Antônio Fagundes (1949): cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Bossa Nova

2000 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten​/​​Brazilië​/​​Duitsland 2000. Romantiek van Bruno Barreto. Met o.a. Amy Irving, Alexandre Borges, Débora Bloch, Drica Moraes en Giovanna Antonelli.

Bésame mucho

1987 | Drama

Brazilië 1987. Drama van Francisco Ramalho Jr.. Met o.a. Antônio Fagundes, Christiane Torloni en José Wilker.

De film spitst zich toe op de herinnering van twee stellen aan hun laatste dertig jaar en hoe alles wat gebeurd is, hun leven heeft beïvloed. Een film met een goede regie en technische bijdragen, waarin de muziek van Wagner Tiso en de fotografie van José Tadeu Ribeiro opvallen.

A Dama do Cine Shanghai

1987 | Mysterie, Misdaad, Thriller, Romantiek, Film noir, Komedie

Brazilië 1987. Mysterie van Guilherme de Almeida Prado. Met o.a. Maitê Proença, Antônio Fagundes, José Lewgoy, Jorge Dória en José Mayer.

Onroerendgoedmakelaar Lucas (Fagundes) gaat op een drukkende zomeravond naar de bioscoop om aan de hitte te ontsnappen. Tijdens de voorstelling ontdekt hij dat hij naast de dubbelgangster (Proença) zit van de beeldschone heldin op het witte doek. Dat is ook toevallig! Als een kennis van haar ook nog geïnteresseerd blijkt in een pand dat hij wil verkopen ziet hij zijn kans schoon en maakt hij een afspraakje met de vrouw. Maar dan volgen bedrog en intriges, en uiteindelijk wordt hij van moord verdacht. Aardige, sfeervolle misdaadfilm met een stevige knipoog naar jaren veertig gangsterfilms.

Anjos da noite

1986 | Misdaad

Brazilië 1986. Misdaad van Wilson Barros. Met o.a. Zeze Motta, Antônio Fagundes en Marilia Pera.

In één nacht worden vijf mensen vermoord door dezelfde man: een model, een student, een taxichauffeur, een homoseksueel en een theaterdirecteur. Goede regie en mise en scène, bovendien schitterende speciale effecten en goed camerawerk.

Das tripas cora[KA12]cao

1984 | Drama

Brazilië 1984. Drama van Ana Carolina. Met o.a. Diana Staf, Antônio Fagundes en Xuxa Lopes.

Als een meisjesschool op het punt staat om te sluiten, sukkelt een ambtenaar eventjes in en droomt hij dat hij tegenover alle vrouwen van de school zijn hartstocht en machtswellust kan uiten. Een vrij belachelijke film.

A proxima vitima

1983 | Thriller

Brazilië 1983. Thriller van João Batista de Andrade. Met o.a. Antônio Fagundes, Mayara Magri, Gianfrancesco Guarnieri, Othon Bastos en Louise Cardoso.

Handig gemaakte en bij momenten spannende politieke thriller over een tv-reporter die werkt aan een serie over moorden op prostituées. Via zijn contacten met de sociale verworpelingen van Sao Paolo ziet hij in dat de aanstichter van de misdaad eigenlijk de corrupte overheid is. De straatscènes zijn bijna documentair en het geheel is een dapper, kritisch portret van een systeem dat de nodige vragen oproept.

Pra frente Brasil

1982 | Thriller

Brazilië 1982. Thriller van Roberto Farias. Met o.a. Reginaldo Faria, Antônio Fagundes, Natalia Do Vale, Elisabeth Savalla en Carlos Zara.

Een harde politieke thriller die een bepaald ongunstig beeld ophangt van het politieke klimaat in Brazilië, waar de film dan ook prompt verboden werd. Centraal staat Miguel, een gewone burger die probeert uit te vissen wat er met zijn verdwenen broer Jofre, een politiek activist, is gebeurd en die dan wordt meegesleurd in een reeks van gewelddadige gebeurtenissen. De film is niet van sensatiezucht vrij te pleiten, maar in ieder geval boeiend en aangrijpend, met kafkiaanse trekjes.

Gaijin-Caminos da liberdade

1979 | Historische film

Brazilië 1979. Historische film van Tizuka Yamasaki. Met o.a. Kyoko Tsukamoto, Antônio Fagundes, Jiro Kawarasaki, Gianfrancesco Guarnieri en Alvaro Freire.

1908, Japan is in oorlog met Rusland en heeft bovendien te kampen met een zware economische crisis. De film verhaalt de lotgevallen van Titoe, haar man Yamada, haar broer en een vriend, die zoals duizenden anderen, hun heil zoeken in Brazilië waar de realiteit heel wat anders is dan de beloften gedaan door de officiële instanties. Scenario van Jorge Duran en de regisseur. Camerawerk van Edgar Moura.