Niels Schneider (1987) is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Un amour impossible

2018 | Biografie, Drama, Romantiek

Frankrijk/België 2018. Biografie van Catherine Corsini. Met o.a. Virginie Efira, Niels Schneider, Jehnny Beth, Estelle Lescure en Coralie Russier.

Rachel werkt als typiste wanneer ze Philippe ontmoet, een intellectueel van goede komaf. Ze worden verliefd en krijgen een dochter, maar Philippe weigert beneden zijn stand te trouwen. Jarenlang strijdt Rachel om haar dochter erkend te krijgen.

Polina : danser sa vie

2016 |

Frankrijk 2016. Angelin Preljocaj en Valérie Müller. Met o.a. Juliette Binoche, Aleksey Guskov en Niels Schneider.

In haar kinderjaren is de Russische Polina bezig met één ding: balletdansen. Later maakt ze deel uit van het Bolshoi Ballet. Dan maakt ze in Frankrijk kennis met moderne dans, en dat zou wel eens een bevrijding kunnen betekenen. De Franse co-regisseur Angelin Preljocaj, een bekend choreograaf met een eigen gezelschap in Aix-en-Provence, laat met dit drama zien hoe zwaar en monotoon het leven van een professionele danser ook is. Juliette Binoche speelt een eigengereide choreografe in een film die in de goed geënsceneerde dansscènes op z’n best is.

Le coeur régulier

2016 | Drama

Frankrijk/België/Canada 2016. Drama van Vanja d'Alcantara. Met o.a. Isabelle Carré, Jun Kunimura, Niels Schneider, Fabrizio Rongione en Mugi Kadowaki.

Na de plotselinge dood van haar broer moet Alice even afstand nemen van haar ‘perfecte’ leven. Ze reist naar de afgelegen plek in Japan die haar broer had genoemd: daar had hij rust gevonden. De Belgische d'Alcantara bewerkte de gelijknamige roman uit 2010 van Olivier Adam tot een gevoelig drama, waarin een vrouw haar eigen weg in rouw vindt. In koele blauwen en groenen schetst de filmmaakster het voorzichtige contact tussen Alice en Daisuke, een voormalige politieagent die in een rotsig kustlandschap wanhopigen van zelfmoord probeert te weerhouden.

Diamant noir

2016 | Misdaad, Drama

Frankrijk/België 2016. Misdaad van Arthur Harari. Met o.a. Niels Schneider, August Diehl, Raphaële Godin, Hafed Benotman en Hans Peter Cloos.

Parijzenaar Pier (mooi louche én gevoelig gespeeld door Schneider) is een klusser en inbreker, die onder de hoede is genomen door een oudere crimineel. Na het overlijden van zijn vader, een zwerver met wie hij alle contact was verloren, ontmoet Pier op de begrafenis een hautaine oom die diamanthandelaar is in Antwerpen. Hij besluit een plan te smeden om de man te beroven. Dit bescheiden misdaaddrama is even kalm als trefzeker verteld, met intrigerende personages en een nauwkeurig uitgewerkte setting. Debuterend regisseur Harari toont zich stilistisch (camera, montage, muziek) een liefhebber van de betere jarenzeventigcinema.

Gemma Bovery

2014 | Komedie, Drama, Romantiek

Frankrijk 2014. Komedie van Anne Fontaine. Met o.a. Fabrice Luchini, Gemma Arterton, Jason Flemyng, Isabelle Candelier en Niels Schneider.

Wreed wordt ‘het al tien jaar overleden seksleven’ van een middelbare Normandische bakker (Fabrice Luchini) verstoord als zijn jonge Britse overbuurvrouw Gemma Bovery (Arterton) arriveert. Ja, denk aan Flaubert’s schandaalroman, waar Joubert als puber van smulde. De film is een bewerking van de gelijknamige graphic novel van de Britse striptekenares Posy Simmonds, die daarin subtiel doch genadeloos de draak stak met verlangens van personages uit de middenklasse. Wegens te veel zoet en te weinig bitter blijft het hier bij een bouquetreeksromannetje voor middelbare mannen.

Un autre monde

2011 | Historische film, Drama

Frankrijk 2011. Historische film van Gabriel Aghion. Met o.a. Dominique Blanc, Niels Schneider, Claude Brasseur, Samuel Labarthe en Mati Diop.

Historisch drama speelt zich af op het ten oosten van Madagascar gelegen eiland La Réunion. Na de afschaffing van de slavernij in 1848, werden immigranten uit India op de suikerplantages te werk gesteld. In 1915 arriveert de jonge Louis (Schneider) op het eiland, op zoek naar de familie die hij niet kent. Tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog - ver weg maar nadrukkelijk aanwezig - beginnen de sociale structuren binnen de eilandgemeenschap te veranderen. Interessant vanwege het perspectief vanuit 'een andere wereld'.

Les amours imaginaires

2010 | Drama, Romantiek

Canada 2010. Drama van Xavier Dolan. Met o.a. Xavier Dolan, Monia Chokri, Niels Schneider en Anne Dorval.

Wanneer de engelachtige Nicolas in Montreal arriveert maakt hij zowel bij Marie (Chokri) als haar homoseksuele vriend Francis (Dolan) warme gevoelens los. Beiden doen hun best de enigmatische vreemdeling voor zich te winnen. In het festivalcircuit met vele prijzen onderscheiden drama rond een ingewikkelde driehoeksverhouding, toont in z'n visuele wispelturigheid en poëzie het grillige talent van de piepjonge schrijver-regisseur-acteur-editor Dolan (1989). Andere opmerkelijke films van hem: J'ai tué ma mère en Laurence Anyways. Let op de fraaie versie van het nummer 'Bang Bang', gezongen door de Egyptisch-Franse Dalida.