier prachtige vrouwen bestaat zonder muzikaal talent (de Pinups). De film gaat over de carrière en de problemen van deze groep met een vleugje bloot en geforceerde humor.

Krawatten für Olympia

1976 | Komedie

DDDE 1976. Komedie van Stefan Lukschy en Hartmann Schmige. Met o.a. Sylvia Dudek, Michael Beermann, Hansi Jochmann, Erika Fuhrmann en Peter Schlesinger.

Met een grappige verwijzing naar Polanski's CHINATOWN probeert een zogenaamde privé-detective in opdracht van zijn aanstaande schoonvader uit te vissen wie van de arbeidsters van een stropdassenfabriek het waagde te protesteren tegen de verlaging van het stukloon, vlak voordat er een grote Olympische order in de wacht gesleept kan worden.

Der Umsetzer

1976 | Drama

Duitsland 1976. Drama van Benno Trautmann en Brigitte Toni Lerch. Met o.a. Klaus Jespen, Charles H. Vogt, Charlotte Adami, Peter Schlesinger en Hildegard Wensch.

Een oud echtpaar wil gewoon in hun huisje blijven wonen al denkt een projectontwikkelaar er anders over. Een aangrijpende film, goedkoop geproduceerd doch doeltreffend in zijn aanpak.

A Bigger Splash

1974 | Documentaire, Drama, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1974. Documentaire van Jack Hazan. Met o.a. David Hockney, Mo McDermott, Kasmin, Celia Birtwell en Ossie Clark.

Een intimistisch portret van de (toen) 37-jarige Britse pop- art kunstenaar die door zijn geliefde vriend, favoriet model en collega in de kunst Peter Schlesinger na een idyllisch samenzijn van drie jaar in de steek gelaten wordt. Hij raakt daardoor in een diepe crisis. Hockney gaat naar New York voor een tentoonstelling, maar zondert zich af in een hotel met een vreemde vrouw. Deels documentaire, deels fiction, een unieke film met cult-status in vooral homokringen, want de hoofdrollen spelen zichzelf ná de pijnlijke gebeurtenissen. Regisseur Hazan en David Mingay schreven het scenario. 16 mm. Bekroond met zilver op het filmfestival van Locarno.

Ich dachte, ich wäre tot

1973 | Drama

Duitsland 1973. Drama van Wolf Gremm. Met o.a. Y Sa Lo, Alexander Bzik, Wulf Weidner, Gisela Müller en Peter Schlesinger.

Een zeventienjarig meisje is de druk van de moderne maatschappij te veel en ze grijpt naar een overdosis slaaptabletten. Een met amateurs en beroepsacteurs knap gemaakte debuutfilm met een bewogen rol van Lo.

Der Lange Jammer

1973 | Drama

Duitsland 1973. Drama van Max Willutzki. Met o.a. Heinz Gieze, Günter Kieslich, Peter Schlesinger, Heinz Meurer en Rudi Unger.

Huurders organiseren zich tegen huizenspeculatie. In de traditie van de jonge Berlijnse arbeidersfilms.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Schlesinger op televisie komt.

Reageer