Roland Mahauden

Acteur

Roland Mahauden is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La trame

1982 | Drama, Avonturenfilm, Mysterie

Israël/Frankrijk/België 1982. Drama van Claude Zaccaï. Met o.a. Ronald Gutman, Pierre Laroche, Assaf Dayan, Alexandre von Sivers en Frans Joubert.

Vijftien personen zijn verdwaald in de woestijn en koesteren ieder hun waanvoorstellingen, terwijl aan de horizon een zandstorm opdoemt. Werkelijkheid of droom? Het resultaat is een pretentieuze, onbegrijpelijke en lachwekkende film waarin de acteurs evenveel uitstraling hebben als stokken in het zand. Het Ministerie van de Franstalige Gemeenschap financierde zoals altijd dit waardeloze materiaal, bestemd om nimmer in het gewone commerciële circuit te worden gedistribueerd. En niet voor niets.

Concerto pour un homme seul

1980 | Romantiek, Drama

België 1980. Romantiek van Serge Nicolas. Met o.a. Jean-François Delacour, Robert Romeo Lopez, Anne-Marie Demeur, Barbara Veh en Jean-Noël Gobron.

Een zeer eigenaardige liefdesgeschiedenis. Een jonge operazanger koestert een heimelijke liefde (waarvoor hij ook niet uitkomen kan) voor een oude industrieel, en verliest zijn verstand. Maakt geen indruk meer: het hof is vol! Een erbarmelijk scenario van de cineast zelf, die eveneens de opnamen en dialogen verzorgde. Het overdreven effectbejag doet overigens sterk denken aan Sarah Bernhardt. Een film met slechte afloop, die echter tot grote vrolijkheid stemt. Het gebruik van zwartwit doet daar niets aan af, en tal van acteurs maken de indruk werkelijk te weten in wat voor 'n slechte film ze meespelen.

Les Tueurs fous

1972 | Drama, Misdaad

België 1972. Drama van Boris Szulzinger. Met o.a. Roland Mahauden, Georges Aminel, Dominique Rollin en Christian Barbier.

Een op ware feiten gebaseerde dramatische film over twee jonge werklozen die schijnbaar zonder enige reden aan het moorden gaan. Door Szulzinger met opmerkelijk vakmanschap 'op z'n Amerikaans' verfilmd en uitstekend vertolkt door vrijwel onbekende acteurs. Een van de meest onderschatte Belgische films uit de jaren 70, met nadruk aanbevolen. Ook bekend als THE LONELY KILLERS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roland Mahauden op televisie komt.

Reageer