Yossi Pollak

Acteur

Yossi Pollak is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Izgoj

1991 | Oorlogsfilm

Oekraïne/Duitsland 1991. Oorlogsfilm van Vladimir Savelyev. Met o.a. Yossi Pollak, Stefaniya Stanyuta, Margarita Vishnyakova, Borislav Brondukov en Valentinas Masalskis.

Deze film gaat over een joodse timmerman Simon (Pollack), die na de Duitse inval in Polen met zijn gezin van zes kinderen vlucht naar een dorpje in de Oekraïne. Ondanks het vooroordeel van zijn christelijke buren en dorpsgenoten, weet hij zich geliefd te maken, zodat men de joodse familie accepteert. Het lot is Simon ongunstig gezind, want in 1941 vallen de nazi's Rusland binnen en bezetten o.a. de Oekraïne, waar ze met hun zuiveringsacties beestachtig te keer gaan. Het gezin wordt opgepakt en belandt in een concentratiekamp. Simon weet te ontsnappen, maar daarmee zijn zijn zorgen nog niet afgelopen. De film werd geproduceerd door regisseur Savelyev en Artur Brauner, die over dit onderwerp een aantal uitstekende films heeft gemaakt en gefinancierd en deze rolprent is er een van. Goed spel en authentieke, geloofwaardige enscèringen. Ondanks het gruwelijke onderwerp veel menselijke warmte. Het scenario is van regisseur Savelyev en Anatoli Dimarov naar de roman van Simon Reznik. Het camerawerk is van Yuri Garmasch.

Magash Hakesef

1984 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Israël 1984. Oorlogsfilm van Yehuda Ne'eman. Met o.a. Gidi Gov, Yossi Pollak, Shmulik Krauss en Youssef Abu-Warda.

Een controversiële politieke film waarin het Arabisch- Israëlische conflict zowaar op een vrij gematigde manier wordt behandeld; heel uitzonderlijk voor een Israëlische produktie. Centraal staat een jongeman die uit Duitsland terugkeert met geld om een Arabische universiteit te bouwen. Zijn medestanders willen echter het geld gebruiken voor wapens, en de jongeman weigert. Achtervolgd door zowel zijn geestverwanten als de Israëlische geheime dienst slaat hij met het geld op de vlucht. Ondanks moeilijke produktie-omstandigheden vlot gemaakt, bij momenten zelfs echt spannend. Uiteraard is het thematisch bijzonder interessant voor wie in de problematiek thuis is. USA/GB-titel: FELLOW TRAVELLERS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yossi Pollak op televisie komt.

Reageer