Dagny Servaes: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Du bist die Welt für mich

1953 | Muziek, Drama

Duitsland 1953. Muziek van Ernst Marischka. Met o.a. Rudolf Schock, Annemarie Düringer, Fritz Imhoff, Richard Romanowsky en Dagny Servaes.

Oersentimenteel: het zogenaamde levensverhaal van Richard Tauber, nagezongen door de koning van de mierzoete Schmalz Rudolph Schock, een slecht acteur al mag je zoiets alleen maar fluisteren gezien de reusachtige horden van zakdoekenbrigades die destijds de bioscoopkassa's bestormden.

Preussische Liebesgeschichte

1950 | Historische film

Duitsland 1950. Historische film van Paul Martin. Met o.a. Willy Fritsch, Lída Baarová, Viktoria von Ballasko, Dieter Borsche en Hans Nielsen.

Prins Wilhelm, de latere Keizer Wilhelm I, mag om politieke redenen niet met zijn grote liefde trouwen. Saaie historische film uit 1938, die in nazi-Duitsland werd verboden vanwege de rol van Lida Baarova, met wie Goebbels zojuist op bevel van de Führer zijn verhouding had moeten verbreken. Zijzelf en haar films werden in Duitsland taboe. In 1950 ging de film in première onder de titel LIEBESLEGENDE.

Eroica

1949 | Muziek, Biografie, Romantiek, Familiefilm

Oostenrijk 1949. Muziek van Walter Kolm-Veltée en Karl Hartl. Met o.a. Ewald Baiser, Marianne Schönauer, Judith Holzmeister, Oskar Werner en Dagny Servaes.

De muzikaal-biografische verfilming van het leven en werken van Ludwig van Beethoven met als middelpunt zijn op Napoleon geori[KA3]enteerde, bewonderende symfonie [KL]Eroica[KLE] en zijn onstuimige relatie met Giulietta Guicciardi (Holzmeister) tot aan zijn doofheid. De Wiener Philharmoniker onderleiding van Hans Knappertsbusch en de Wiener Sängerknaben maken het voor liefhebbers een must. Een verdienstelijke rol van Balser.

Lache Bajazzo

1943 | Muziek

Duitsland 1943. Muziek van Leopold Hainisch. Met o.a. Paul Hörbiger, Claude Farell, Dagny Servaes, Beniamino Gigli en Gustav Waldau.

Een in de gevangenis belande kermisgast inspireert Ruggero Leoncavallo tot zijn opera Paljas. Het verhaal is min of meer op historische gegevens gebaseerd. Hörbiger maakt indruk als de oorspronkelijke Paljas en Gigli is vocaal perfect als de zanger die de operafiguur uitbeeldt.

Der Siebente Junge

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Alois Johannes Lippl. Met o.a. Heli Finkenzeller, Karl Schönböck, Dagny Servaes en Gustav Waldau.

Baron von Röckl en Handelsraad Krallinger zijn al jaren doodsvijanden. Het is dus niet te verwonderen dat de baron nogal ontstemd is wanneer zijn neef met de schoonzuster van Krallinger wil trouwen. Een biedemeier-verhaal dat in een eerdere versie uit 1926 ook al niet tot leven kwam.

Unsterblicher Walzer

1939 | Muziek

Duitsland​/​​Oostenrijk 1939. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Fred Liewehr, Hans Holt, Fritz Lehmann en Friedl Czepa.

De geschiedenis van de familie Strauss. Een groots opgezette biografische film, waaraan een hele stoet bekende Oostenrijkse acteurs meewerkt en waarin de door de Wiener Philharmoniker gespeelde muziek van Vader Strauss en zijn zonen zo nu en dan een dramatische functie krijgt. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was. Scenario van Friedrich Schreyvogel naar een idee van Karl Köstlin. Camerawerk van Hans Schneeberger.

Sensationsprozess Casilla

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Eduard von Borsody. Met o.a. Heinrich George, Jutta Freybe, Albert Hehn, Richard Häussler en Dagny Servaes.

Een filmwonderkind is ontvoerd en kennelijk vermoord. Ook een Duitse regisseur, in ieder geval Von Borsody, blijkt van een Amerikaanse rechtszaak een meeslepende film te kunnen maken. Een voortreffelijke rol van George als de verdediger.

Spiegel des Lebens

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Paula Wessely, Attila Hörbiger, Peter Petersen, Jane Tilden en Raoul Aslan.

De film toont de tweestrijd van de jonge Hanna (Wessely). Zij studeert medicijnen en is verliefd op de assistent-arts Peter (H[KA3]orbiger), fanatiek voorvechter van de allopathische geneeskunde en tegenstander van de natuurgeneeskunde en kwakzalverij. Hanna`s vader, juwelier Karfreit (Petersen) is echter ook kwakzalver. Wanneer het tot een grote ruzie tussen Peter en Karfreit komt, blijft ze bij haar vader, hoewel ze een kind verwacht. Pas nadat ze geruime tijd gescheiden geweest zijn en Peter heeft gehoord dat hij een kind heeft, komen ze weer bij elkaar terug. Ook Karfreit verzoent zich met Peter. De film boeit door de indrukwekkende acteerprestaties van de hoofdrolspelers en het ongewone thema: de botsing tussen de allopathische geneeskunde en de natuurgeneeskunde. Tijdens de opnamen vond de annexatie van Oostenrijk plaats. De film die als Oostenrijkse film begonnen was, wordt daarom als een Duitse produktie beschouwd.

Nanon

1938 | Muziek

Duitsland 1938. Muziek van Herbert Maisch. Met o.a. Erna Sack, Johannes Heesters, Dagny Servaes en Otto Gebühr.

De waardin Nanon heeft de reputatie nooit door een Parijzenaar te zijn gekust. Een geschiedenis uit de rococotijd naar de gelijknamige operette van Richard Genée met de vermaarde sopraan Sack als partner van Heesters.

Der Fall Deruga

1938 | Thriller, Drama

Duitsland 1938. Thriller van Fritz Peter Buch. Met o.a. Willy Birgel, Geraldin Katt, Käthe Haack, Dagny Servaes en Paul Bildt.

Op haar sterfbed verandert een gescheiden vrouw alsnog haar testament ten gunste van haar gewezen man. En dat vinden de erfgenamen niet leuk, waarom zij maar eens beginnen de man te beschuldigen van moord op zijn vrouw. Jammer dat de spanning van het gegeven wordt opgeofferd aan allerlei gerechtstoestanden. Nieuwe versie uit 1958: ...UND NICHTS ALS DIE WAHRHEIT.

Florentine

1937 | Drama

Oostenrijk 1937. Drama van Karl Lamac. Met o.a. Paul Hörbiger, Geraldine Katt, Hans Holt, Rudolf Carl en Dagny Servaes.

Een kapitein heeft van zijn dochter een echte 'zeeman' gemaakt. Wanneer hij zijn schip verkoopt gaat ze er vandoor, raakt in moeilijkheden maar belandt ten slotte toch veilig in de armen van een vliegenier. De handeling komt heel traag op gang en er wordt niet erg overtuigend geacteerd.

Die Unentschuldigte Stunde

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Gusti Huber, Gusti Wolf, Dagny Servaes, Anton Edthofer en Hans Moser.

Een gymnasiumleerlinge trouwt een arts met een drukke praktijk. Ze verveelt zich al gauw en gaat, zonder dat haar man dat weet, weer naar school. Een amusante, vlot geregisseerde en goed gespeelde film.

Die Puppenfee

1936 | Romantiek

Oostenrijk 1936. Romantiek van E.W. Emo. Met o.a. Adele Sandrock, Magda Schneider, Wolf Albach-Retty, Paul Hörbiger en Lizzi Holzschuh.

Een adellijke maar arme heer valt niet erg in de smaak bij de tante van zijn eveneens berooide geliefde. Bovendien wordt hij ook nog van ontrouw verdacht. De sfeer van het leven in het Oostenrijk van rond de eeuwwisseling is uitstekend getroffen en regisseur Emo had prima acteurs tot zijn beschikking.

Die Töchter Ihrer Exzellenz

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Reinhold Schünzel. Met o.a. Hansi Niese, Käthe von Nagy, Willy Fritsch, Hans Moser en Dagny Servaes.

Weduwe Niese heeft, behalve een sigarenwinkel, twee dochters, waarmee ze heel wat te stellen heeft. De oudste (Servaes) bedriegt haar saaie man (Moser), de jongste probeert dat te verhinderen en ze papt aan met een jongeman, waarvan ze denkt dat het de minnaar van haar zuster is. Dan verschijnt tante Virginia en de verwarring is kompleet. Alles komt natuurlijk weer goed. Voor de ernst in dit blijspel zorgt Moser als bedrogen echtgenoot. De gevierde Hansi Niese, een Weense volksactrice, heeft zich met deze rol onsterfelijk gemaakt, al heeft ze zelf de première van de film niet meer mogen beleven.

Das Weib des Pharao

1922 | Zwijgende film, Drama, Historische film

Duitsland 1922. Zwijgende film van Ernst Lubitsch. Met o.a. Emil Jannings, Harry Liedtke, Dagny Servaes en Paul Wegener.

Ontzagwekkende spektakelfilm over de strijd tussen de Ethiopische koning Samlak en de Egyptische farao Amenes (Jannings) met slavin Theonis (Servaes) als speelbal in het midden. Das Weib des Pharao was in 1921 de duurste Duitse productie ooit, vanwege onder andere levensgrote decors in de buitenlucht, grootse massascènes in de 'duinen' van Berlijn, ingekleurd celluloid en camerawerk vanuit een luchtballon. De stille film stond te boek als verloren maar dankzij de vondst van delen van een Russische, Duitse, Italiaanse en Franse kopie konden de restaurateurs van Fritz Langs Metropolis een complete versie reconstrueren.