Miklós Gábor

Acteur

Miklós Gábor is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Apa

1966 | Drama, Experimenteel

Hongarije 1966. Drama van István Szabó. Met o.a. Miklós Gábor, Dániel Erdélyi, András Bálint, Zsuzsa Ráthonyi en Klári Tolnay.

Een zoon idealiseert zijn in WO II gestorven vader als een heldhaftige patriot en verzetsleider in terugblikken, waarin werkelijkheid en voorstelling door elkaar heenlopen. Langzamerhand krijgt hij een meer realistisch beeld van zijn vader. Szab[KA1]o (MEPHISTO) kreeg voor de film de hoofdprijs in Moskou. Het overtuigende spel en de goede sfeertekening van de jaren na de WO II zal ook een Nederlands publiek weten te boeien.

Valahol Európában

1947 | Drama

Hongarije 1947. Drama van Géza von Radványi. Met o.a. Arthur Somlay, Miklós Gábor, Zsuzsa Bánki, György Bárdi en Laci Horváth.

Een door WO II dakloos geworden groep kinderen ontdekt op [KA1]e[KA1]en van hun strooptochten een half vervallen kasteel dat wordt bewoond door een oude musicus. Zij bejegenen hem aanvankelijk zeer vijandig, maar gaandeweg weet hij hun vertrouwen te winnen waardoor ze onder zijn invloed een nieuw leven kunnen beginnen. Deze opmerkelijke film, met zowel neo-als sociaal-realistische kenmerken werd in Cannes (1948) enthousiast ontvangen. Hij werd geproduceerd door de Communistische Partij (met K. Makk en P. Bascó als regie-assistenten) vóór de nationalisatie van de filmindustrie. Kort na de voltooiing van de film verliet de regisseur Hongarije. Het scenario is van Béla Balàzs, Judit Fejer Mariàssy, Felix Màrlàssy, en Géza von Radvanyi. Het camerawerk is van Barnabàs Hegyi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Miklós Gábor op televisie komt.

Reageer